Megnyerhetem a pert a nevelőapám ellen?
" Öngyilkos akart lenni vagy csak ezzel zsarolni anyukámat (meg van a beszélgetés bizonyítéknak)"
- Ez nem ok! A beszélgetés rögzítésében a nevelőapád belegyezett? Ha nem akkor fel sem használhatod!
"nem vigyázott soha jól húgomra nagyon sok sérülése lett mindig amikor visszahozta hozzánk (fénykép van róla, de mivel nincs orvosi jelentés nem hiszem, hogy sokat érne) "
- Ez sem jelent okot. = éves gyerekek akik elevenek, sokszor megsérülnek kisebb-nagyobb sérülésekkel. Pl: Az én apám a világ legcsodálosabb ember, de ha vele voltam mindig voltak apró sérüléseim. Apám sosem bántott.
" Pszichopata, ezt egy családbarátunk mondta amit meséltünk neki és többször találkozott vele és ő pszichológus."
- Nem mérvadó amit a család barát mond. Mivel nem az ő orvosa, így diagnózist sem mondhat. Sőt ha ezzel mész a bíróságra, apád beperelhetné, hogy vizsgákat nélkül rontja a személyiségi jogait.
" Itt nem arra kell gondolni aki gyilkol... ha ezt bebizonyítom sokat dobna az esélyemen?"
- Ezek nem bizonyítékok. Ezzel nem nyersz.
Félre ne értsd! Biztos vagyok benne, hogy lelkiismeretes vagy, és lehető legjobbat akarod a testvérednek. De a bíróságon mindent jogi alapon néznek, és nem érzelmi alapon. Lehet a bíró kedvelne téged, szíve szerint neked adná a gyámsági jogot, de neki a jogi szabályokat kell követnie.
Ennél komolyabb indokokra lesz szükséged.
PL. Segítene sokat ha anyukád írna egy kérvényt, hogy te legyél a gyámja.
Elváltak a szüleid? Közös a felügyeleti jog a húgodra vonatkozóan, vagy csak édesanyád gyakorolja? Pl. iskolába íratáskor kellett-e az apa aláírása a papírokra?
Ha nem, akkor szerintem édesnyád rendelkezhet arról, hogy halála esetén hová kerüljön a kislány. Legjobb volna a gyámhatósághoz fordulni, milyen papírokra van ehhez szükség.
Ha közös a felügyeleti jog, akkor lehet, hogy először azt kell megszüntetni.
A Családsegítőben (lehet hogy aktuálisan Gyermekjóléti Szolgálatnak hívják...) biztosan kaphattok ingyenes jogi tanácsadást.
Ez nagyon komoly helyzet, nem szabad szemérmességből vagy kíméletből hallhatni a kérdésről, mert ha anyukád nem intézkedik, amig lehetősége van rá, abból később sok nehézségetek lehet. Valójában nemcsak egy ilyen súlyos betegség idején kellene gondolni rá, hogy mi lesz a kiskorú gyerekek sorsa a szülő halála estén, hanem mindig, ha nem egyértelmű, ki gondoskodna róluk ilyen esetben. Balesetben, de akár más akut betegségben is meghalhat bárki, és nem biztos hogy lesz még alkalma intézkedni ezekről a dolgokról.
Azért próbáljuk meg egy másik szemszögből is nézni a kérdést. Tudod, hogy mivel jár egy 19 éves lánynak egy 7 éves gyerek nevelése? Belegondoltál a jövődbe? Dolgozni addig tudsz, amíg a kicsi iskolában van. A párkapcsolatot elfelejtheted, vagy csak alkalmi lesz. Persze, ha lesz hova tenni egy randi idejéig a gyereket. Gondold át, mert ez a kisgyerek nem egy tárgy, akit kB 5 év múlva megunsz, aztán kirakod.
Sajnos nekem úgy tűnik, hogy te ilyen fiatalon ezekbe bele sem gondoltál. Téged csak a bosszú hajt. Méd sokáig a lecke írás lesz az esti programod, és a gyerek terelgetése. Erre felkészültél? Tényleg nem meg bántani akarlak,de ez most egy nehéz helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!