A mostoha lányom terhes! A férjemnek meddig kell a gyermektartást fizetnie?
Figyelt kérdés
Sziasztok nos ez egy nagyon szomorú dolog... A férjemnek az előző kapcsolatából van egy 14 éves lánya. Ő az édesanyjával él, és van egy 18 éves barátja. Akitől most terhes lett. Már adtam neki hegyi beszéted is mert az ő annyát nem érdekli azt mondja hogy az ő élete stb.. De meg akarja tartani. Ezzel sajnos már nem tudok mit kezdeni. De az lenne a kérdésem hogy a a gyerektartást így meddig kell fizetni mivel azért nem kis összegről van szó. Előre is köszönöm szépen a válaszokat. 🙂2020. aug. 25. 09:45
1/59 anonim válasza:
14?! Hát gratula. Amúgy szerintem 18 éves koráig mindenképp.
2/59 anonim válasza:
14 évesen terhes? Az igen öcsém!
3/59 anonim válasza:
Sajnos igen. Ameddig nem tölti be a 18 éves kort.
4/59 anonim válasza:
Bár ha férjhez megy 16 után akkor nagykorú lesz, na az passz.
5/59 anonim válasza:
18 éves korig mindenképp, akkor is, ha férjhez menne 16 évesen.
6/59 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy mivel ennyi idősen terhes, a lány gyámság alá fog kerülni, főleg mivel a körülményeket tekintve el sem tudja majd látni a babát. Hogy ez mennyire befolyásolja azt, hogy utána gyerektartást kelljen fizetni, azt nem tudom, de szerintem ilyen esetben már nem kell.
7/59 anonim válasza:
Nem kerül gyámság alá. A gyereke kerül gyámság alá, kiveve ha 18 éves barát apasagi nyilatkozatot tesz.
Nem befolyásolja a gyerektartast. 18 éves korig fizetni kell
8/59 anonim válasza:
Szerintem el kellene vetetni a gyereket amíg lehet
9/59 anonim válasza:
8!
Szerinted. De ha a kislány szerint nem, akkor nem veszik el.
10/59 anonim válasza:
Egy 14 éves nem tud erről felelősen dönteni,ha meg tartja akkor vége az életének,teljesen tönkretette.
A teste is nagyon megsínyli a dolgot,és a végén úgyis gyámság alá kerül a gyereke tehát ez semmiképpen sem éri meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!