Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kölcsönkérés után illendő...

Kölcsönkérés után illendő nyaralni menni?

Figyelt kérdés
Több milliót kölcsönkértünk a családtól, hogy lefizethessük a tavalyi 5%-os áfával az új lakásunkat (idén már többe került volna). Mivel nem volt elég pénzünk rá, így kölcsön kellett kérnünk, amit akkor tudunk megadni, ha a jelenlegi lakásunkat eladjuk, pár hónap múlva. Közben viszont beterveztünk egy közepes utazást, nem nagy költséggel. Tudjuk, hogy szóvá fogják tenni a családban. Szerintetek nem illendő így elmennünk? A tartozást így is megadjuk, nem hiszem, hogy az a pár százezer forint bármit is befolyásol súlyos millióknál. Mondjuk le az utat, hogy ne legyen sértődés? Vagy senkinek semmi köze hozzá?
2020. jan. 24. 21:28
 81/104 anonim ***** válasza:
74%

"Banki kölcsönt is fizetni kell, nem ugy van ám, hogy na most 3 hónapig ne, fizetek"

És fizetem is a banki kölcsönt megállapodás szerint, teszem azt havi 50.000-et. De attól nekem még marad mondjuk havi 250.000-em, akkor adjak többet a banknak és nyomorogjak? Nem tudom fogyatékos vagy-e vagy csak kötözködsz. A kérdezőéknek nincs elmaradása a "bank" (szülők) felé, és nem lesz akkor sem, ha elmennek nyaralni. Ha eladják a házat és akkor elmennek fél évre bora borára, na akkor majd lehet pattogni.

2020. jan. 26. 07:51
 82/104 anonim ***** válasza:
44%

Fogyatékos vagy te, cukkerborso.

Itt nem a banknak tartozik. A bankitartozas más, leírtam hogy ott mi van, ha nem tartja be a feltételeket. Itt a szulo adott kölcsön és szíve joga felháborodni azon, ha a te szagaiddal élve fogyatékos gyereke ahelyett, hogy arra törekedne, hogy mielőbb vissza fizesse a kölcsönt-amit kb biztosan kamatmentesen kapott, egy bankinkolcsontol elteroen- inkább elbaxxa egy nyaralásra. De megegyszer, le van kakkantva mi a te véleményed, ahogy az enyém is, a kolcosnado véleménye ez esetben az, hogy nem illik nyaralni menni

2020. jan. 26. 07:56
 83/104 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Szerintem menjetek, ha “életmentő”. De ne titokban. Felnőtt módjára. Higgadtan megmondva, hogy a pénzt megkapják az ígért időben és módon. És ne menjetek a részletekbe.

Mi sokkal rosszabbul állunk anyagilag (e percben semennyi pénzünk nincs, holnap jutunk hozza valamennyihez), a férjem most keres kétségbeesetten valami pénzesebb munkát, közben sz@rrá maszekolja magát. Van még hosszú évekre hitelünk, és apróbb összegű tartozásunk. Mégis (vagy épp ezért) próbálok kitalálni valamit, hogy hogy tudnánk kicsit kikapcsolódni ebből a kilátástalan helyzetből és valahogy átgondolni a dolgokat.

Szóval egy dolog a güzülés, a másik, hogy néha (párkapcsolati, egészségügyi) létszükséglet, hogy megálljunk.

Úgy velem, nagyon jól teszitek, ha mentek.

2020. jan. 26. 09:09
 84/104 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell törekednie arra, hogy mielőbb visszafizesse a kölcsönt és nem a kölcsönkapott pénzből megy nyaralni. Anyuék annak tudatában adtak kölcsön, hogy az eladásra kerülő ház árából fogják visszakapni. Ha ez nekik nem tetszik, nem kellett volna kölcsönadni. Ha kamatostól akarják visszakapni, akkor úgy kellett volna megállapodni. Utólag semmi joguk nincs módosítgatni, meg háborogni.

Még mindig te vagy a fogyatékos, ha ezt nem érted, cukorborsó.

És nincs lekakkantva a véleményem, ahogy a tied sincs. Ugyanis a kérdező kérdezte, a szülei véleményével pedig nyilván tisztában van.

2020. jan. 26. 12:18
 85/104 anonim ***** válasza:
74%

Úgy láttam már kérdezte valaki, de nem válaszoltál kérdező, hogy írtatok-e szerződést?

Ha írtatok, akkor mutasd meg anyádnak, hogy anya, itt van leírva, hogy a ház árából fogjátok megkapni a pénzt, addig kushadás van.

Ha nem írtatok, akkor meg csak simán mond meg neki, hogy anya, megbeszéltük, hogy a ház árából fogjátok megkapni a pénzt, addig kushadás van.

Le ne mond az utat kérdező.

2020. jan. 26. 12:25
 86/104 anonim ***** válasza:
82%

A válaszolók 90%-ának semmi pénzügyi ismerete, kultúrája nincs.

A kérdező egy szimpla gazdasági döntést hozott: likviditási problémáját egy pénzügyi kölcsönnel hidalta át. X összeg, amelyet Y idő után adnak vissza egyösszegben.

A gond az, hogy ezt a szülők adták, akikkel amúgy sem jó a kapcsolatuk. Anyuka meg apuka azt hiszik, hogy ezzel jogot formálnak arra, hogy belepofázzanak a fiatalok életébe. B@sszák meg, a bank sem jár az emberek nyakára, hogy éppen mit vásároltak. Miért kellene hamarabb visszaadniuk? Ez volt az egyezség? Marhára nem.

Amit én tennék: azt az 5 milliót felvenném banki hitelből, anyukáékat kifizetném. A kapcsolatot pedig a kötelezőkre minimalizálnám. Vagy még az alá. 😀

2020. jan. 26. 13:32
 87/104 anonim ***** válasza:
60%
Igen, 86-os, csakhogy nem kaptak kölcsönt, leírták, mivel most alapítottak vállalkozást. Amúgy meg csapnivaló a kapcsolata a szülőkkel, akik elmondása szerint megkeserítik az életét, de azért kölcsön tudott kérni tőlük 5 milliót, hogy ne kelljen rögtön eladni a lakást, mert nem akartak albérletre költeni, és az életét megkeserítő szülők adtak is. Most rendelkezésükre áll 1 millió, a szülők várnák vissza a pénzt, de ők inkább nyaralnak. A szülőknek szerintem csak köszönhetnek eddig, én azt mondom előbb vissza kellene adni azt az 1 milliót amennyijük most van.
2020. jan. 26. 14:10
 88/104 anonim ***** válasza:
64%

A szülők akkor sem formálhatnak jogot arra, hogy beleugassanak az életükbe. Megegyeztek valamiben, amihez jelen esetben nem a fiatalok nem tartják magukat, hanem anyukáék. Idén már kaphatnak hitelt, ezért én a helyükben gyorsan intéznék egyet, utána meg az öregek fulladjanak bele a pénzükbe.

Ez egy nagyon jó példa arra, hogy mikor nem lehet a családra számítani.

2020. jan. 26. 14:27
 89/104 anonim ***** válasza:
30%
Ebben egyetértünk, ha már kaphatnak hitelt, akkor vegyenek fel, tisztázzák a tartozásukat, utána a megtakarított pénzből mehetnek nyaralni. Így illene, nem a szülőktől kölcsönkért pénzen nyaralni.
2020. jan. 26. 14:33
 90/104 anonim ***** válasza:
83%

Az érvelésedben az a hiba, hogy nem a szülőktől kölcsönkért és kapott pénzen nyaralnak. :)

Egyébként érdekelne, hogy mégis hol a határ? Nyaralni nem mehetnek. Kirándulni igen? Moziba, étterembe szabad menniük? Ehetnek minőségi sonkát, szalámit, vagy csak a teszkós parizert vehetik meg? Csirkefarhát belefér?

2020. jan. 26. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!