Mennyi pénzből éltek havonta? Hányan?
ma 00:40
De rossz neked!
120 ezer forint/fő,nekünk 5 emberre jut talán ennyi sem.
Első vagyok. Ha megnézitek, akkor aki 200.000 Ft feletti összeget irt, annak a válasza 50 % alatt van, bizonyára az ő válasza nem hasznos, ahogy természetesen az enyém sem. És még felháborodva kérdezitek, miért nem irjuk meg, hol lakunk, mit dolgozunk. Ja, és TERMÉSZETESEN nem irigykedtek...
Szánalmasak vagytok, nézzetek magatokba, csak ezt tudom mondani.
Én mérnök vagyok, a férjem is az, és BÁRKI dolgozhatna az én munkahelyemen. Nem protekcióval vettek fel. Ja és van üresedés, úgyhogy MINDENKI, aki itt irigykedik, jöhet bátran. Tanulni is pont annyi lehetősége volt mndenkinek, aki itt NEM irigy, mint nekünk...
Bárkit AZONNAL felvesznek több százezres fizetéssel.
utolsó!
Csak akkor fogod érteni ezt az egészet ha majd olyan sz*r helyzetbe leszel mint a többség.És mielőtt azt mondanád hogy én is biztos irigykedek mert nekem nincs olyan jó állásom mert nem tanultam csak mondom h 15 vagyok és ha majd egyszer jobban fogok élni mint most majd nem fogok másokat kioktatni mert tudom h milyen nehéz megélni a Magyarországon.
Az a baj, hogy mindenki általánosít. Az is, aki kevésből él és az is aki sokból.
Aki sokat keres, annak sem feltétlenül volt olyan háttere mint amit itt emlegettek. Én például 8 órás gyári munka mellett szereztem diplomát diákhitellel. Bárki utánam tudja csinálni, ugyanis egy fillért nem tudtam a sulira áldozni a fizetésemből. Egész egyszerűen nem volt annyi. Viszont évekig nem volt szabadidőm sem jóformán. Sokan nem mernek belevágni a továbbtanulásba és arra fogják, hogy nekik ez nem adatott meg. Értsétek meg, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa! Sajnos sokan azt hiszitek, hogy nekünk csak úgy az ölünkbe hullott a diploma meg a jól fizető állás. :-(
Ugyanakkor tudom, hogy nehéz ma Magyarországon megélni, de mindenki számára adott a lehetőség, hogy tovább képezze magát. Sok olyan emberrel jártam együtt suliba, akik bizony 40 év felett vágtak bele az egyetemi tanulmányokba gyerek, munka és háztartás mellett. Meg tudták csinálni és megváltozott az életük. Szóval nem azt kell nézni, hogy a másiknak mi jutott hanem azt, hogy ti miként érhetnétek ezt el az álmaitokat!
Leírtam, nekem sem volt pénzem rá. Felvettem a diákhitelt és úgy végeztem el az egyetemet. Azért nem tudtam államilag támogatott képzésre menni, mivel azon a szakon amit választottam, nem volt államilag támogatott levelező tagozatos képzés (nappalira meg nem tudtam volna bejárni, mivel dolgoztam). Csendben megjegyzem, hogy nagyon kevés olyan államilag támogatott képzés van, ami levelező tagozatos formában elvégezhető. A diploma után valami 6-7ezer Ft volt a havi törlesztője a diákhitelnek, majd a nettó fizum 10%-át törlesztettem. 5 év alatt visszafizettem az egészet.
Látod, kedves utolsó? A tények makacs dolgok és megint csak a kifogásokat keresed. Egy darabig én is ezt tettem. Aztán rájöttem, hogy senki nem fog segíteni, csak magamra számíthatok, így nekem kell tennem annak érdekében, hogy jobb életem legyen.
Utolsó: igazad van!:)
Ha sok erőt belefektet valaki valamibe azt bizony el is fogja érni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!