Én reagálom túl a dolgokat, vagy valóban nem túl fer?
Iskolába járok, mellette konkrétan én vezetem a háztartást (főzök, mosok, takarítok, bevásárlás, posta..minden ami ezzel jár )
Néha édesanyám is besegít, de leginkább én csinálom.
Nekem ez nem probléma szívesen csinálom, mert ha ennyivel akkor ennyivel segítek neki.
Sajnos dolgozni, elég durva egészségügyi okokból kifolyólag nem tudok még!
Nem szeretném részletezni (mert a kérdés nem erről szól), de elég sok mindenben akadályoz...ez, van, hogy a mindennapokban is..
Holnap lesz a 23. születésnapom, nem szeretnék ajándékot sem semmit, csak annyit, hogy a születésnapom ne a házimunkáról szóljon, arról, hogy a húgom mit szeretne enni, ha haza ér a kollégiumból , kimostam-e mindent, el pakoltam-e, mosatlan stb...azt hiszem értitek.
A nővérem és a barátja jönnek át felköszönteni.
Mire anyu, konkrétan rögtön elkezdte sorolni, hogy mit kellene főzni, de ő nem csinálja meg, mert délután egyig dolgozik... én meg itthon vagyok, rá érek megtudom csinálni.
Nagyon rosszul esett.
Nyáron apu, anyu és a húgom szülinapja volt, betegen is szívvel lélekkel, sütöttem, főztem készültem...a szülinapi összejövetelükre.
Nem, nem azért, hogy majd ők ugyanígy tegyenek.
Csupán annyira jól esett volna, ha rám is valaki legalább akkora lelkesedéssel gondol.
Hogy legalább a saját szülinapomon nem én csinálom ezt .
Nem sajnáltatni akarom magam, de valóban rosszul esik..
Barátaim nincsenek, a tanulás és ők számomra a legfontosabbak, ha nem tanulok... akkor az itthoni teendőkkel vagyok elfoglalva értük.
Szerintetek jogosan esik rosszul, vagy én gondolom túlságosan túl?
Pedig én a helyedben vennék hidegtálat, aprósüteményt és kész. Nehogy már a szülinapodon is elvárják hogy robotolj.
Rendeld meg a kaját és menj el moziba. Ha kérdezik hogy miért nem főztél, akkor mondd meg hogy ez a magad ajándéka saját maguknak, mert ők ennyit sem bírtak adni neked.
Sajnálom hogy ilyen a családod, ha lesz lehetőséged inkább költözz el.
Boldog szülinapot, és ne hagyd hogy elrontsák!
Utolsó!
Igazad van, de dolgozik...
És fáradt...nekem mindig bűntudatom van, hogy ne ő csinálja már munka mellett.
Én is hülye vagyok tudom.
De , ha kiállok magáért utána, egyből bűntudat következik...
Iskolába járok, mellette konkrétan én vezetem a háztartást (főzök, mosok, takarítok, bevásárlás, posta..minden ami ezzel jár )
23 évesen ez nem nagy dolog. 8 éve még elismerésre méltó tett volt, de ha még otthon laksz ennyi idősen és semmit nem adsz a költségekbe, akkor ez a minimum.
Sajnos dolgozni, elég durva egészségügyi okokból kifolyólag nem tudok még!
Na az egy érdekes betegség, ami háztartást vezetni enged, de dolgozni nem. És nem mentális, ahogy egy válaszolónak megírtad. Mondjuk ennyi erővel vezethetnéd más háztartását pénzért, nem? Az sem megy?
Mire anyu, konkrétan rögtön elkezdte sorolni, hogy mit kellene főzni, de ő nem csinálja meg, mert délután egyig dolgozik... én meg itthon vagyok, rá érek megtudom csinálni.
Aki vendéget hív, az kitakarít és főz. Viszonylag kevés ember engedheti meg magának, hogy 5 személyre rendeljen egy komplett vacsorát, zéró bevétellel pláne. Anyukád ha későig dolgozik, te meg otthon vagy... mit vártál, hogy a munkahelyén készítse el az ebédidejében? Miért nem készítettél elő valamit ma, amit holnap már csak a sütőbe kellene betolni? Jobb panaszkodni és mártírkodni? Van ez az embertípus, aki direkt azért dolgozik duplán (feleslegesen) hogy aztán tudjon sírni, hogy ő megszakad és senki sem szereti annyira, hogy segítsenek neki. Te ilyen vagy. Jó neked így? Ezért nincsenek barátaid? Boldog mártírnapot!
Ma orvosi vizsgálaton voltam, vásároltam, haza értem főztem, mostam, ezután elmentem iskolába.
Nem, nem készítettem semmit elő holnapra.
Örültem, hogy ma mikor DÉLUTÁN EGYRE, NEM ESETÉRE HAZA ért anyu elkészültem...a mai kajaval.
Bocsi...mártírka:)
Minden délután itthon van....de mindegy..
Egy kiragadott történetet látsz, mert ha hosszabban írja le az ember, el se olvassák aztán itelkezel.
Nem azzal van baj, hogy ezt kell csinálnom...ezt is leírtam.
Úgy látom, kár neked magyarázni... nem is fogok...
1. Fogsz-e tudni belátható időn belül pénzt keresni? Ha nem, akkor a családod érthető felfogása, hogy valamit mégis csinálj, vezesd a háztartást, míg dolgoznak. Te vagy a "Rozi", sajnos az össze ezzel járó hátránnyal együtt (megbecsülés hiánya...)
2. Ha iskolába el tudsz járni, dolgozni miért nem?
Ne érts félre, de túl kevés az infó, annyit látunk, hogy eljárni és iskolában tartózkodni tudsz, dolgozni meg nem, ez nem világos így.
A családod meg hozzászokott, hogy te vagy a Hamupipőke. Egy napra nem fognak változtatni ezen. A családban te vagy az Omega falkatag, éppen mert el kell téged tartaniuk. Ezen kell valahogy változtatnod, pl. vannak otthonról végezhető munkák is. Fel kell tornásznod magad az Omega helyzetéből, mert ők másképp mindig semmibe fognak venni. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!