Megnyerhetem a pert a nevelőapám ellen?
Alapesetben egy gyereknek ha az egyik szülöje meghal, akkkor a másikhoz kerül, még akkor is, ha elváltak, kivéve, ha valamiért a kapcsoalttartástól is el van bírósági határozotattal tiltva. (Mert a gyerek testi vagy lelki egészségét veszélyezteti) Ez igen ritka esetben fordul elö.
Az, hogy te korban felnöttnek számítasz, vagy lakásod, nem indokolja, hogy nálad helyezzék el. Az sem, ha elmesélsz néhány bizonyíthatatlan esetet, ugyanis anélkül az egésznek semmi jelentösége sem lehet.
AZ egyetlen, amikor lehetne esélyed, ha mostantól kezdve minden ilyen történést hivatalosan dokumentáltatsz (ha verekszik, akkorr látlelet, stb).
Másrészt nem tudom, miért gondolod, hogy anyukád a közeljövöben meghal, szerintem nagyon furcsa, hoyg ezzel foglalkozol, kivéve, ha anyukád komoly beteg jelenleg.
1-es, olvasd el, mindent leírt amit kérdeztél.
Ez amúgy egy nehéz ügy, valamivel bizonyítani kéne, hogy problémás a fickó, másképp hozzá kerülne.
Egy bizonyos kor felett a gyereket is meghallgatják, viszont egy 7 éves még nem dönthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!