Legyen faramuci a feltevés. Mi lenne ha válásoknál a Bíróság nem az anyákat, hanem az apákat részesítené előnyben a gyereknevelésben?
Tegyük fel munkanélküli az apa, nincs is kilátásban meló, egyedül van mint az ujja, nála a gyerek, az anya pedig nem fizeti a gyermektartásdíjat, vajon a férfi mit tenne?Bírná egyedül, és hogyan? Vagy ezt már csak a nők tudják megoldani? Bár ez inkább fikció, a valóság az, ahol bömböl a gyerek éjjel is, ahol tény, hogy nincs elég lovetta sem erre sem arra..etc. Azért érdekel, mert sok pasi olyan könnyen elhagyja a családját, a gyerekét(eit),azon is felháborodnak ha a tartásdíjról szó esik. Holott az a gyerkőc nem szűznemzéssel került e szép világba.
Nos, ha ti pasik kerülnétek ilyen helyzetbe..?
/hölgyek véleménye is érdekel/
Strandon voltam hétvégén. Emberek egymás nyakán, mint a heringek, szóval nem hallgatózás volt, de akaratlanul is hallottam, amint egy férfi haveri társaság beszélget. Egyikőjük nagyhangon, felháborodva mesélte a haveroknak: "Mit akar ez a ribanc?? Még látogassam is a gyereket? Nem vagyok köteles tartásdíjat fizetni, miért?? Mert megszült? Ba*meg fizessek, mert annyira fáj, mintha nekem kihúznák két fogam??? Ránézni sem lennék köteles a gyerekre, ha kell neki valami megveszem, örüljön neki és kussoljon."
Szinte szó szerint idéztem, ha ő és a haverjai bírnák a gyereknevelést, rövidúton kihalna az emberiség.
Vannak "anyaszívű" apák, de azért a természet úgy találta ki az élővilág "szereposztását", hogy az utód gondozása, többnyire az anya feladata. A születés utáni időszakban a szoptatás miatt mindenképp, de később is, az önállósági szint bizonyos fokának eléréséig.
Ne sértődjön meg senki rajta, de az állatvilágban ez a mai napig tökéletesen működik. Senki nem akarja sem felcserélni, sem átvállalni azt a szerepet, ami évezredek alatt azért alakult ki, mert a továbbélés szempontjából így a legjobb, és legcélszerűbb.
Az apák többsége szívesen részt vesz a gyerek gondozásának, ellátásának bizonyos feladataiban, de ez tanult szerep. Van aki szereti, van aki nem...
És annak, hogy egy férfi "könnyen " otthagyja a családját, szintén megvan a biológiai magyarázata. A hím dolga, hogy minél több utódot hozzon létre. Nem véletlen, hogy egy nő szervezete egészen más ritmusban dolgozik. Míg egy nő gyereket vár egy bizonyos férfitől, ugyanaz a férfi, akár naponta képes lenne újabb nőket teherbe ejteni. Az ilyen pasit persze mindenki egy szemét állatnak tartaná. Pedig csak azt tenné, ami a természetben tökéletesen elfogadott. Nálunk embereknél természetesen nem, mert létezik civilizáció, léteznek társadalmi, morális elvárások. De ahhoz, hogy a biológia alapvető szabályain átlépjünk, még nagyon kevés idő telt el.
21:55 Annyira röhejes, mikor vki a természet rendjével példálózik a hűtlen férfiak elfogadtatására.
"És annak, hogy egy férfi "könnyen " otthagyja a családját, szintén megvan a biológiai magyarázata. A hím dolga, hogy minél több utódot hozzon létre. "
Melyik hímé? [link]
Íme az állatok országa, a példa amivel dobálózol. Mutass már rá légy szíves, hogy itt konkrétan melyik fajra gondolsz. Mert itt aztán szép számmal akad példa olyanokra akik egy életre választanak párt, vagy olyanokra, ahol a hím gondoskodik az utódról, sőt olyanokra is ahol nincs ivadékgondozás. Mutass már rá, hogy mire gondoltál, aztán magyarázd már el, hogy milyen alapon hasonlítod az embereket hozzá...
A félrelépés nem biológiai program, hanem jellemgyengeség.
a családomban van egy nő akit elhagyott a párja még a gyerek meg nem születése előtt meg is értem, hogy miért, és a nő pár hónapos korában oda dobta az apának a gyereket, mert őt nem érdekelte. Fizetni fizetett amit kötelező volt, de egy nyomorult zoknit nem vett volna ezen felül. Na ez a fíreg fajzat bekerült a családba és ott meg akarta mutatni micsoda szenzációs anya hát magához perelte a gyereket(7). A gyerek élete azóta pokol, sokszor a képébe vágja hogy nem szereti csak a pénz miatt hozta oda de minek mert olyan keveset kap utána.
Szóval ne ítéljük el a férfiakat, mert nőben is akad jócskán ilyen nyomorult anyának nem mondható lény.
Mielőtt családot alapítunk ismerjük meg a másik félt, ne ugorjunk bele csak úgy a családalapításba, mert szép dolog egy új jövevény érkezése. Persze megeshet így is hogy félre ismerjük az embert, de a válás inkább azokra jellemző akik nem fordítottak elég időt és figyelmet a másik megismerésére.
Szép dolog a szerelem, de ahogy mondják vak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!