Mennyi pénzből éltek havonta?
Én 90.000 3 műszakban havi 2 túlórával 8 órás állómunkával,
párom 65.000 2 műszakban túlóra nincs (!), 8 óra állómunka.
70e a nettóm, de egyéb juttatásokat belevéve és azt hogy nem kell bérletre költenem, megfelel kb. 90-95e nettónak havonta. Ezen kívül most adódott egy plusz meló, amiből kb. havi 20-30 óra munkáért marad a zsebemben olyan 20ezer Ft, de ez csak 1 évig lesz.
Évek óta a tartalékaimat élem fel. Munka mellett fősulira jártam, így felvehettem diákhitelt, 600 ezer Ft-ot vettem fel 1,5 év alatt. Nagypapám is adott kb. 400ezer Ft-ot, aztán örököltem is sajnos 500ezer Ft-ot. Ezeket mind feléltem a fizetésemen felül, és nem költök luxusra, csak olyan nagy házban élek, ami eszi a pénzt, eladni meg nem lehet. Apám is munkanélküli, de havi 30e Ft-al szokott hozzájárulni a rezsi és kajaköltségekhez.
Párom nagyon jól keres, havi 180-200e nettó, de mivel nem vagyunk közös kasszán, ez engem csak annyiban érint, hogy van kivel megfeleznem a felmerülő kiadásokat.
Egyedül már éhen haltam vagy megfagytam volna.
Kb. most fogyott volna el minden tartalékom, többé már nem tudtam volna állni mindennek a felét, mert a havi 90e is kevés mindenre, de szerencsére sikerült áron alul eladni egy örökölt ingatlanrészemet, úgyhogy most talán 4-5 évig nem kell rettegnem.
Havi 40 szülői támogatás, + 6 ezer tanulmányi ösztöndíj.
Hogy ősztől mi lesz, nem tudom, de valami ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!