Mit tennél, ha a párod nem segíteni a gyereknevelésben?
1 éves, örökmozgó kisfiúnk van. Éjjel többször felébred, napközben is alig alszik.
Egész nap vele vagyok, mégsem jut időm mindenre amit elterveztem.
Mikor hazaér a párom, meg szoktam kérni, hogy legalább addig figyeljen rá, míg elmosogatok vagy ilyesmi.
Nem, ő leül tévézni, issza a sörét meg cigizik, mert az fontosabb mint a gyereke. (Nem órákig kellett volna figyelnie rá, csupán 10 percre).
Mindig csak kapom a leb.szást, hogy semmit se csináltam egész nap. Próbálna csak 1 órát a gyerekkel lenni, kíváncsi lennék ő mit tudna a gyerek mellett csinálni.
Biztos hogy bennem is van rengeteg hiba, de miért kell rászólni a páromra, hogy figyeljen kicsit a fiára? Naponta 10 percet foglalkozik vele, néha 20at is. Nem estig dolgozik, általában fél 3 körül hazaér.
Elhiszem, hogy fáradt, én is ki vagyok merülve. Éjszakánként én kelek a gyerekhez, napközben sem tudok pihenni.
Lehet, hogy el kéne hagynom?
Egyszer hasonló esetre olvastam itt, hogy mikor apuci hazajött, anyuci fogta magát és felöltözött szó nélkül és elment...vásárolni EGYEDÜL. Férj csak nézett, de nem mondott neki semmit és otthagyta a gyerekkel :). Szerintem ötletes és ki kellene próbálnod :)
Az elhagyáson szerintem csak azután gondolkozz, ha már minden lehetőséget kimerítettél. Szerintem ha otthagyod a gyerekkel nem az lesz, hogy nem foglalkozik vele, mert muszáj lesz. És ő is rájön hogy segíthetne, még ha néha is, de segíthetne igazán.
Egyszer csináltam azt, hogy a gyereket a kezébe adtam, és elmentem hajat mosni.
Mire kiértem, a gyerek sírt, vérzett a szája, mert elesett egy 1,5 l-es üveggel és felsértette a száját.
Ennyire figyelt rá az apja. :(
A második válasz felháborító! Itt egyelőre még az anyuka van sz@r helyzetben! Pont az ilyen felfogásúak mint te söröznek a tévé előtt, ahelyett, hogy foglalkozzanak a gyerekkel akit csináltak! Megcsinálni azt egyszerű ám!
Milyen az ilyen férfinek gyerek? Én is otthagynám, mint a sz.rt!
Én tudod mit csináltam?
Hétvégén megbeszéltem 2 barátnőmmel egy egész napos szombati "csavargást".Ezt el mondtam a férjemnek még hétfőn,hogy szombaton nem leszek otthon,erre készüljön fel..Nem vett komolyan..
Így szombat reggel felöltöztem,és az asztalon hagytam egy listát,mit kell csinálni a fiúnkkal..
reggeli ez és ez,ebéd a hűtőben,mosogasson el..Ebéd után ebből a könyvből meséljen a fiúnknak,délután evvel és evvel játsszon vele..
Majd elmentem,és nagyon jól éreztem magam..Szándékosan nem vittem mobil telefont sem,hogy ne tudjon 5 percenként felhívni..Amikor hazamentem kiderült,hogy nehezen de megbirkózott a feladattal.Bár balhézott velem,de felvilágosítottam,hogy a gyerek nem csak az enyém,és legalább tudja,hogy mit élek át nap mint nap,hogy nem segít.Mivel durcáskodott,így megint jött egy ilyen szombatom..Később már annyira belejött,hogy azóta is havonta egy szombaton a barátnőimmel vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!