Mennyi pénzből jöttök ki havonta 2 kisgyermekes családok?
Itt gondolok a kajára,tisztálkodási és mosószerekre.
A pelenkázásra és a hasonló dolgokra rezsi nélkül.Mint tudtok spórolni ? 2 hónapos anyatejes és 28 hónapos szobatiszta gyerkőcök anyukája vagyok.Hasonló kaliberű család érdekelne.De várom mások válaszát is.Nagoyn nem birok spórolni pedig jó lenne.:(
Nálunk 80-100 ezer a "kajapénz". Ebben azért benn van a benzin is(kb 15 ezer), viszont más rezsi már nincs.
Vagyis ebből vesszük a kaját, piperecuccokat és alkalmanként ruhaneműt, extra kiadás -pl ajándék.
Két gyerek van, szobatiszta 3 éves és 16 hónapos pelenkás.
Kaján sokat spórolunk, mert sok mindent hozunk a szüleinktől. Ők termelnek mindenfélét a kertben.
Szerintem spórolok azzal is, hogy itthon sütöm a kenyeret, mert így nem is megyünk naponta a boltba. Ha megyek, úgyis többet költök, mint amit muszáj lenne.
Ásványvizet nem veszek, vízszűrővel szűrjük a csapvizet.
Üdítő sincs, csak tea, az is általában házi növényekből.
Nézzük az akciókat és amiből sok fogy, azt csak akkor veszünk többet, mikor olcsóbb. Pl tej.
Ha még eszembe jut valami megírom.
Nálunk 2 gyerkőc van, egyik pelusos. Kb a havi amit úgymond a konyhára költünk, 60-70körül van!Kenyeret nem veszünk, párom pék, így ő hozza!Ezenkívül minden mást akciósan veszünk!Én híve vagyok a spájzolásnak, mert akkor mindig van mihez nyúlni.Álltalában teli a hűtőnk, meg a konyhaszekrény.Amikor több pénzünk marad abból is konyhára vásárolunk4, mert lehet hogy köv hónapban nem lesz annyi, és akkor hiánypzna!Értem ezt úgy hogy soha nem lehet tudni mikor megy betegállományba a párom, és akkor megvagyunk lőve!
Így pl fűszerekből egy egész szekrénnyi van, mindig mindent 5ösével veszek, mert az nem romlandó!Tejet is kartonnal, műzlit is kartonnal, mirelitet is úgy hogy minden zöldségből 5-6 csomaggal.felvágottat is vákumosat veszek, a lidl ben, ott jó minőségben, jó árban vannak, és dobom a fagyóba!Hút is akciósan veszünk 10-20kilónként!Disznóhúst nem kell, vágni szoktunk évente 1-2 cocát, így csak szárnyast veszek!Sok zöldséget még a piacon veszek, minden héten, mert olcsó, és jobb mint a multiban!mosószereket, is 9kilójával veszem, sokáig elég!Így mindig van mindenből itthon plussz, és van hónap mikor csak 30ezer jut konyhára, akkor is ugyanolyan szinvonalon élhetünk mint mikor 70et költöttem, és mindennap van főtt ételünk!
Két gyerekes család vagyunk. Az összbevétel, ami a rezsi után marad 120-125ezer ft. Ebből élünk. Kaja, tej, ásványvíz, óvoda, pelenka, popsitörlő, kencék, ha kell, gyógyszer. Most van még 10ezer ftunk fizetésig, de csak a kenyér, pékárú és a gyümölcsöt kell megvenni kb. 2 naponta. Nem járunk sehova szórakozni, én nem járok fodrász, körmös és egyéb szépészeti helyekre, mert nem futja rá, nem eszünk minden nap húst, lesem az akciókat, és sajnos ami nálunk sok pénzt visz el az az, hogy ha felvágottat, tejterméket, pelenkát, magyaránt a kenyéren és a zöldség gyümölcsön kívül minden másért autóba kell ülni és 20-20 kmt kell autózni, legalább hetente egyszer, ami ugye szintén pénzbe kerül. Ez havi 10ezer pénz megint, amit a benzinre költünk...
Nyaralni nem megyünk, sem síelni, sem sehova... Max a vásárlás a kikapcsolódás.
DE ami a legfontosabb, a gyerekek nem nélkülöznek, nekik mindig van mit enni, inni, van egy rakás ruhájuk, amit a turiból veszek.
Nehéz, nagyon nehéz beosztani ezt a keveset:( Ha visszamegyek dolgozni nemsokára, akkoris "csak" 20ezerrel kapok többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!