Mit lehet tenni ha egy anya nem tud igazán megbékélni azzal hogy a fia meleg és párja van?
Anyuka már egy ideje tudja hogy a fia meleg és párkapcsolata is van, nem tegnap óta és nem szexkapcsolat.
De az elfogadásnak a leghalványabb jelét sem lehet rajta látni, sokkal inkább a beletörődést lehet látni.
A fia párját gyakorlatilag gyűlöli, igaz ezt sosem mondja vagy mutatja de érződik rajta.
A fiának egyik nap azt mondja hogy "sajnos tudom hogy vele akarsz élni", másik nap pedig "azért még ne nagyon tervezz vele, remélem nem vagy biztos ebben a dologban".
Egyfelől áldozatnak mutatja egymást akit mintha hatalmas trauma ért volna és vele kell megértőnek lenni, másfelől pedig eléggé reménykedik benne hogy ez csak egy átmeneti állapot és hamarosan lehet vége a rémálmának.
Érdemes vele beszélgetni, próbálkozni megbarátkoztatni a helyzettel és segíteni neki tényleg elfogadni és örülni a fia boldogságának? Vagy inkább nem érdemes vele foglalkozni és szimplán hagyni kell és ha esetleg rossz megjegyzést tesz, furakodik, vagy hasonlók akkor elküldeni melegebb éghajlatra?
Én fiatal koromban mondhatni homofób voltam...
Fizikailag sosem ártottam senkinek, de utáltam a homoszexuális embereket.
Olyan 15 éves koromig lehetett ez...
Nekem ahhoz, hogy ebben megváltozzak, felismerjem a tévedésemet, nem kellett más mint egyetlen eset, amikor azonosulnom kellett egy meleggel.
Illetve empatikusabb is lettem több okból.
Akinek ehhez a folyamathoz, nem elég indok az hogy a GYEREKE meleg, az szerintem sajnos nem tud megváltozni.
Én sokkal kisebb Dolph miatt változtam meg, de ha a gyerekem jelentette volna be, hogy meleg, akkor azonnal megváltoztam volna és mindenben támogattam volna...
Ettől függetlenül, a pároddal még lehet hogy lenne problémám, de biztos hogy nem azért mert egy meleg férfi... Viszont ugyanazok a gondok lehetnek vele is, Ami bármelyik heteróval.
Így látatlanban nyílván nem tudom/tudjuk megmondani, hogy anyádnak a homoszexualitással, vagy a párod egyik személyiség jegyével van gondja. Az is lehet, Hogy utóbbi és igaza van.
Persze mindenkit meg lehet érteni, de a fiad a fiad marad akkor is ha egy fiúval éli az életét. Ha fejre áll az anyuka ezen akkor sem fog tudni változtatni. Plusz ha gyűlölködik akkor csak eltaszítja magától a gyerekét.
Érről szerintem beszélni kell a szülőkkel és megpróbálni elmagyarázni, hogy ettől nem vagy rossz ember és elvileg a szülőknek a gyerek boldogsága a legfontosabb.
Az én anyám sem valami elfogadó ilyen téren de próbálok beszélni vele ezekről a dolgokról, hogy belássa, hogy én így vagyok boldog és ez ellen nem tud mit tenni maximum eltaszítani magától. Az enyém is imádja az áldozatot alakítani minden téren, de nálam ez nem jött be én vállalom és nem fogok szégyenkezni amiatt aki vagyok és ez lehet, hogy nem tetszik neki de ezek a tények a családom többi tagja elfogad és mindenki azt nézi, hogy én boldog legyek a tényeken nem tudsz változtatni.
".. a fia meleg és párkapcsolata is van, nem tegnap óta és nem szexkapcsolat."
Ezt a mondatot nem egészen értem. Tagadhatatlan, hogy én is ismerek egy olyan "férfipárt" akik lényegében együtt élnek, együtt alszanak (egy ágyban), de nincs köztük szexkapcsolat, sőt szinte semmilyen testi kapcsolat sem.
Az anyuka meg nyilván úgy képzelte, hogy a megszokott család lesz majd, gyerekek, unokák stb. aztán nem így lett. Az embernek fel kell készülnie arra, hogy az életben nem mindig úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan azt elképzeltük, de ahogy mondani szokták: mindenből a legjobbat kell kihozni és a lényeg a túlélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!