Megnyerhetem a pert a nevelőapám ellen?
Figyelt kérdés
Anya egyedül nevel minket de a gyerek felügyelet közös vele. Csak a húgom vérszerinti gyereke. Ha anyával történne valami kerülhet hozzám a húgom úgyhogy van saját lakásom és külön szobát tudnék biztosítani neki jó környéken? Van munkahelyem is. Velem van a legtöbb időt a húgom nem akarnám, hogy ő nevelje látni akkor látja amikor akarja. (7 éves a húgom) a nevelőapám amikor velünk lakott bejött a fürdőszobába amikor fürödtem és amikor kiküldtem nem ment ki. Megütötte a nővéremet. Amikor összeesett az ajtónk előtt egy idős néni nem engedte, hogy kivigyünk neki vízet, mert állítása szerint ,,ha ma vizet adunk neki holnap visszajön kenyérért" én ételt nem sajnálok senkitől ahogy a családomból senki. Nyilván ki vittünk vizet és megvártuk, hogy jobban legyen a néni. Rengeteg húzása volt velünk szembe. Amíg itt lakott anyát lelkileg tönkre tette. Nem szeretném, hogy ilyen ember nevelje a húgom. De mivel az apja hozzá kerülne. Lenne esélyem egy vérszerinti apa ellen?2020. ápr. 21. 19:49
21/24 anonim válasza:
Ha a tesód apja nem akar önként lemondani a szülői felügyeleti jogáról, gyakorlatilag kizárt, hogy te képbe gyere. El sem jut ez a bírósághoz, anyukád (ne adj isten) halála esetén ő gyakorolja majd egyedül a szülői felügyeletet. Nagyon komoly indok kellene ahhoz (tehát: az apuka teljesen alkalmatlan a gyerek nevelésére), hogy megszüntessék a szülői felügyeleti jogát, például ha sérti vagy veszélyezteti a gyerek egészségét, fejlődését (Ptk. 4:191. szakasz részletesebben). Nagyon fontos, hogy a bíróság a gyerek érdekét nézi és kizárólag a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján tud intézkedni. Ha bekövetkezne mégis anyukád halála, és úgy látod, hogy a húgod megfelelő fejlődése nem biztosított, azt javaslom én is, hogy keresd fel a hozzátok tartozó családsegítőt és kérj ott segítséget. Ők érdemben nem fognak tudni intézkedni, de jelezhetnek a gyámügynek, ha úgy látják, veszélyben van a gyerek és akkor elindulhatnak a folyamatok.
22/24 anonim válasza:
Milyen bizonyíték?
Pl:
-Anyukád rendszeresen feljelenti gyermekbántalmazásért ( ha tényleg volt, mert ezt kivizsgálják)
- Családon belüli bántalmazás miatti feljelentések
- Ha büntetett előéletű, és gond van vele (Pl: rendszeresen lop, és van otthon kézzel fogható bizonyíték)
- ha orvosi leletek bizonyítják, hogy rendszeresen veri a gyerekét
Sok dolog van még
Első sorban anyukádnak kéne lépnie. Mivel ő látszólag nem tesz semmit, így nincs semmi olyan ami ellene szólna.
23/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. ápr. 21. 22:10
24/24 anonim válasza:
Anyukád bemehet a gyamhivatalba és érdeklődhet, mit lehetne tenni. Lehet, hogy pl megoldás lehet a problémára, ha még most elindít egy csaladbafogadasi eljárást, bár ez esetben a nővéred kellene hogy legyen a csaladbafogado, mert kizárt, hogy egy 19 éves lánynak engedjék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!