Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Egyetlen kisfiam tegnap bejelentette, hogy a fiúkhoz vonzódik és fél éve párkapcsolata van. Most 16 éves, sosem gondoltam volna róla, hogy meleg, pedig napi rendszerességgel beszélgetünk, rengeteg közös programunk van, én neveltem fel és nagyon szeretem. Elfogadom a másságát, de csalódott vagyok, hogy nem jöttem rá magamtól.

Ma reggel elment meglátogatni egy távoli rokonunkat, este jön haza. Tegnap nem tudtam reagálni a vallomására, mivel a párom meglátta rajtam a döbbenetet és ezért inkább ő beszélgetett vele.

Fogalmam sincs, mit kéne mondanom a fiamnak. Illik ilyenkor kérdezősködni? Mit mondjak neki, hogy érezze, elfogadom őt, úgy ahogy van?

- Egy kétségbeesett anyuka

2015. júl. 8. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Még nagyon fiatal, ki tudja mit érez - és ki tudja miképp változik még ez az elkövetkező években. Próbálj most egy kicsit egyedül lenni és átgondolni a dolgot, rágd át magadban rendesen hogy vele szemben már higgadt és felkészült legyél. A helyedben mindenképpen elbeszélgetnék Vele ennek az életformának a veszélyeiről - óvszer, óvszer, és óvszer! Szép dolog hogy elfogadod, sok szülő nem képes erre. Mindenképpen jó, ha tudja hogy Te mellette vagy és támogatod, ezt is mondd el Neki.
2015. júl. 8. 17:36
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Talán ezt megmondhatod neki így ahogy van.Elfogadod a másságát,max kicsit szomorú vagy,hogy nem lesz saját unokád.Tőle.
2015. júl. 8. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem az biztosan jól esne neki, ha elmondanád neki, hogy te ettől még ugyanúgy szereted! És ha van bármi, amit szeretne veled megbeszélni, nyugodtan beszélhet veled.
2015. júl. 8. 17:55
 4/10 anonim ***** válasza:
96%

Mondd el neki, hogy ettől még ugyanúgy szereted! Hogy mellette állsz bármi is történjen, te továbbra is az anyukája maradsz és neked mindent őszintén elmondhat, szeretni fogod.

Amikor én elmondtam anyának rettegtem attól, hogy nem fog többé szeretni. Pedig nem volt rá okom. És leírhatatlan megkönnyebbülés volt, amikor azt mondta, hogy szeret, és mindig is szeretni fog.

2015. júl. 8. 18:02
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is mond ezt el így, ahogy leírtad!
2015. júl. 8. 18:03
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ne légy csalódott, nincs rátetoválva a melegekre, hogy milyen a szexuális irányultságuk. Az, hogy 16 évesen elmondta neked, azt jelenti, hogy nagy érzelmi biztonságot adsz neki, egyrészt, mert el tudta fogadni saját magát, másrészt, mert őszinte veled. Jó pár kérdés volt már itt 18 évesektől vagy még idősebbektől, hogy hogyan mondják el a szüleiknek a dolgot.

Szerintem viselkedj úgy, mintha barátnője lenne, róla is megkérdeznél egy csomó mindent és szeretnéd megismerni, nem? Ha így állsz a barátjához, azzal tudod legjobban kimutatni, hogy elfogadod és szereted őt úgy, ahogy van. Persze, azért meg is mondhatod neki:-)

Ne ess kétségbe, ugyan nem teljeskörűen, de egyre inkább elfogadott ma már társadalmilag is a homoszexualitás. A védekezésről persze érdemes vele beszélni, de ha monogám kapcsolatban él, nincs igazán kitéve veszélynek.

2015. júl. 8. 18:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első. Neked hányan mondták fiatal korodban, hogy ugyan fiatal vagy még, kinőheted a heteróságot? Ugye, hogy senki? Fordítva miért kéne?

És az is b*romság, hogy nem lehet unokája. Nem steril, csak meleg! Meg tudják oldani, ha annyira gyereket akarnak. Igaz bonyolult, de meg lehet oldani. És mire felnő, ki tudja hogy változnak a szabályok, vagy melyik országban fog élni!

2015. júl. 8. 18:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Beszélek vele, amint hazaér.

Az unoka elhanyagolható. Nem azért szültem, hogy legyen valaki, aki unokával ajándékozza meg a családot.

Ő az én pici fiam és rájöttem, hogy ez örökre így is marad, akár lányt, akár fiút mutat be nekem. Lesz neki még elég problémája az életben, nem kell még nekem is terhelnem a kétségeimmel. Ha pedig a többi rokon netalán letámadná, ócsárolná a fiamat, én megvédem őt. Nem drogozik, nem iszik, nem marad ki esténként, nem káromkodik, jól tanul, remek a magatartása. Nem csinált semmi rosszat. Csak beleszeretett egy emberbe, aki éppenséggel azonos nemű. Sikerült letisztáznom magamban mindent. Szeretem a fiamat és nem akarom elveszíteni csak azért, mert ő nem lányt hoz haza.

Mindezt meg is fogom neki mondani.

2015. júl. 8. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia, Mingenkinek, aki írt. Ha látnátok, kalapemelés is volt.

Örül a lelkem, hogy ilyen emberek vannak. Hogy ilyen szép tanácsokat olvashattam.

A 4. Válaszoló srác szavait. Érezni belőle, hogy Ő és a 6. srác is túl van már a bevalláson.

Szerintem is azt teheted, amit Ők javasoltak, és amit Te megfogalmaztál így utólag is.

Akkor hiszi el teljes mértékben, hogy egy csepp ellenértés sincs benned, ha a barátjáról is érdeklődsz, ha Őt is meg szeretnéd ismerni.

Lelki szemeim előtt látom a sok meleg srácot, aki most is vívódik, kétségbeesett, hogy miképpen mondja el a szülőknek, hogy Ő MÁS. Látom azt, hogy reménykedik, hátha az Ő szülője is így fogadja a bevállalását, vagy irigykedik, hogy neki miért nem ilyen szülő jutott.

Példa értékű, amit teszel anyuka. Annak a sok srácnak reményt adsz, megnyugtatod kicsit a lelküket. „-Hátha az én Anyukám is ilyen”.

2015. júl. 8. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondd el neki hogy nem zavar a mássága.
2015. júl. 8. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!