Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mostoha lányom terhes! A...

A mostoha lányom terhes! A férjemnek meddig kell a gyermektartást fizetnie?

Figyelt kérdés
Sziasztok nos ez egy nagyon szomorú dolog... A férjemnek az előző kapcsolatából van egy 14 éves lánya. Ő az édesanyjával él, és van egy 18 éves barátja. Akitől most terhes lett. Már adtam neki hegyi beszéted is mert az ő annyát nem érdekli azt mondja hogy az ő élete stb.. De meg akarja tartani. Ezzel sajnos már nem tudok mit kezdeni. De az lenne a kérdésem hogy a a gyerektartást így meddig kell fizetni mivel azért nem kis összegről van szó. Előre is köszönöm szépen a válaszokat. 🙂

2020. aug. 25. 09:45
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
10%

#17-es! #13-as vagyok!

Erről írtam én is! Terhesség esetén, amennyiben házasságot akarnak kötni, nagykorúsítják, és ettől kezdve már mások a szabályok, mint egy másik 14-évesre!

2020. aug. 25. 11:44
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
21, nem, abban igaza volt annak, aki ellentmondott neked, hogy csak 16 év felett lehet. Akkor is, ha most terhes.
2020. aug. 25. 11:46
 23/59 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Tudtommal addig köteles fizetni a gyerektartást a szülő, amig a gyerek be nem tölti a 18. életévét.

Én nem akarok beleszólni, de nagy hiba lenne megtartani 14 évesen a gyereket!

Egy ismerősöm 18 évesen esett teherbe, meg is tartotta, de már rájött, hogy ez nagyon nagy hiba volt.

2020. aug. 25. 11:46
 24/59 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó nem jól tudod, ha nappali tagozaton tanulna a diplomaig fizetni kell gyt- t. És nem csak 14 éves hanem felnott egyéneknél is szóba jon ha a szülő nem tudja ellatni a gyereket megkeresik a nagyszülőket. Itt a baba érdekeit nézik.
2020. aug. 25. 11:49
 25/59 anonim ***** válasza:
61%

Nyugi, nem fog férjhez menni.

Az apuka meg le fog lépni.

Hajrá Magyarország...

2020. aug. 25. 11:52
 26/59 anonim ***** válasza:
11%

Erről van szó: a baba érdekeit nézik, ha az apa már elmúlt 18 éves, mindegy hogy a várandós anyuka 12-14-16 éves-e, ...

Max. majd a leendő papát előveszik, fiatalkorúval létesített szexuális kapcsolat miatt.

De a házasság megköttetik, és ettől kezdve a kismama nagykorúvá válik! A családfenntartó pedig a nagykorú férj, így az apa tartásdíj kötelezettsége megszűnik.

Amennyiben a kismama nem megy férjhez, tehát továbbra is a saját szülei kötelesek róla gondoskodni, akkor a gyerektartás továbbra is fizetendő.

2020. aug. 25. 11:55
 27/59 anonim ***** válasza:
21%
De ha apukanak nincs jovedelme előveszik a nagyszülőket. Házasságról meg nem volt szó.
2020. aug. 25. 12:00
 28/59 anonim ***** válasza:
94%

De értsd már meg, hogy 16 év alatt nem köthet házasságot a lány! Akkor sem, ha apuka 18, de akkor sem, ha 40 éves. 16 év FELETT engedélyezheti a gyámhivatal, ha így tesz, akkor nagykorúsítják a lányt a házasság után.

Annyi előnyük (ha ez ugyan az...) származik abból, hogy apuka nagykorú, hogy megkaphatja a gyerek felügyeleti jogát (ami kiskorú szülők esetén a nagyszülőké lenne).

2020. aug. 25. 12:04
 29/59 anonim ***** válasza:
89%
Azért itt páran tévedésben vannak. Ha a szülők nem tudják ellátni a gyereket, akkor a nagyszülőnek NEM KÖTELEZŐ támogatni az unokát. Magukhoz vehetik ha a hatóság engedélyezi és SZERETNÉK, akkor ők lesznek a gyámja. Egyéb esetben a lányt köteles 18 éves koráig támogatni. Ennyi aggyal feltételezem, hogy nem fenyegeti a veszély, hogy egyetemre megy.
2020. aug. 25. 12:09
 30/59 anonim ***** válasza:
5%
14: Jó pár ilyet láttam. Terhesség esetén simán megadják az engedélyt.
2020. aug. 25. 12:15
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!