Mit lehet tenni ha egy anya nem tud igazán megbékélni azzal hogy a fia meleg és párja van?
Anyuka már egy ideje tudja hogy a fia meleg és párkapcsolata is van, nem tegnap óta és nem szexkapcsolat.
De az elfogadásnak a leghalványabb jelét sem lehet rajta látni, sokkal inkább a beletörődést lehet látni.
A fia párját gyakorlatilag gyűlöli, igaz ezt sosem mondja vagy mutatja de érződik rajta.
A fiának egyik nap azt mondja hogy "sajnos tudom hogy vele akarsz élni", másik nap pedig "azért még ne nagyon tervezz vele, remélem nem vagy biztos ebben a dologban".
Egyfelől áldozatnak mutatja egymást akit mintha hatalmas trauma ért volna és vele kell megértőnek lenni, másfelől pedig eléggé reménykedik benne hogy ez csak egy átmeneti állapot és hamarosan lehet vége a rémálmának.
Érdemes vele beszélgetni, próbálkozni megbarátkoztatni a helyzettel és segíteni neki tényleg elfogadni és örülni a fia boldogságának? Vagy inkább nem érdemes vele foglalkozni és szimplán hagyni kell és ha esetleg rossz megjegyzést tesz, furakodik, vagy hasonlók akkor elküldeni melegebb éghajlatra?
Én nem akartam beleszólni, meg semmi, de azért mégis csak. Képzeld el, hogy csak szerinted nem bántás az, hogy gyógyíthatatlan mentális betegnek nevezed őket. Ha téged neveznének annak, tök mindegy, hogy mi miatt, akkor az neked hogy esne? Örülnél? Pedig nem tehetnek róla. Senki sem választhatja meg a szexuális irányultságát.
De ez nyilván a te egyéni véleményed. Bántó, de ez van. Ha megengeded, az én egyéni véleményem pedig az, hogy te nem látod jól. Láttál már meleget itt fujjogni bármilyen hetero kapcsolatos kérdés alatt? Nyilván nem. Én viszont minden, másságot érintő kérdés alatt látok ilyen válaszokat. Ez a viselkedés mitől normális? Miért érzed úgy, hogy neked ennyire meg kell osztanod a melegekkel kapcsolatos ellenérzéseidet? Nem gondolod, hogy magadnak is hazudsz, és mégis csak baromira homofób vagy? Ez a kettős mérce azért eléggé visszás szerintem. Nagyon képmutató dolgot csinálsz ezzel a prédikációddal. És még csak igazad sincs.
"A kérdés amit kaptál az pedig teljesen rávilágít a probléma mivoltára."
A kérés meg is lett válaszolva. Többször is. Az egyiket töröltetted a másikra meg nem reagáltál semmit.
"A gyűlölködést pedig általánosságban értem. De te is kiveszed belőle a szereped ha visszaolvassuk a korábbi bejegyzéseidet."
Tehát ha az ember megvédi magát az gyűlölködés, ha hagyja, hogy provokálják és valótlanságokat állítsanak róla az meg teljesen természetes.
"Látszik hogy nincsenek ellenérveid csak a személyeskedés megy"
Az ellenérveket megkaptad csak figyelmen kívül hagytad a személyeskedést meg nem én kezdtem.
"Szélsőséges hetero példákkal próbálsz érvelni mint pl egy rossz házasság"
Ha bármekkora rálátásod lenne a melegek életére nem mondanád, hogy szélsőséges példát hoztam. Két fajta meleg van heteró házasságban, az egyik szenved és emiatt megromlik a kapcsolata aminek válás a vége. A másik meg férfival csalja a feleségét és akkor van vége a házasságnak amikor ez kiderül. Számtalan ilyen példát ismerek és egyetlen egy olyat sem hallottam még amikor ez nem így történt csak és kizárólag a meleggyógyító szakkörök propagandaanyagaiban.
"De attól ez még egy veleszületett gyógyíthatatlan mentális betegség marad."
Ez szó szerint a te állításod.
Most abba nem megyek bele, hogy szerintem miért nem betegség, de akkor vegyünk egy hasonlóan gyógyíthatatlan állapotot. Legyen mondjuk a végtagbénulás.
Mi a társadalom válasza? Kerekesszéket készítünk, parkolóhelyet biztosítunk a számukra, akadálymentesítjük a közintézményeket, kivezetjük a nyelvből a számukra sértő "béna", "nyomorék" kifejezéseket, hogy ne erősítsük bennük a betegségtudatot és ezzel is hozzájáruljunk az életük megkönnyítéséhez és a mentális egészségükhöz.
Na és mi történik a homoszexualitás esetében? Az ő "kerekesszékük" a társadalmi elfogadás lenne. Amiről minden érintett tudja, hogy nagyon nem valósul meg. Az ő akadálymentesítésük az lenne, ha nem kellene szégyellniük a helyzetüket ennek ellenére folyamatos támadási felületet jelent számukra. Az őket sértő kifejezéseket nem hogy nem vezetik ki a köztudatból még rá is erősítenek (épp a napokban kérte ki magának itt is valaki, hogy nem írhatja ki rendesen a b*zi szót). Ha valóban betegségnek gondolod akkor miért érzed szükségét annak, hogy a melegekben betegségtudatot erősíts? Ez olyan, mintha odamennél egy kerekesszékeshez és elkezdenéd osztani, hogy egy nyomorék miért követel magának parkolót, meg miért is hiszi, hogy különb mint bárki más ahelyett, hogy a betegségével foglalkozna.
Most akkor két lehetőség van. Vagy valóban betegségnek gondolod és direkt akarod bántani a melegeket, vagy magad sem gondolod betegségnek és csak provokálsz ezzel.
"Ha nem lennél a másik oldalon (értsd meleg vagy lezbikus) hiába fogod azt írni hogy nem. Ez nyilvánvaló...csak ti léptek fel ennyire agresszívan ha feljön ez a téma."
Látod, ha elolvastad volna a hozzászólásaim akkor kiderült volna számodra, hogy meleg vagyok és nem kellene látatlanba vádaskodnod. Pont ezért háborít fel ami itt elhangzott mert érintett vagyok. És ne haragudj, hogy ha támadás ér akkor én magam is támadok. Nem vagyok Jézus Krisztus aki odatartja a másik orcáját is. Belefáradtam abba már az évek során, mert SEMMI sem változik.
"Senki nem kényszeríti őket arra hogy ne legyenek melegek és álljanak át a hetero oldalra."
Látszik, hogy semmit sem tudsz az egészről.
Akkor próbáld ki, jelentsd be otthon, hogy meleg vagy és nézd meg a reakcióit azoknak az embereknek akik elvileg a legjobban szeretnek. Aztán nézd meg ugyanezt olyanok közt akik nem kötődnek hozzád, pl munkahelyen aztán meglátod mekkora az elfogadás. Pont ezért a nagy elfogadás miatt próbálkoznak sokan a házassággal aminek szinte mindig katasztrófa a vége. Beszélgess melegekkel kb mindegyiknek van sztorija arról, hogyan próbált csajozni fiatalon, hogy ne kelljen bevallani mi az igazság és mindegyiknek van sztorija arról, hogy milyen rosszul végződött a dolog.
De nem tépem a számat, mert tudom, teljesen felesleges. Neked csak az számít, hogy megint beledörgölhesd a melegek arcába, hogy szerinted mennyire betegek és ez mennyire nem normális.
# 43
Nem lehet teljesen átlátni az oldalon ki mire írt választ mivel a százalékok is folyamatosan változnak és sok hszt tőlem és tőled (?) is töröltek.
Figyelj a mozgás sérültekkel kapcsolatos témádra válaszolok..
Az hogy valaki mozgássérült attól még normális elbánást fog kapni ahogy annak rendje és módja szerint kell.
Ugyanez igaz a melegekre is.
De attól még ők ugyan úgy mozgássérültek maradnak és lesz valamilyen betegsége...vagy fogyatékossága.
A fogyatékos "szép" megfogalmazásban mozgássérült lesz.
A b*zi pedig beteg vagy ha valaki nem elég bátor esetleg nem szeretne konfliktust az a más-meleg jelzőt fogja használni :)
Ilyen egyszerű.
Most a biológiai kérdésbe ne menjünk bele mert akkor szerintem idegsokkot kapsz...
Magyarázkodhatsz oldalakon keresztül ez a dolog akkor se lesz normális maximum elfogadott.
Ezt a legkedvesebb barátomnak vagy munkatársamnak is elmondanám szemtől szemben!
De miért lennének tények? Eddig egyetlen egyszer sem érveltél!
Azért mert Te valamit leírsz, az még nem lesz szentírás...
"Ez nem beledörgölés ezek tények."
Amikor anyák napján az árva gyereknek azt mondod, hogy "neked nem kell verset tanulnod mert az anyukád már halott, a föld alatt rohad apád mellett, úgysem hallja!" Szintén csak tényeket közölsz. Nem gondolod, hogy mégis összetöröd a szívét? Tudod mit?
Szerinted mi nem tudjuk, hogy nem lehet gyerekünk? Szerinted mi nem tudjuk, hogy a fél világ legszívesebben belelőne minket egy gödörbe(van ahol meg is teszik)? Szerinted mi nem tudjuk, hogy még akik elfogadnak minket a szemünkbe a hátunk mögött ugyanúgy gúnyt űznek belőlünk mint mindenki más? Szerinted mi nem tudjuk, hogy akár hogy élünk, akár milyen sokat teszünk másokért abban reménykedve, hogy majd változik valami, mégis mindig ezt fogják a fejünkhöz ba*zkodni minden egyes vitában? Tudjuk mi is. És akkor mi változik? Segítek. Semmi. Mert nekünk ebben a sza*ban kell boldogulnunk. Nekünk ezzel a sza**al kell együtt élnünk. Minden kiba**ott nap úgy kel kimennünk az utcára, úgy kell végeznünk a munkánk, hogy ezt mind tudjuk. Csak tudod nekünk nincs választásunk.
Legyél boldog a tényeiddel!
"Amikor anyák napján az árva gyereknek azt mondod, hogy "neked nem kell verset tanulnod mert az anyukád már halott, a föld alatt rohad apád mellett, úgysem hallja!" Szintén csak tényeket közölsz. Nem gondolod, hogy mégis összetöröd a szívét? Tudod mit?"
Már megint csűrsz és csavarsz pedig világosan leírtam hogy a fenti példámmal hogy ilyenkor szépíteni kell a helyzetet de nem lehet a szőnyeg alá söpörni a dolgokat.
Ebben az esetben Petikének (legyen most Peti a kisgyerek neve) azt kell mondani hogy tanuljon verset és mondja fel annak aki eljön az ünnepségre vele...te észlény :D
De látom neked nem az a bajod hogy meleg vagy hanem te inkább szuper érzékeny vagy.
Nézd a másik téma...gyerekszülés...örökbe fogadni tudsz béranyát tudsz fogadni...de egy gyermeket kihordani nem.
Ez van.
Ha tudod hogy nem lehet gyereked ilyen módon akkor meg miért kérdőjelezed meg azt hogy beteg vagy ?!
"Szerinted mi nem tudjuk, hogy még akik elfogadnak minket a szemünkbe a hátunk mögött ugyanúgy gúnyt űznek belőlünk mint mindenki más? Szerinted mi nem tudjuk, hogy akár hogy élünk, akár milyen sokat teszünk másokért abban reménykedve, hogy majd változik valami, mégis mindig ezt fogják a fejünkhöz ba*zkodni minden egyes vitában? Tudjuk mi is. És akkor mi változik? Segítek. Semmi. Mert nekünk ebben a sza*ban kell boldogulnunk. Nekünk ezzel a sza**al kell együtt élnünk. Minden kiba**ott nap úgy kel kimennünk az utcára, úgy kell végeznünk a munkánk, hogy ezt mind tudjuk. Csak tudod nekünk nincs választásunk."
Én nem bántalmazlak csak az igazságot mondom el.
Ha csak hozzám hasonló vagy még empatikusabb emberek lennének a melegek ellen akkor arany életetek lenne.
Arról nem tehetek hogy a múltban téged milyen sérelmek értek.
Attól még a tények megmaradnak.
De lehet jól tálalni őket.
Én ezt teszem.
"Most a biológiai kérdésbe ne menjünk bele mert akkor szerintem idegsokkot kapsz..."
"Menj bele nyugodtan, csak nehogy te kapj sokkot a végén..."
Megint írjam le azt hogy mire való a péniszed ?!
Még a végén öngyilkos leszel amit én nem szeretnék!
Innentől lezártnak tekintem a témát.
További szép délutánt neked :)
Mire való a pénisz? Az enyémhez nem járt kézikönyv...
Amúgy meg 82% ne ládd ilyen sötéten a dolgokat...
Én mint írtam, full heteró vagyok és semmilyen ellenérzésem nincsen ellenetek.
Szerintem egy meleget sem negatív sem pozitív irányba nem különböztetek meg és én azt látom, hogy azért a heterók között sokan vagyunk így és szerencsére azért egyre többen.
Látom érvek hiányában jön az hogy belekötnek a helyesírásomban :)
"Nekem az a szomorú, hogy ő viszont nyugodt szívvel vállalhat gyereket..."
Látom a lényeg lejött neked is.
A melegek is vállalhatnak gyereket ki mondta hogy ezzel bármi baj lenne ?
Nekem az a szomorú hogy lassan semmi negatív dolgot nem lehet írni a melegekről mert jön a kioktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!