Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi vita lett abból, hogy...

Családi vita lett abból, hogy nem tudok főzni, háztartást vezetni. Ezek után miért nehezen elfogadható, hogy nincs kedvem velük ünnepelni?

Figyelt kérdés

Augusztus végén kiderült, hogy kisbabánk lesz, nagy az öröm még most is. Elmondtuk a párom családjának is, ahol a nagymama (a párom nagyija) fennakadt azon, hogy minek akarok én gyereket szülni, ha egy normális ebédet nem tudok megfőzni... De ezt így közölte is velem a gratulációk közepén. Meg hogy milyen példát fog látni az a gyerek így, bezzeg ő még 4 gyerek mellett is patyolat rendet tartott otthon, és minden nap leves volt friss meleg étellel, pedig neki még ott voltak a földek is, és az állatok is, nem egy kanapéról dolgozott.

Igen, tényleg nem szoktam főzni, vagyis ritkán. Főleg azért, mert a párom reggel elmegy 9 körül, 5-6 körül jön haza (jobb esetben). Igaz, hogy én javarészt home office-ban dolgozom, de nem éri meg nekem az, hogy 1-másfél órát töltsek azzal, hogy főzök, elpakolok, mosogatok. Inkább menüzök, úgy legalább kicsit kimozdulok, találkozom a barátnőimmel, anyukámmal, vagy esetleg a párommal napközben, és fel is töltődöm. Szombatonként apukáméknál vagyunk, vasárnap pedig vagy rendelünk (ha "pizsis nap" van), vagy kettesben elmegyünk valahová. Tudok főzni amúgy, de kéthétben max 2-3 alkalommal, akkoris inkább vacsorára, ha látok egy receptet, amit kipróbálnék, vagy megkívánok valamit, amit úgy szeretek, ahogy én készítem el.

Igazából én így nőttem fel, anyukám sosem főz még most sem, mert a férje nem szereti, ha kajaszag van otthon. Szóval mi régen is eljártunk, vagy rendeltünk. Egyetemistaként az ember szintén nem a konyhában tölti az idejét, utána meg dolgozni kezdtem, és amíg nem itthonról dolgoztam, addig konkrétan volt, hogy sötétben mentem itthonról, és sötétben is jöttem haza. Szóval nem volt időm közben hazajönni, és háromfogásos menüt összedobni gyorsan minden nap.

Ez nekem rosszul esett nagyon, ezt mondtam is ott, és utána is, hogy többet ilyet nem szeretnék. Ha szerinte csak úgy teljes értékű nő valaki, hogy kiszolgálja az "urát", meg a gyerekeket, lelke rajta, de én nem így gondolom. A párom egyetért velem, ebből is lett utána a veszekedés. Ez volt lassan egy hónapja, októberben lesz majd a néni 80. szülinapja. Lesz buli, mi is meg vagyunk hívva ugye. De én mondtam, hogy nincs kedvem elmenni, és jópofizni, mikor az Isten háta mögé kívánom a nénit igazából. Annak meg nincs értelme, hogy elmenjek 180-as vérnyomással, és egész este azt várjam, mikor indulunk haza. A párom ezt elmondta most a szüleinek, az anyja meg vérig van sértve, hogy ebben a családban senkinek se jó semmi, és miért nem tudom megerőltetni magam arra a 2 óra hosszára, minek cirkuszolok. Nem cirkuszolok, de én már az eset után mondtam, hogy egy asztalhoz nem szeretnék vele többet leülni.

2019. szept. 29. 17:18
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
76%
Semmi baj azzal hogy ritkán főzöl, sőt azzal se lenne, ha tényleg nem főznél. Egy nyolcvan évessel viszont kár vitatkozni. többnyire úgy leegyszerűsítik a világot, mint egy ovis, de olyan önérzetesek hozzá, hogy az meg saját fénykoruk kétszerese. Ezt kell tudni kezelni, humorral, nagyvonalúsággal, meg néha azzal a jó kis beszéltetős trükkel. Ha belejössz még azt is el fogja mondani, ő miket főzött, sütött. Nyugi totál egyszerű kaják lesznek. Ő se állt két órát a konyhába, legfeljebb az oka volt más, nem volt miből nagyot alkotni.
2019. szept. 29. 22:26
 32/47 anonim ***** válasza:
34%

Én ha sokáig dolgoztam akkor nem főztem gyerek mellet sem ettek suliban ,de hétvégén főztem rendes kaját nekik ,és bevásároltam is .

Most meg hogy itthon vagyok vagy 2 naponta főzök vagy ha kell minden nap.

És nem vagyok 80 még

Már az első gyerek előtt míg itthon voltam terhesen főztem mire haza jött a férjem munkából.

2019. szept. 30. 05:50
 33/47 anonim ***** válasza:
68%
Azért lehetnél annyira intelligens, hogy egy teljesen más korban felnőtt és más normák között élő idős ember véleményét nem illeszted be a mai felfogásba és világba. Nagyvonalúan meg se kellett volna hallanod. Gondolod hogy te más öregasszony leszel? Az idősek egy bizonyos kor felett már merevek, nem változnak.
2019. szept. 30. 08:27
 34/47 anonim ***** válasza:
80%

Én megértelek,hogy nem akarsz elmenni,én se szivesen mennék a helyedbe.De majd csak kibirod azt az 1-2 órát és nem lesz nézeteltérés a család többi tagjával.

A nagyi még a múltban él,akárcsak az enyém,ő is mindig azzal jön,igen mert ezek a mai fiatalasszonyok....A nagynénéméket már nem egyszer az őrületbe kergette,de igyekszünk túllépni rajta,már öreg,nem tudhatjuk még meddig lesz velünk.

2019. szept. 30. 11:00
 35/47 anonim ***** válasza:
30%
#15-ös szó sincs ilyesmiről, de ki nézne el jó szemmel, ha rendszeresen neki kéne főzni, mert az asszony semmit sem tud elé rakni az asztalra. Néha-néha oké, de ha gyakran fordul elő akkor azért borul a bili.
2019. szept. 30. 11:10
 36/47 anonim ***** válasza:
74%

Aki szerint azon múlik a családi béke, hogy x vagy y elmegy-e ebédre ahol olyan személyek is vannak akikkel ő nem tud/nem akar egy levegőt szívni, hát...

Érdekes nálunk sosem volt abból probléma hogy valamelyikünk szüleinél mikor legyünk ezt mindig az elején letisztáztuk. Sosem volt belőle sértődés akkor se ha valamilyen más program miatt nem tudtunk megjelenni. Amúgy mi leginkább kettesben ütjük el az időt.

Nem is értem mi az hogy ott KELL lenni ilyen összejöveteleken, én sosem tapasztaltam hogy az ilyesmi kötelező lenne...

2019. szept. 30. 12:21
 37/47 anonim ***** válasza:
39%

N az a baj, hogy nem tudsz főzni, hanem, hogy nem vagy rugalmas.

Most őszintén,ki vagy akadva egy 80eves nőre?.

Te milyen leszel, ha megered a 80-at?

Azért egy nő tudjon főzni.

Legalább az alapokat. Csak üveges kaján akarod nevelni a babát?

Miért gondolom úgy hogy a férjed egy 20 al idosebb legalább?

Bár tökmindegy.

2019. szept. 30. 14:06
 38/47 anonim ***** válasza:
78%

"de ki nézne el jó szemmel, ha rendszeresen neki kéne főzni"

Miért nem képes senki arra válaszolni, hogy miért csak és kizárólag (de minimum az esetek 98%-ban) a nők kötelessége és egyértelmű feladata a főzés?? A pasiknak talán leesik a kezük a főzéstől?!

Náluk a férjem főz, mert szeret főzni, míg én ki nem állhatom. Tudok, de baromi nem hoz lázba, így hát a férjem főz, én meg addig kiporszívózok és felmosok. Na és aztán mi van? Bár a férjem is csak heti 1x főz kb, többi nap menüt rendelünk. Na most mi lesz? Hát miféle "asszony" az, aki nem robotol egész nap a konyhában, szörnyű.

Hol írt olyat a kérdező, hogy üveges kaját esznek vagy a baba azt kap majd? Normális főtt ételt rendelnek, tényleg ilyen nehéz a szövegértés? De erre is csak ugyanannyit tudok mondani: megint miért a nőre van tolva és a nő van megszólva, hogy jaj mit fogsz adni a gyereknek? Apuka hol van a történetből? Az ő feladata csak az, hogy szétfolyjon a kanapén és nézze a TV-T?!

Mindkét fél dolgozik, egyértelmű hogy a házimunka is FELE-FELE!

Nem is értem azokat az embereket, akik még mai napig úgy gondolják a nő csak egy hazicseléd, akinek az "ura" kiszolgálása a feladata...🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ 2019 van ha nem tűnt volna fel, szegény pasik sem fognak belehalni, ha fakanalat fognak vagy megetetik a gyereküket.

De láthatóan sokak agyi kapacitását meghaladja az, hogy főzni NEM kötelező és ha nekik megfelel a menü és nincs igényük a mindennapi főzésre, akkor nincs ezzel semmi gond. Mint ahogy az sem jutott el sokak tudatáig, hogy a kérdező TUD (!!!!) főzni, de baromira egyiküknek sincs rá igényük.....

2019. szept. 30. 15:38
 39/47 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó te aztán tudsz szöveget értelmezni gratulálok. Senki nem mondta hogy csak a nő kotelessege főzni. De ne mond már hogy az nem gáz ha valaki egy bundás kenyeret se tud osszedobni. Függetlenül attól hogy férfi vagy nő. Mindkettőre nézve szégyen.
2019. szept. 30. 15:44
 40/47 anonim ***** válasza:
28%
Hagyd a csodába őket. Menj el abból a házból ahol ők ünnepelni akarnak, csak fogod azt elmész sétálni, vagy nemtom, pl ha a párod visz kocsival, be se kell köszönnöd, csak hazaballagsz v hazamész busszal. Vagy el se kell már menned. Ne kényszeríts magadra olyan emberek társaságát, akikkel kölcsönösen kivagytok egymástól idegileg.
2019. szept. 30. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!