Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » AZ exférjem terhes új párja...

AZ exférjem terhes új párja megütötte a kislányom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Következő történt: férjemmel elváltunk, van egy fiunk és egy lányunk. A gyerekek hétvégén az apjuknál voltak, akinek az új csaja gyereket vár most. Pontosan nem tudom mi történt, de a lényeg, hogy a kislányom véraláfutásos arccal jött haza vasárnap este. Köpni-nyelni nem tudtam, a férjem azt mondta, hogy kihúzta a gyufát és a csaja elvesztette a fejét és felképelte a kicsit. Állítólag hisztizett meg ilyenek. Nehezem tudom elhinni (nem vagyok elfogult), mindkét gyerek tisztességesen van nevelve (a bátyja is), nincs rájuk panasz, erre itt van ez. Itthon sohasem hisztiznek, nincsenek elkényeztetve.

Őszintén szólva nem tudom, mit tegyek, teljesen le vagyok fagyva. Nálam nem divat a fenyítve nevelés, soha nem ütöttem meg őket ennyire (ilyen kis odasuhintás volt, de régebben). Nem tudom, mit tegyek, legszívesebben persze elmennék és felképelném én is a kedves új barátnőt ha terhes, ha nem. Pedig amúgy igyekszem kultúráltan kezelni a dolgokat, nem uszítom ellene a gyerekeket, sőt mindig inkább a párjukra beszélek a gyerekeknek, hogy tessék rendesen viselkedni, a "nénivel" kedvesnek lenni meg majd a tesóval is.

A volt férjem azt mondta, hogy biztos mert terhes és ingerlékeny, azért vesztette el a nő a türelmét. De szerintem ez nem kifogás, én is vártam gyereket és vissza tudtam fogni magam. Természetes, hogy rászólnak ezzel semmi bajom nem lenne, ha valamit kifogásoknak a viselkedésükben és mivel ők vannak otthon, ezt nem szabad. Mondtam is a kicsiknek, mielőtt elmennek, hogy tessék szót fogadni, amivel eddig nem is volt baj.

A lányom egész este sírt ezek után, nagyon kibuktam én is. Mit tegyek?

2014. okt. 23. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
100%
meg kell hallgatni mindkét félt, de szerintem akkor is a nőnek nincs joga megütni a gyereket, és ezért felelőségre kell vonni. A férjedre ezekszerint nem lehet bízni a gyerekeket , mert nem figyel oda rájuk megfelelően.
2014. okt. 26. 07:37
 62/90 anonim ***** válasza:
87%
58.as ha most nem jelenti fel, akkor legközelebb még nagyobb pofont kap a gyerek, mert ha valaki agresszív , az csak fokozódik, ha nem lépnek közbe. Muszáj leállítani a nőt.Az ilyen agresszív ember nem ismer határt. A bántalmazás 1 pofonnal kezdődik és ki tudja hol van vége.A bántalmazót igen is csírájában kell megállítani.
2014. okt. 26. 07:43
 63/90 anonim ***** válasza:
8%
Nem akarok kötözködni, de azert egy pofon messze van a bantalmazastol, utolso. En a békés megoldások híve vagyok es azt vallom, hogy eloszor szemtől szembe kell megbeszélni a dolgokat, es nem feljelentéssel indítani. Mindegy, nem vitázom, a többség itt vert akar inni, biztos en vagyok a hulye, hogy máshogy gondolom.
2014. okt. 26. 08:33
 64/90 anonim ***** válasza:
84%

7 oldalon kereszul, mindenki egy velemenyen volt, kiveve te. Hat akkor gondolkodhatsz valoban...

A no egy elmebeteg. Kepes volt ugy, felkepelni a kislanyt, hogy meg napok utan is latszodjon az arcan a nyoma. Es miert? Mert sirt. Szerintem ezek utan egy ilyen erzelmileg nulla, agressziv novel nem lehet egy csesze tea mellett bajologva beszelgetni.

2014. okt. 26. 11:10
 65/90 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne értelme a terhes nővel beszélni, már ő jelentkezett volna magától elnézést kérni....
2014. okt. 26. 11:48
 66/90 anonim ***** válasza:
100%
#63, szerintem itt senki sem akar vért inni, és mindenki a békés megoldás híve lenne... de ugye a békés megoldások korlátja az, hogy csak olyanokkal működik, akik maguk is a békés megoldások hívei, ha már az egyik fél az erőszak útjára lépett, onnantól már nem működik ez a dolog... mert valljuk meg, te sem tudsz olyan békés megoldást már ebben az ügyben, ahol azért az igazságosság alapvető kritériuma is teljesül, tehát a vétkes fél fizet meg a hibájáért, és az áldozat kap elégtételt a sérelemért. Mert hát nincs ilyen megoldás már...
2014. okt. 26. 11:53
 67/90 anonim ***** válasza:
15%

Utolso!

A gyerek az áldozat - neki az hol elégtétel, ha az apja barátnőjét elítélik bántalmazás miatt? Mondjuk nem fogjak, esély szinte nulla ra. De tegyük fel elítélik. Pontosan mit nyer vele a kislány? Semmit.

Tisztában vagyok vele, hogy megbeszélni dolgokat csak azzal lehet, akibe szorult nėmi értelem. De megprobalni meg lehet.

Igen, 64, gondolkozom. Továbbra is tartom az álláspontomat. Igen, mindenki vert kivan, mert mindenki feljelentésre buzdít, senki nem irta azt, higy beszéljen vele. Mellesleg a beszélgetés nem zárja ki, hogy utana megis feljelentést tegyen.

2014. okt. 26. 12:20
 68/90 anonim ***** válasza:
84%

#67, Komoly elégtétel az a gyereknek, ha kimondják, hogy nem ő volt a rossz, hanem az, aki vele ezt tette, megszégyenül, és és büntetést kap. Egy gyerek ezt pontosan érti, hidd el. (és de, szinte biztosan el fogják ítélni - lecsukni persze nyilván nem, de az nem is cél.)

Eltekinteni ettől akkor lehetett volna legfeljebb, ha a vétkesben van annyi gerinc, hogy magától odatolja a képét, és bocsánatot kér A GYEREKTŐL, az apja és az anyja jelenlétében. A történetben viszont nem szerepel ilyesmi - tehát ezt a nőt nyilván nevelni kell, mert magától nem képes felmérni a tettei súlyát és következményeit. A saját születendő gyereke érdekében is...

2014. okt. 26. 12:29
 69/90 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek itt a fanyalgókkal,hogy békés megoldást kell találni. Csak nem úgy, ahogy ők képzelik.

nyilván, ha odamegyek és felpofozom a nőt, az nem Békés megoldás. De megoldás. Ugyanis legközelebb 2x is meggondolja, hogy kezet emeljen a gyerekre.

Ellenben ha egy tea mellett megbeszélitek a dolgot, az éppenséggel békés lesz, csak nem megoldás. Mi garantálja, hogy nem fog többet előfordulni az eset? csuriba teszi a nő a kezét? ezzel csak azt éred el, hogy megerősíted a helytelen viselkedést.

A békés megoldás valójában a hatóságok megkeresése. Nem képeled fel a csajt, de nem is marad következmények nélkül az eset. Az a legfontosabb, hogy ne történhessen még egyszer ilyen eset. Ha a hatóság úgy látja, hogy ehhez módosítja a láthatást, vagy megbünteti a tettest, akkor azt teszi. nyilaván nem fog neki örülni az apuka, meg az új feleség, de azért ezt én már nem hagynám szó nélkül.

2014. okt. 26. 20:21
 70/90 anonim ***** válasza:
91%

Egyszer már hozzászóltam, de muszáj megint.

Szerintem itt csak akkor lehetne arról szó, hogy leüljenek megbeszélni a dolgokat, ha az új nő odaállt volna a gyerek és az anyuka elé, és töredelmesen bocsánatot kért volna. De így, hogy apukával karöltve még el is bagatellizálják, amikor szemmel látható, hogy a kislányban ez mély nyomokat hagyott, akkor igenis lépni kell valamit, hogy legyen valami visszatartó erő, ha már az önkontroll nem működik. Szerintem az ember a saját gyerekére hamarabb kezet emel mint máséra, úgyhogy az a szerencsétlen kis újszülött aki csak sírással tudja kifejezni magát, rohadtul nem lesz biztonságban. Ez a nő még csak nem is bánja, hogy megütötte a kislányt, hiszen ha bánná, akkor már bocsánatot kért volna, és nem takarózna azzal, hogy terhes.

2014. okt. 27. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!