AZ exférjem terhes új párja megütötte a kislányom. Mit tegyek?
Következő történt: férjemmel elváltunk, van egy fiunk és egy lányunk. A gyerekek hétvégén az apjuknál voltak, akinek az új csaja gyereket vár most. Pontosan nem tudom mi történt, de a lényeg, hogy a kislányom véraláfutásos arccal jött haza vasárnap este. Köpni-nyelni nem tudtam, a férjem azt mondta, hogy kihúzta a gyufát és a csaja elvesztette a fejét és felképelte a kicsit. Állítólag hisztizett meg ilyenek. Nehezem tudom elhinni (nem vagyok elfogult), mindkét gyerek tisztességesen van nevelve (a bátyja is), nincs rájuk panasz, erre itt van ez. Itthon sohasem hisztiznek, nincsenek elkényeztetve.
Őszintén szólva nem tudom, mit tegyek, teljesen le vagyok fagyva. Nálam nem divat a fenyítve nevelés, soha nem ütöttem meg őket ennyire (ilyen kis odasuhintás volt, de régebben). Nem tudom, mit tegyek, legszívesebben persze elmennék és felképelném én is a kedves új barátnőt ha terhes, ha nem. Pedig amúgy igyekszem kultúráltan kezelni a dolgokat, nem uszítom ellene a gyerekeket, sőt mindig inkább a párjukra beszélek a gyerekeknek, hogy tessék rendesen viselkedni, a "nénivel" kedvesnek lenni meg majd a tesóval is.
A volt férjem azt mondta, hogy biztos mert terhes és ingerlékeny, azért vesztette el a nő a türelmét. De szerintem ez nem kifogás, én is vártam gyereket és vissza tudtam fogni magam. Természetes, hogy rászólnak ezzel semmi bajom nem lenne, ha valamit kifogásoknak a viselkedésükben és mivel ők vannak otthon, ezt nem szabad. Mondtam is a kicsiknek, mielőtt elmennek, hogy tessék szót fogadni, amivel eddig nem is volt baj.
A lányom egész este sírt ezek után, nagyon kibuktam én is. Mit tegyek?
Aki sokat gyakorizik, az tudhatja, hogy én általában védeni szoktam a mostohaanyák érdekeit gyerek ügyben, mivel nincsenek könnyû helyzetben, de ez most abszolút nem így lesz...
Gyereket nem verünk, pláne nem véraláfutásosra. Se a másét, se a magunkét... Erre nem kifogás a terhességi idegbaj, de még az sem, ha a gyerek lép fel támadólag elsônek. Pláne, hogy itt ilyesmirôl szó sem volt! Felháborító, ami történt, és jó, hogy van látlelet.
Beszélj az apával, kérdezô, és tudasd vele, hogy ez SOHA többet nem fordulhat elô. Ha mégis, akkor gyámügy, és láthatás újraszabályozása.
Ha a mostoha sokat verekszik, a végén még a saját gyerekét sem nevelheti majd felügyelet nélkül... Ha idegbeteg, akkor kezeltesse magát, ne a gyereket használja boxzsáknak.
Én személy szerint voltam mostoha 10 évig, de soha nem jutott volna eszembe bántani a gyerekeket... a sajátomat se ütöm meg. Voltak büntetésben, voltak viták, de meg lehet azt beszélni normálisan is. (Akár az igazi anyával együtt, ha képesek a felek normálisan kommunikálni egymással.)
Hát ez pont az az eset, amikor az igazi anyuka sokkal felnôttebb, higgadtabb, mint az exférj, meg az új nô...
Az én gyerekem ezek után biztosan nem menne oda láthatásra. Az apa jöhetne hozzánk látogatni bármikor ha akar. Talán még az apa is belátja, hogy jobb lenne egy ideig ha nem menne a kislány ha egyszer fél ott, a nő meg idegbajos.
Biztos szentség, hogy nem engedném többet.
Elmondom még egyszer, FEL KELL JELENTENI! (akármivel is sír apuka esetleg)
Ebben az élethelyzetben egy ilyen (maradandó sérülést nem okozó) testi sértésért úgyse fog letöltendőt kapni, egy próbára bocsájtás vagy felfüggesztett meg direkt jót tenne a hölgynek, hogy megtanulja fékezni az indulatait és uralkodni önmagán... mielőtt még a saját gyerekét is verni kezdi majd, mert sír vagy akármi.
Nem is értem, mit hezitálsz a dolgon.
Én fix, hogy elmentem volna a csajhoz akár terhes akár nem de keményen kiosztottam volna de az exet is.
Mégis, mit képzel kicsoda ő?
Jó, hogy csináltattál látleletet.
Most pedig irány egy jó gyerekpszichológus, aki segít a kicsinek feldolgozni a traumát.
És persze hivatalos szakértői jelentést is ad neked.
Az ex-nek meg megmondanám, hogy az új macája nem mehet a gyerek közelébe ha látni akarja a gyereket akkor házon kívül kettesben vagy bárhogy de a nő nélkül.
Ha a kicsi sík ideg attól, hogy találkoznia kell a csajjal akkor ezt a stresszforrást ki kell iktatni az életéből az ő érdekében és ezt a párodnak is tudomásul kell vennie.
Másrészt meg felhívnám a párod figyelmét, hogy a pofozkodás nem a hormonok műve hanem a primitívségé.
Mindenki szokott ideges lenni de az, hogy hogyan vezeti le az attól függ, mit hozott otthonról.
Ha ez így kihozza a sodrából a csajt akkor, mit fog csinálni a saját gyerekével? Egy kisgyerek aztán sokat fog neki bőgni, hisztizni, nyűgösködni akkor majd azt is nyaklevesekkel rendezi le?
Ezen gondolkodjon el a párod mert ha egy kisgyereket már megvert akkor a többi sincs biztonságban tőle.
Az ilyet nem lehet a szőnyeg alá söpörni ilyen hormon dumákkal.
A nőverő pasikra, mit mond a párod? Mert ez is ugyan az a kategória.
Mondom ezt azok után, hogy én egy kifejezetten idegbajos, türelmetlen nő vagyok gyógyszert is szedek miatta a gyerekek meg ki tudnak üldözni a világból. Abszolút nem vagyok gyerek kompatibilis.
Ehhez képest a 9 éves keresztlányom 1 hónapot nyaralt nálunk hála anyukám meghívásának.
Persze szeretem őt de tudomásul kellett vennem, hogy rém hisztis, elkényeztetett gyerek, voltak vitáink de soha nem ütöttem volna meg pedig istenesen kihozott a sodromból szinte naponta, tiszta ideg voltam tőle de egy normális emberben még a legnagyobb dühénél is van egy belső gát, ami akadályoz.
Másoknál nincs így ez a cselekedet illetve "probléma megoldási forma" náluk ismétlődő lesz.
Ha a pároddal nem tudsz megegyezni akkor a látlelettel meg a gyermekpszicho véleményével irány a bíróság. Már előre sajnálom a saját gyerekét sajnos nem mindenkinek való gyerek. Mindennek van határa!
Nagyon nyeregben erzi magat a mostoha, hogy kepes volt egy ilyen cselekedetre. Ki lenne kepes erre? Meg nem is a sajatja, raadasul az exferjed is elnezte neki. Rohadt k...a. En elmentem volna a helyedben es higgadtam de tuti, egy olyan beszedet levagtam volna neki, amitol osszefossa magat. Utana az exszel megvitatnam, hogy tobbet a gyerekek kozelebe nemehet ez a furia, mert ha megis meg tole is eltiltom.
Ne hagyd annyiban kerdezo, ezt senki nem nezne el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!