Mennyi pénzből éltek havonta? Hányan?
Csak akkor fogom érteni, ha olyan szar helyzetbe leszek, mint a többség???
Mit tudsz te mégis az én helyzetemről???
Honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy kioktatónak minősits???
Apám alkoholista volt, elváltak, anyám egyedül nevelt egy fizetésből kettőnket. Mi tudsz TE a szar helyzetről???
Akkor próbálj beszólni nekem, ha ismered, ÉN honnan jöttem, jó???
MINDENKINEK van lehetősége tanulni, sőt dolgozni is!
És nem itt kell sirni és másokra irigykedni!!!
Van a környezetemben, aki diplomával takarit és jobban él vele, mint a diplomájával, mert becsületes és AKAR dolgozni.
Én két diplomával másodállásban kétkezi munkát végeztem a férjemmel együtt.Aztán munka mellett csináltam még 2 diplomát.
Ma 36 vagyok, hatalmas házzal és 3 gyerekkel, mindenünk megvan, de mi teremtettük meg.
Nem ülni kell és siránkozni, mert attól NEKED nem lesz jobb.
Ezt tanuld meg és ha meg is érted, akkor ESETLEG jobb lesz neked...
tegnap 18:39!
18:29 vagyok,Anyumék elég rosszul éltek és hát szerintem ha a nagyanyám 14 éves korában elküldte az anyumat dolgozni akkor biztos volt arra lehetősége hogy tovább tanuljon.
Kedves utolsó! Azóta - ha már anyuka - édesanyád biztosan felnőtt. Csak és kizárólag ő dönt a saját sorsáról. Ne mondd nekem azt, hogy ha anyukád egyszer azzal állított volna haza, hogy tovább szeretne tanulni és a ti segítségeteket kérte volna, akkor nem segítettetek volna neki!
Nem akarom bántani az édesanyádat, de őszintén válaszolj csak egy kérdésre. Mit tesz édesanyád annak érdekében, hogy jobban éljetek? Másodállásban dolgozik vagy továbbképzi magát vagy semmit nem tesz azon kívül, hogy eljár dolgozni? Gyanítom, hogy az utóbbi. Gondolom ti például tanultok/tanultatok nyelvet az iskolában. Ebből következik, hogy van nyelvkönyv is otthon. Akár csak egyszer is, belelapozott anyukád? Kérte, hogy segíts neki a nyelvtanulásban? Ebből is láthatod, hogy nem akarja tanulni, nem akar plusz végzettséget szerezni, hogy többet keressen, csak várja a csodát. Nagyon sokan vannak ezzel így sajnos.
Mindenkinek van lehetősége tanulni! Csupán időt kell rá szakítani. Én is éjszaka tanultam, mert akkor volt időm rá. Igen, az alvásra szánt időmből vettem el ennek a kedvéért. Azért, hogy később jobban éljek.
Első vagyok.
Az én anyám is dolgozott és mint irtam, egyedül nevelt 2 gyereket. Aztán mikor úgy 10 év körüli lehettem, elment főiskolára, munka mellett, 2 gyerek mellett. Éjjel tanult. A munkájában hibátlan volt. Amikor a cég (óriáscég) bevezette a dolgozók elismerésére szolgáló kitüntetést, amit évente 20 ember kaphat meg, ő kapta az elsőt. Ennyire jól dolgozott a főiskola mellett.
45-50 éves lehetett, mikor autodidakta módon megtanult angolul.
Megtanulta kezelni a számitógépet. Elsirnád magad, ha látnád, miket művel vele, de kezeli és a végeredményen nem látszik, hogy mekkora butaságokat csinált benne, vagyis hogy bárki 5 perc alatt megcsinálná, ami neki órákba telik....
Anyukádnak VOLT LEHETŐSÉGE tanulni, de nem tette meg. Ezért hadd ne sajnáljam se őt, se téged...
De bizony, mindenkinek van, ezen nem kell felháborodni.
Anyukád miért tartja el a 20 év feletti tesóidat vajon???
Anyukád a tizenx év alatt nem tudott SOHA tanulni, mert te kórházba kerültél?
Tudod te is, hogy nincs igazad, szóval legalább minket ne akarj meggyőzni...
És felesleges itt másokat azért lepontozni, mert tanultak és ezért nem nyomorognak. Szégyeld magad, hogy ilyen a gondolkozásod, ezzel mondjuk nem is fogsz kitörni soha.
Egy szóval nem írtuk, hogy édesanyád rossz anya. Csupán azt próbáltuk elmagyarázni, amit legbelül te is tudsz, hogy ezek csak kifogások. Ez alapvetően nem baj, mindenkinek joga van úgy élni, ahogy szeretne és nem kötelező tanulni. De senki ne sírjon, hogy keveset keres és nincs lehetősége tanulni. Sajnos sokakban él az a sztereotípia, hogy nem lehet munka mellett tanulni. DE, lehet! Nagyon-nagyon nehéz (volt mikor 2-3 órát aludtam csak egy nap, mert nem volt többre idő), de nem lehetetlen!
Megint azt írod, hogy nincs pénze egyetemre anyukádnak. Hányszor írjam még le, hogy nekem sem volt? Diákhitelt vettem fel rá. Ha több mint 10%-kal nő az anyukád fizetése diplomásként (márpedig ennyivel minimum nő), akkor már megéri a befektetés. Nem pénzre van szüksége anyukádnak, hanem elszántságra és kitartásra.
Utálhatsz minket, de ezzel a mentalitással tényleg soha nem fogsz kitörni ebből a körből. Amúgy szerintem mélyebbről jöttem mint te, lényegesen.
Ja, és most néztem: a ZSKF-en például vannak államilag finanszírozott levelező szakok, sőt a Szolnoki Főiskolán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!