AZ exférjem terhes új párja megütötte a kislányom. Mit tegyek?
Következő történt: férjemmel elváltunk, van egy fiunk és egy lányunk. A gyerekek hétvégén az apjuknál voltak, akinek az új csaja gyereket vár most. Pontosan nem tudom mi történt, de a lényeg, hogy a kislányom véraláfutásos arccal jött haza vasárnap este. Köpni-nyelni nem tudtam, a férjem azt mondta, hogy kihúzta a gyufát és a csaja elvesztette a fejét és felképelte a kicsit. Állítólag hisztizett meg ilyenek. Nehezem tudom elhinni (nem vagyok elfogult), mindkét gyerek tisztességesen van nevelve (a bátyja is), nincs rájuk panasz, erre itt van ez. Itthon sohasem hisztiznek, nincsenek elkényeztetve.
Őszintén szólva nem tudom, mit tegyek, teljesen le vagyok fagyva. Nálam nem divat a fenyítve nevelés, soha nem ütöttem meg őket ennyire (ilyen kis odasuhintás volt, de régebben). Nem tudom, mit tegyek, legszívesebben persze elmennék és felképelném én is a kedves új barátnőt ha terhes, ha nem. Pedig amúgy igyekszem kultúráltan kezelni a dolgokat, nem uszítom ellene a gyerekeket, sőt mindig inkább a párjukra beszélek a gyerekeknek, hogy tessék rendesen viselkedni, a "nénivel" kedvesnek lenni meg majd a tesóval is.
A volt férjem azt mondta, hogy biztos mert terhes és ingerlékeny, azért vesztette el a nő a türelmét. De szerintem ez nem kifogás, én is vártam gyereket és vissza tudtam fogni magam. Természetes, hogy rászólnak ezzel semmi bajom nem lenne, ha valamit kifogásoknak a viselkedésükben és mivel ők vannak otthon, ezt nem szabad. Mondtam is a kicsiknek, mielőtt elmennek, hogy tessék szót fogadni, amivel eddig nem is volt baj.
A lányom egész este sírt ezek után, nagyon kibuktam én is. Mit tegyek?
Hát ez nagyon durva... Semmi oka nem volt, hogy bántsa a lányodat.
Beszélj a gyámügyes ismerősöddel. Az tényleg nem tenne jót a kislányodnak, ha másoknak is többször el kellene mesélnie ezt a történetet, és utána mégis oda kellene mennie a volt férjedékhez. Nem tudom lenne-e értelme azzal az idegbeteg p.csával beszélni, mert nem tűnik normálisnak. Valami gond lehet vele, nem véletlenül nem bízott benne a lányod. Inkább a férjeddel beszélj, mert ennek nagyon rossz vége lesz. Megszületik a közös gyerek, végképp nem lesz idegzete a te gyerekeidhez, de még a sajátjához sem, ha már most ilyen. Akkor majd a szülés utáni depresszióra fogják majd.
Nálunk tesóm gyerekei borzasztó hisztisek és neveletlenek, de sosem ütném meg őket, pedig nemrég szültem, mégsem borították el a hormonok ilyen szinten az agyamat. Hülyeség a terhességre fogni, de vannak ilyen nők, akik szinte hősnek érzik magukat a gyerekvárás miatt, ás azt hiszik, hogy nekik ezért most mindent szabad. :(
A gyerekeim 6,5 és 5 évesek (a lányom). A válaszolónak, aki írta, abban igaza van, hogy az ütésre nincs mentség, de szerintem nem lehet kifogás sem a terhesség, sem a rossz gyerekkor. Én is ismerek bántalmazott embereket, mégsem mennek neki úton-útfélen mindenkinek, és fogják arra hogy rossz gyerekkoruk volt. Ha valaki nem tudja visszafogni magát, szedjen gyógyszert és járjon orvoshoz, vagy feküdjön a pszichiátrián, amíg jól nem lesz. Mellesleg nekem is volt egy alkoholista nagyapám, aki elvileg igaz hogy nem ütött meg senkit ahogy én tudom, de lelki terrorban tartotta anyámat a testvéreit meg a nagyanyámat is, ami miatt persze anyám is sérült lelkileg, volt depressziós, de soha nem is ordítozott senkivel. Tehát ha valakinek ilyen baja van, nem jogosítja fel ütésre (ha a csajjal is hasonló baj lenne). Pláne nem más gyerekei ütlegelésére!
Felhívtam a gyámügyes ismerőst, aki szerint ezt azonnal jelenti kell és fel kell terjeszteni a bíróságon, főleg ha a gyerek még fél is ezek után és a nőt fel kell jelenteni. Akár le is ültethetik miatta, a láthatás pedig mindenképpen változni fog.
Ezt nem lehet megbeszélni. Az, hogy valaki egy gyereket így megüt, súlyos impulzuskontroll zavarra utal. Hiába "beszéled meg" attól még fennáll a szitu, és bármikor megismétlődhet. A férjednek meg gondolom láthatási joga van, kéthetente kiszolgáltatja a gyerekeket egy agresszív személynek.
Megromlik a kapcsolata az apával emiatt? Ugyanmár, milyen kapcsolat? Én kicsit berágnék apámra, ha az új felesége így felképelne. Mennyire szívesen megy majd az a gyerek az apjához... Az eljárás meg lehet jót is tesz, ilyenkor bevonnak általában igazságügyi szakpszichológust, nem biztos hogy árt a kislánynak, ha beszél vele, és könnyebben dolgozza fel a traumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!