Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én reagálom túl a dolgokat,...

Én reagálom túl a dolgokat, vagy valóban nem túl fer?

Figyelt kérdés

Iskolába járok, mellette konkrétan én vezetem a háztartást (főzök, mosok, takarítok, bevásárlás, posta..minden ami ezzel jár )

Néha édesanyám is besegít, de leginkább én csinálom.

Nekem ez nem probléma szívesen csinálom, mert ha ennyivel akkor ennyivel segítek neki.

Sajnos dolgozni, elég durva egészségügyi okokból kifolyólag nem tudok még!

Nem szeretném részletezni (mert a kérdés nem erről szól), de elég sok mindenben akadályoz...ez, van, hogy a mindennapokban is..

Holnap lesz a 23. születésnapom, nem szeretnék ajándékot sem semmit, csak annyit, hogy a születésnapom ne a házimunkáról szóljon, arról, hogy a húgom mit szeretne enni, ha haza ér a kollégiumból , kimostam-e mindent, el pakoltam-e, mosatlan stb...azt hiszem értitek.

A nővérem és a barátja jönnek át felköszönteni.

Mire anyu, konkrétan rögtön elkezdte sorolni, hogy mit kellene főzni, de ő nem csinálja meg, mert délután egyig dolgozik... én meg itthon vagyok, rá érek megtudom csinálni.

Nagyon rosszul esett.

Nyáron apu, anyu és a húgom szülinapja volt, betegen is szívvel lélekkel, sütöttem, főztem készültem...a szülinapi összejövetelükre.

Nem, nem azért, hogy majd ők ugyanígy tegyenek.

Csupán annyira jól esett volna, ha rám is valaki legalább akkora lelkesedéssel gondol.

Hogy legalább a saját szülinapomon nem én csinálom ezt .

Nem sajnáltatni akarom magam, de valóban rosszul esik..

Barátaim nincsenek, a tanulás és ők számomra a legfontosabbak, ha nem tanulok... akkor az itthoni teendőkkel vagyok elfoglalva értük.

Szerintetek jogosan esik rosszul, vagy én gondolom túlságosan túl?

2019. szept. 18. 22:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
39%

+1 a miért nem dolgozol, ha háztartást vezetni és suliba járni tudsz firtatókhoz. Bébiszitterkedést, takarítást simán vállalhatnál részmunkaidőben is. Az is igaz, hogy ha minden nap te főzöl, és a te születésnapod lesz, akkor neked kellett volna időben megszervezned, hogy ki főzzön és mit, nem ma este benyögnöd, hogy te holnap anyukádtól ezt kéred ajándékképpen. Ha délután egyre ér haza, akkor már hajnalban kezd, hullafáradtan ér haza, és akkor még álljon oda főzőcskézni az esti vendégség előtt... belefér persze, ha időben kéred erre, és nem ma délután. És ezért, az utolsó pillanatban elrebegett kérésért mondom azt, hogy te reagálod túl. Mintha tényleg direkt az lenne a cél, hogy megbántódhass. Az eddigi születésnapjaidon biztos ugyanez ment, mégis újra csak a csodát vártad csendben ahelyett, hogy jóelőre, közösen megszervezd ezt a napot.

Tudod az én férjem borzalmasan rossz az ilyen dolgokban, és ha élveznék szenvedni, akkor évről-évre csendben kivárnám amíg elszúrja, és aztán panaszkodnék, hogy már megint elfelejtette/hülyeséget vett/rosszul éreztem magam miatta. Hát ehelyett kapott két évet, a harmadiktól kezdve pedig szépen odasúgom neki időben amit kell, és ugyanúgy jó érzés amit így tesz, mintha nem én mondtam volna hogy melyik napon és hova vigyen, vagy hogy kiket hívjon, meg milyen ajándéktippek közül lepjen meg az egyikkel. Nem jó érzés magamban duzzogni, csak mert a másik nem ugyanolyan gondoskodó típus mint én. Te is bátran csinálj valami hasonlót, mert anélkül soha semmi nem fog változni, csak egyre ridegebb lesz a kapcsolatod a családoddal.

2019. szept. 19. 02:27
 22/35 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem te szereted azt amit csinálsz. A klasszikus igazinak mondott munkától, félsz.
2019. szept. 19. 04:14
 23/35 anonim ***** válasza:
97%
Én sem értem hogy mi az betegség ami tanulást engedi meg az otthoni munkát postát bevásárlást engedi de dolgozni nem ,és nem mentális betegség ,ez délutáni suli valami OKJ suli vagy esti gimi felnöteknek ? Sajna amíg nem mész el igazi munkahelyre addig ez lesz mindig.te érsz rá neked kell megcsinálnod.
2019. szept. 19. 04:48
 24/35 anonim ***** válasza:
13%

"Barátaim nincsenek"... vallásos közösségekbe nem szoktál járni? Melyik felekezethez/gyülekezethez tartoztok eredetileg?

Hittanórákra járattak-e valaha téged/titeket a Testvéreddel? Meg vagytok keresztelve?

2019. szept. 19. 05:13
 25/35 anonim ***** válasza:
76%

Zsarolnak, meg kihasználnak, te meg hagyod. Oka lehet megszokás, szégyen, vagy mártírság, ahogy fentebb írták.

Nyilván oka van annak, hogy ez a rendszer, ami most van, kialakult: hasznosnak kellett lenned, és te a háztartásban tudtál segíteni. Ez addig fajult, hogy átmentél cselédbe, amihez ők és te is kellettél. A kommentedben sincs egy csepp határozottság sem - amit rádrónak, azt csinálod, max duzzogsz közben.

Nyivánvaló, hogy egy nap nem főzésbe nem hal éhen egy család, és jobb helyeken a másik születésnapját is elismerik, még ha olyan családtagról is van szó, aki pénzt nem keres. Arról nem is beszélve, hogy anyád is rákapott a mártírkodásra, mert téged azzal tart sakkban: ő egyig dolgozik. hát elmondanám, hogy egyig dolgozni ritka kiváltság, az emberek többsége ötig simán elvan a munkájával, és vannak, akik tovább. És mellette vezetik a háztartást.

Úgyhogy a családodban kialakult egy egészségtelen rendszer, ahol te vagy a szopóágon, mert túl szelíd és szervilis vagy.

Persze, nem mondom, hogy nem értem, miért van ez így: nehéz megtartani az egyensúlyt, ha az ember görcsösen próbálja hasznossá tenni magát, és küzd némi szégyennel.

Viszont az is igaz, hogy ebből sose fogsz kiszállni, ha nem kezdesz el kicsit ellentartani nekik. Ha egyszer munkaképes lennél, vagy jönne egy lehetőség, hogy a saját lábadra állj, akkor is elkezdenek majd gáncsolni, annyira kényelmes nekik ez a rendszer.

Szóval a dolog igen durván a fejedre fog nőni, ha nincs már a fejedre nőve. Gondolkodj el azon, hogy mit hogy fogsz csinálni, és kezdj dolgozni azon, hogy munkaképes legyél, és önállósodj. Mivel azt írod, "még" nem tudsz dolgozni, bízom benne, hogy a dolog megfordítható.

Kitartást és erőt kívánok.

2019. szept. 19. 06:19
 26/35 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem még fontos lenne tudni azt,hogy milyen betegséged van. Akkor talán tudná itt valaki tippeket adni,hogy milyen irányba fordulj,hogy önállósodhass. A leírtak alapján kezed lábad mozog,tanulsz is,tehát annyira súlyos nem lehet a probléma. Én inkább arra gondolok,hogy anyád beléd nevelte,hogy te semmire nem vagy jó,csak csicskának. Egy pszichológus is segíthet.
2019. szept. 19. 08:58
 27/35 anonim ***** válasza:
96%

Egyszerüen jelentsd ki,hogy a szülinapodon nem főzöl,még akkor se ha éhenhaltok.Ennyi.Semmit se tudnak csinálni veled,nem kötözhetnek oda a tűzhelyhez.

Boldog szülinapot!

2019. szept. 19. 09:33
 28/35 anonim ***** válasza:
62%
23 évesen már rég nem otthon laktam,nem kellett rám pénzt költeni.Ahogy látom te még 30 éves korodban is otthon fogsz tanyázni sok dolog miatt,úgyhogy mivel el vagy tartva,egy forint bevételed sincs,a házimunka egyértelmű a tiéd.Mivel te délelőtt otthon leszel,egyértelmű az is,hogy neked kell főznöd,ne délután kelljen anyukádnak nekiállnia.Ajándékot meg úgyis kapsz,nem értem ezt a picsogást.
2019. szept. 19. 10:23
 29/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sclerosis multiplexem van, illetve pár hónapja kiderült, hogy van egy daganat az agyamban. Ami önmagában nem rosszindulatú, nem tartalmaz rákos sejteket,de elhelyezkedése miatt, veszélyezteti a látásomat és sok mást.

Nem mindig volt ez így.

Külön éltem, elköltöztem...megjartam Németországot is, dolgoztam, segítettem őket anyagilag.

Persze ezt senki sem tudja, mert egyből ítélkezés...na mindegy.

Nem is kell, hogy bárki tudja, de nagyon sokan írtak olyat, ami egyáltalán nem igaz...

2019. szept. 19. 10:48
 30/35 A kérdező kommentje:

Ja és annak, aki azt írta, hogy elvárom, meg előző este szólok, hogy én nem főzök.

Reméltem, hogy eszükbe jut, és igen kemény, de erre az egyetlen napra szerettem volna kicsit MAGAMMAL foglalkozni...

Úgy gondolom ő is tudja, hogy mikor van...nem kellene előre szólni.

Nem mellesleg korábban is szóltam már, de senkit sem érdekelt.

Sokan vannak, akiknek sok mindenben igazuk van, köszönöm szépen nekik is!

Megértem én, hogy az én feladatom, nem ezzel van baj , de hogy erre az egyetlen napra ezt nem lehet félretenni ... mindegy.

Sokan meg egyből támadják a másikat.

Kerdezzetek először .

2019. szept. 19. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!