Mit tennél, ha a párod nem segíteni a gyereknevelésben?
1 éves, örökmozgó kisfiúnk van. Éjjel többször felébred, napközben is alig alszik.
Egész nap vele vagyok, mégsem jut időm mindenre amit elterveztem.
Mikor hazaér a párom, meg szoktam kérni, hogy legalább addig figyeljen rá, míg elmosogatok vagy ilyesmi.
Nem, ő leül tévézni, issza a sörét meg cigizik, mert az fontosabb mint a gyereke. (Nem órákig kellett volna figyelnie rá, csupán 10 percre).
Mindig csak kapom a leb.szást, hogy semmit se csináltam egész nap. Próbálna csak 1 órát a gyerekkel lenni, kíváncsi lennék ő mit tudna a gyerek mellett csinálni.
Biztos hogy bennem is van rengeteg hiba, de miért kell rászólni a páromra, hogy figyeljen kicsit a fiára? Naponta 10 percet foglalkozik vele, néha 20at is. Nem estig dolgozik, általában fél 3 körül hazaér.
Elhiszem, hogy fáradt, én is ki vagyok merülve. Éjszakánként én kelek a gyerekhez, napközben sem tudok pihenni.
Lehet, hogy el kéne hagynom?
Köszönöm a válaszokat!
Most le kell mennünk a tökössel mert mehetnéke van.
szép napot mindenkinek!
Szia!
Az én férjemnek is vannak hasonló megnyilvánulásai. Viszont ő az első gyereknél még lelkes volt, sokat segített, most másodszorra már minden idegesíti, fárasztja. Sokszor úgy érzem, már beteges nála ez a lustaság, nemtörődömség. Minden nehezére esik, még egy pohár vizet adni is a gyereknek. Ha rászólok, hogy segítsen, akkor az a baja, hogy miért mondom meg neki, hogy mit csináljon, magától viszont nem csinálja meg.
Neked azt tudom mondani, hogy talán ha nagyobb lesz a kisfiatok, és már tud vele beszélgetni, focizni stb. talán szívesebben lesz vele. A pszichológusok szerint míg a nők a legtöbb esetben eleve anyának születnek, a férfiakkal ez máshogy van, ők beletanulnak az apaszerepbe, nekik ez nehezebben megy. Lehet, hogy tényleg már az elején többet kellett volna bevonni a gyerek körüli teendőkbe, és mára már beletanult volna. Minél több időt tölt el vele, annál jobban fog hozzá kötődni.
Én is megpróbálnák még egy-két taktikát, hátha valami bejön. Válni csak végső esetben válnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!