Kölcsönkérés után illendő nyaralni menni?
Ez nekem kb olyan, mint mikor valaki minimálbert keres, tartozik a házra, kocsira, anyunak apunak, a banknak... DE azért a legújabb márkás teló ott villog a kezében..
Nem azt mondom hogy akit esznek a pénzügyi gondok, ne élvezze az életet... de azért na..
De ti tudjátok.
De ez mitol olyan? Ha valaki tartozik mindenhova es megis a legujabb telefonja van, annak mi a fene koze van ahhoz, hogy valaki kap kolcson milliokat a szuleitol, es kozben elmegy parszazezerert nyaralni, ami nyilvan kolcsontol fuggetlenul, mar elotte is be volt tervezve? Es nyilvan nem 300ezer ft hianyzott, hanem annak a tobb tizszerese???
Mi koze a kettonek egymashoz?
Birom hogy itt a tenyek meg reszletek senkit nem erdekelnek, nektek csak a HANGULAT kell, hogy pampogjatok, hogy dikkmá, kolcsonkertek megis nyaralni mennek, milyen dolog ez!!!
"Mi koze a kettonek egymashoz?"
Miért nem fogod fel, hogy gyakorlatilag kölcsönből nyaralnak? :D Ha van 500 ezrük nyaralásra és 10 misit kértek kölcsön, akkor valójában 9,5 millióra lett volna szükségük. De ők 10-et kaptak, amiből felet elnyaralnak.
Biztos van olyan, akinek ez oké, de nekem nem lenne pofám így nyaralni menni.
"Ha tartozásod van, addig ne nyaralj."
Ti mi a pitsáról beszéltek? Ha senki nem nyaralna, akinek tartozása van, hamar bedőlne a turizmus. Nekem is van még 4 év a lakáshitelemből, akkor addig ne nyaraljak? Ha valakinek drasztikusan befolyásolja az életszínvonalát egy hitel, akkor nem kellett volna felvenni a hitelt. Lásd mint írta valaki, minimálbérre ájfónt. De itt szó sincs erről. A kérdezőéknek nem okoz gondot visszafizetni a kölcsönt a megbeszélt határidőre. Ha megbeszélték, hogy x hónap múlva kapják vissza a pénzt és ezt anyuék elfogadták, akkor semmi joguk beleszólni, hogy addig a kérdezőék mit csinálnak.
Nem tudom hogy állna a szátok, ha hirtelen megjelenne a bankotok képviselője az ajtóban, hogy igen, pizzára van pénz, mikor még 8 év van a futamidőből, na adjad csak ide azt a háromezer forintot. (Tudom, tudom, itt senkinek nincs hitele és pizzát sem esztek.)
"Hát a "szívesen" meglátszik, mert most meg azt várják, hogy zsíros kenyéren éljünk."
Ha még hónapokig akarod hallgatni, és akár a kapcsolatotkat is elmérgesíteni egy életre, akkor menjetek el nyaralni. Én inkább lefújnám, és egy életre megtanulnám, hogy ilyen embertől egy pohár vizet nem szabad kérni, nemhogy szívességet, vagy milliókat. Se kölcsönbe, se sehogy. Nem magarázkodnék, meg matekoznám le senkinek, hogy a kenyéren és vizen élés nem visz előrébb ilyen helyzetben, max úgy vitt volna előre, ha előtte évekkel elkezdek így élni, és akkor nem kellett volna mástól kölcsönkérni az ügylethez, hanem meglett volna a szükséges pénz a bankban. Féltik a pénzüket, ill. tisztán látszik, hogy befolyást vettek vele az életek felett, az életmódotokkal meg nem értenek egyet, és addig fognak b..ogatni, amíg ki nem csengetitek a pénzt.
Úgy nem tudtok úgy elmenni, hogy ne tudjanak róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!