A mostoha lányom terhes! A férjemnek meddig kell a gyermektartást fizetnie?
#17-es! #13-as vagyok!
Erről írtam én is! Terhesség esetén, amennyiben házasságot akarnak kötni, nagykorúsítják, és ettől kezdve már mások a szabályok, mint egy másik 14-évesre!
Szia!
Tudtommal addig köteles fizetni a gyerektartást a szülő, amig a gyerek be nem tölti a 18. életévét.
Én nem akarok beleszólni, de nagy hiba lenne megtartani 14 évesen a gyereket!
Egy ismerősöm 18 évesen esett teherbe, meg is tartotta, de már rájött, hogy ez nagyon nagy hiba volt.
Nyugi, nem fog férjhez menni.
Az apuka meg le fog lépni.
Hajrá Magyarország...
Erről van szó: a baba érdekeit nézik, ha az apa már elmúlt 18 éves, mindegy hogy a várandós anyuka 12-14-16 éves-e, ...
Max. majd a leendő papát előveszik, fiatalkorúval létesített szexuális kapcsolat miatt.
De a házasság megköttetik, és ettől kezdve a kismama nagykorúvá válik! A családfenntartó pedig a nagykorú férj, így az apa tartásdíj kötelezettsége megszűnik.
Amennyiben a kismama nem megy férjhez, tehát továbbra is a saját szülei kötelesek róla gondoskodni, akkor a gyerektartás továbbra is fizetendő.
De értsd már meg, hogy 16 év alatt nem köthet házasságot a lány! Akkor sem, ha apuka 18, de akkor sem, ha 40 éves. 16 év FELETT engedélyezheti a gyámhivatal, ha így tesz, akkor nagykorúsítják a lányt a házasság után.
Annyi előnyük (ha ez ugyan az...) származik abból, hogy apuka nagykorú, hogy megkaphatja a gyerek felügyeleti jogát (ami kiskorú szülők esetén a nagyszülőké lenne).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!