Tudok ez ellen tenni valamit?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy problémám, miszerint a szüleim előre eldöntötték, hogy az életben minek kell lennem szakmailag. Jelenleg végzős vegyész ágazati tanuló vagyok, amit még jó pár évvel ezelőtt Nagyanyám határázott meg, hogy arrak kell mennem és az életem során azzal foglalkozzak. Most ahogy közelebb jutok ahhoz, hogy elvégzem a szakmát egyre jobban tudatosul bennem, hogy én a vegyészetet, a kémiát egyáltalán nem szeretem, nem szeretnék ezzel foglalkozni. Viszont más szakmát nem hagynak, hogy végezzek. Bő 1 éve tanulmányi teljesítményből kifolyólag már kitalálták mely egyetemre kell mennem, és milyen ágazatok közül választhatok. Próbáltam megbeszélni velük (Főleg nagyanyámmal, mert ő az aki majdnem mindent eldönt) de amikor felhoztam, hogy mi érdekelne akkor volt, hogy lehülyéztek, illetve elkezdtek olyan példákat sorolni amivel elrettenteni akartak ettől. Szerintetek ez ellen tudok tenni valamit? vagy hagyjam a fenébe?2019. szept. 17. 15:26
1/17 anonim válasza:
Nagykorú felnőttként eldöntheted magad, higy mit akarsz
2/17 anonim válasza:
Neked kell eldöntsd.
Valamikor nekem is a szüleim döntötték el,hogy milyen szakmát válasszak.El is csesztem az életemet.
3/17 anonim válasza:
Oda felvételizz ami neked tetszik és max azt mondod, hogy az általuk kinézett helyre nem vettek fel. A te életed, a te döntésed kell legyen :)
4/17 anonim válasza:
Ha az ellenszsgülésnek azonnali kellemetlen következményei lennének (pl. kiraknak otthonról stb) akkor várj egy kicsit, kezdj el gyűjtögetni, dolgozz és mellette végezd el, amit szeretnél.
Ha ilyesmi nem fenyeget, csak egy-két ejnyebejnye meg hőbörgés van, akkor én simán megpróbálnék azal foglalkozni, ami érdekel.
5/17 anonim válasza:
Ha végzős vagy, akkor nyilván nagykorú, azaz jogilag nem dönthet helyetted senki, hacsak nem állsz cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt. Így aztán, ha agyban is felnőtt lennél, már váltottál volna. Pont. De mivel lélekben még kisgyerek vagy, hát csinálod, amit a nagyok mondanak. Pont.
6/17 anonim válasza:
Nekem is anyukám döntötte el melyik suliba menjek és milyen szakra de egyáltalán nem bántam meg hidd el ők csak azt akarják hogy sikeres legyél, de ha nagyon nem tetszik a szakma akkor állj a sarkadra és válts valami olyanra amit szívesen csinálnál akármi van próbáld elérni a célodat hiszen abba már ilyen korba ne szóljanak bele, hogy mivel szeretnél foglalkozni életed során.
7/17 anonim válasza:
Milyen irányba szeretnél menni? Hasonló, vagy nagyon más? Attól is függ, hogy a mostani suliban fel tudsz-e készülni a kellő tárgyakból. Mert ha már nem,akkor még egy évet rá kell szánnod.
8/17 anonim válasza:
Párt is ők választanak neked?
9/17 anonim válasza:
Olyan képzést ne vállalj be, amit nem akarsz, senki kedvéért se. Semmiylen zsarnok nem erőltethet rád semmilyen képzést, még jóindulat mögé bújva sem. Ezt ne hagyd. Lehet még akár olyan is, hogy valakit pl érdekelne az adott szak, érdeklődne a témában, de mégsem megy neki. Hát akkor meg még akit nem is érdekel? Ne hagyd magad belebeszélni, belehergelni, belekergetni egy ilyen szituációba, hogy azt tanuld, amit ők akarnak. Inkább keress gyorsan valami melót, mielőbb költözz el, és levelezőn csinálj meg valami olyan szakmát ami iránt érdeklődnél és lelkesedni tudnál. Amiben otthon éreznéd magad maximálisan. Amúgy még azt lehet csinálni, hogy nem költözöl el otthonról, és ugy tanulsz olyat, amit szeretsz, de egyébként lehet, hogy elfognak zavarni, ha bejelented, hogy másra jelentkeztél, de ne így legyen; amire nem akarsz, arra semmiképpen se add be a jelentkezésedet.
10/17 anonim válasza:
*szal ezt pl nem írhatják neked elő.
Egy konkrét életutat, meg elképzelést, víziót.
Hagyjanak csak békén, majd te elindulsz abba a szakmai irányba, amelyet te jónak érzel,és boldog tudnál lenni benne, ki tudnál teljesedni benne. Bízzanak csak meg benned, hogy amit te választasz magadnak, az jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!