Tudok ez ellen tenni valamit?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy problémám, miszerint a szüleim előre eldöntötték, hogy az életben minek kell lennem szakmailag. Jelenleg végzős vegyész ágazati tanuló vagyok, amit még jó pár évvel ezelőtt Nagyanyám határázott meg, hogy arrak kell mennem és az életem során azzal foglalkozzak. Most ahogy közelebb jutok ahhoz, hogy elvégzem a szakmát egyre jobban tudatosul bennem, hogy én a vegyészetet, a kémiát egyáltalán nem szeretem, nem szeretnék ezzel foglalkozni. Viszont más szakmát nem hagynak, hogy végezzek. Bő 1 éve tanulmányi teljesítményből kifolyólag már kitalálták mely egyetemre kell mennem, és milyen ágazatok közül választhatok. Próbáltam megbeszélni velük (Főleg nagyanyámmal, mert ő az aki majdnem mindent eldönt) de amikor felhoztam, hogy mi érdekelne akkor volt, hogy lehülyéztek, illetve elkezdtek olyan példákat sorolni amivel elrettenteni akartak ettől. Szerintetek ez ellen tudok tenni valamit? vagy hagyjam a fenébe?2019. szept. 17. 15:26
11/17 anonim válasza:
*Nagyon szükséges legvégső esetben mondhatod nekik ,hogy arra jeliztél, amerre akartak, csak aztán közben meg tök máshova fogsz járni:) De ez már tényleg csak a legvégső, tehát sokkal kéenyelmesebb nem sutyiba másra iratkozni, hanem tök nyiltan. Hogy mit reagálnak, az már az ő bajuk lesz, kivéve, ha így el akarnak zavarni otthonrol ugy, hogy még nincsen kereseted. Az meg pl elég aljas lenne. :S:S
12/17 A kérdező kommentje:
Az eredeti szakmámtól amit tanulok az érdeklődési köröm teljesen eltér. Ami engem nagyon foglalkoztat az a szolgálati szakmák, illetve a történelemmel kapcsolatos ágazatok vagyis történész, régész esetleg tanári pálya stbstb. Vegyészeti pályára főleg azért is küldött mert ahol élek van egy vegyipari létesítmény így nem kerülnék el messze tőle, illetve ahova most járok oda ígyis úgyis bekerültem volna protekció miatt.. így mondhatni "jóindulatból" küldött ide.
2019. szept. 17. 21:22
13/17 anonim válasza:
De az, ami neki, így saját magának jó, nem biztos, hogy neked is jó. Meg ilyen 'rövid pórázon tart', tehát , hogy tudjál neki ugrani mindjárt, máris, azonnal, ha neki valami problémája van, ha neki valami segítség kell. Nem a te érdekeit nézi sajnos. A te érdeked az, hogy olyanokat tanulj, amit szeretsz, amiben jól érzed magad.
14/17 Savlekotő válasza:
Menekülj mert megnyomorítanak és alkoholista leszel és társai..
15/17 anonim válasza:
Színészkedj nekik, mondd, hogy sajnos oda nem vettek fel, ahová ők akarták, de jövőre megpróbálod újra, addig is jársz oda, ahová felvettek (amit szeretsz, és ahova menni akarsz). Hidd el, be fogják venni és még sajnálgatnak is.
Az ilyen erőszakos egoisták csak ezt érdemlik.
Persze az is egy lehetőség, hogy felvállald nyiltan, h te mit akarsz, de akkor talán nem lakhatnál otthon, vagy nem fizetnék a tanulmányaid, szóval jelen esetben én a saját érdekeimet nézném.
16/17 anonim válasza:
Csinálj nyelvvizsgát, emeltezz töriből, aztán hajrá!
Sok sikert!
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. szept. 20. 07:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!