Ti hogyan védekeztek az utcai zaj ellen?
Első: persze, ne jelentgessük a tahókat, aki nem vágja hogy éjfélkor nem orditunk az utcan... Ja de!
Rendőrséget ki kell hivni ahányszor ott vannak.
Ha csak olykor-olykor történik, füldugó be oszt kész.
Ha rendszeres, akkor ideje kezedbe venne a dolgokat. A feljelentgetés nem sokat ér, amint meglátják a rendőrautót, egyből elhallgatnak, aztán öt perc múlva ott folytatják, ahol abbahagyták. Ingajáratban nem fognak kijárkálni a zsernyákok.
A legegyszerűbb, ha kimész, és közlöd velük, hogy odébb egy utcával. Ha pampognak, lezavarsz nekik pár átszállót. Miután összeszedték a fogaikat, menni fognak maguktól.
Pedig én láttam, hogy többször kijöttek. Megyeszékhely, panel rengeteg közepe, tavaly nyáron, az utcán lefulladt egy erősen illuminált állapotú kisebbségi fiatalokat szállító tragacs. Bejöttek a házakhoz, üvöltöztek, a lakók hívták a rendőrséget. Igazoltatás után visszaküldték őket a tragacsukhoz, sőt felszólították őket, hogy ha nem indul a kocsi, busszal menjenek haza, és minél hamarabb. Autómentőt is hívtak nekik, aki itthagyta őket, mert fizetni nem tudtak. Ezután kiugráltak az arra járó autók elé, hogy megállítsák őket, vigyék el őket a buszállomásra. A rendőrautók felváltva 3 percenként mentek végig az utcában, olyankor persze szép csendben várakoztak a kocsijuk mellett. Végül két fiatal gyalogos lánynak pont arra vitt az útja, körbefogták őket, cigit követeltek, meg egyéb ajánlatok is elhangzottak. Egy percen belül 3 rendőrautó fékezett mellettük. A lányoknak igazán még megijedni sem volt ideje.
Ezek után nem tudom mit mondtak nekik a rendőrök (túl halkan beszéltek), de mindannyian eltűntek az utcából, és nem is jöttek vissza, csak két nap múlva délután a kocsijukért. Szóval nem 1x jöttek ki a rendőrök, nem 2x, volt az 11x is, és szemmel tartották őket, amíg el nem tűntek végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!