Mi az isten van a mai fiatalokkal? Komolyan le vagyok döbbenve!
Szia!
Szerintem ez az orvosoknál betegség!
Ha nem tudsz aludni? Írok fel nyugtatót!Ha szédül, ideges, írunk fel nyugtatót! Gyomorgörcsei vannak? Írunk nyugtatót!
Nekem édesanyám közel 40 évig volta nyugtatók rabja, de hál'Istennek 2 éve leszokott róluk! Persze, amikor megmondta az orvosnak, hogy le szeretne szokni, fel volt háborodva! Egyáltalán nem is akart neki segíteni! Nem is segített!!!
A barátom mindig fáradt volt, azt mondta neki az orvos, hogy mániákus depressziós és írt fel neki olyan szarokat, amit te is fenn már említettél!
Édesapám az agyi infarktusa után szintén nyugtatókat kapott!
És ebben a 3 esetben, 3 különböző orvos volt!
Szörnyű!!! Ez náluk betegség!
Mániás depressziós, nem "mániákus"
A mániás depresszió egy nagyon súlyos betegség, nem fáradtságot jelent.
Nem kell legközelebb orvoshoz fordulni, meg kell oldani a problémát. Kritizálni nagyon könnyű. Senki sem kötelez az orvosi ellátásra. A lelki problémát sem tudja megoldani az orvos, ahhoz kell a kliens is.
Tény, van az orvosnak is felelőssége, hisz tényleg Ő írja fel az adott gyógyszert. De akkor nézzük meg azt is, hogy milyen presztizse, megbecsültsége van manapság az orvosoknak és azt is, hogy ki az, aki nyomást gyakorol, mikor az orvos azt mondja: semmi baja a gyermeknek, csak beszélgetni kellene vele. (Saját tapasztalat!) Mert a szülő, aki azt mondja: nincs valami más megoldás, mert "nekem erre nincs időm" (akkor mire van????) Így felír az orvos egy gyógyszert, hogy a szülőnek könnyebb legyen és megfeleljen. És ez a szülő jó orvosnak fogja tartani!
És aki azt írta, azért nincs idejük a szülőknek, mert a 20ezres cipő áráért dolgoznak, nos, ahol nincs annyi pénz, hogy ezt megvegyék, és BESZÉLGETNEK azzal a gyerekkel erről és emellett nem nagyzolnak azzal, hogy "mi megengedhetjük magunknak" közben meg belegebednek, az a gyerek -mert értelmesek a gyerekek- (mint anya és mint pedagógus mondom) megérti. Ha abba nő bele, hogy "mi ezt engedhetjük meg magunknak, ennyi a határ", lehet, szinte biztos hogy vágyni foga a drágábbra,de megérti, hogy ez nem miatta, nem a szülei miatt, hanem teljesen más okból nem lehetséges.
Utsó! A legtöbb esetben van biológiai prediszpozíció (hajlam) és van az, ami kiváltja a bajt.
A neurotranszmitterek megváltozását okozhatják maguk a pszichikai problémák és a környezeti hatások is. Nem csak odafelé érvényes a folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!