Használtok/Támogatjátok a gyereknevelésben az erőszakot?
itt elsősorban az "atyai" pofonokra gondolok meg a kiabálásra pl lelép az utcára nem arra hogy addig üssök még el nem kezd vérezni
nekem nincs gyerekem csak láttam a bolt előtt egy apát aki akkora pofont adott az 5-6 éves gyereknek hogy majdnem elesett és érdekel hogy sokan gondoljáke így a dolgod megjegyzem nem tudom hogy miért kapta a pofont a kislány
és miért?
Nekem az a véleményem,hogy kisgyermeket nem szabad bántani,inkább tanítani kell,következetesnek lenni és sokat foglalkozni vele,elmagyarázni a dolgokat,nem csa azt mondani ,hogy nem és kész.Mert ez a legegyszerűbb.
Viszont a kamaszkori,vagy éppen fiatalabb kori dolgokat néha csak ezzel lehet helyrehozni.Én elég szemtelen voltam olyan 12 éves korom körül,gyakran a szüleimnek is csúnyán beszóltam,akkro kaptam egy anyai pofont,és egy idő után megértettem,hogy ez nem csak vicc.kaptam pár sallert életem során(nem olyanokat,hogy majdnem elestem,hanem tockost,fenékre vágást,tarkónvágást..)Soha egyszer sem éreztem úgy hogy ez miatt utálnám anyukámat,vagy kicsit is haragudnék rá,ezzel nevelt belém alázatot és egy kis türelmet és persze azt hogy tudjak bocsánatot kérni és felelősséget vállalni a tetteimért. Utána mindig rájöttem,hogy megérdemlem, és így visszagondolva bánom azt amikro nagyon csúnyán viselkedtem.Ha nem kaptam volna pofont,lehet még most is a haverokkal lógnék...tehát ha úgy hozza a helyzet,én nem fogom szégyellni magam,ha megütöm a kamasz lányomat,ha pl letörte a kocsi visszapillantóját részegen:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!