Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » AZ exférjem terhes új párja...

AZ exférjem terhes új párja megütötte a kislányom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Következő történt: férjemmel elváltunk, van egy fiunk és egy lányunk. A gyerekek hétvégén az apjuknál voltak, akinek az új csaja gyereket vár most. Pontosan nem tudom mi történt, de a lényeg, hogy a kislányom véraláfutásos arccal jött haza vasárnap este. Köpni-nyelni nem tudtam, a férjem azt mondta, hogy kihúzta a gyufát és a csaja elvesztette a fejét és felképelte a kicsit. Állítólag hisztizett meg ilyenek. Nehezem tudom elhinni (nem vagyok elfogult), mindkét gyerek tisztességesen van nevelve (a bátyja is), nincs rájuk panasz, erre itt van ez. Itthon sohasem hisztiznek, nincsenek elkényeztetve.

Őszintén szólva nem tudom, mit tegyek, teljesen le vagyok fagyva. Nálam nem divat a fenyítve nevelés, soha nem ütöttem meg őket ennyire (ilyen kis odasuhintás volt, de régebben). Nem tudom, mit tegyek, legszívesebben persze elmennék és felképelném én is a kedves új barátnőt ha terhes, ha nem. Pedig amúgy igyekszem kultúráltan kezelni a dolgokat, nem uszítom ellene a gyerekeket, sőt mindig inkább a párjukra beszélek a gyerekeknek, hogy tessék rendesen viselkedni, a "nénivel" kedvesnek lenni meg majd a tesóval is.

A volt férjem azt mondta, hogy biztos mert terhes és ingerlékeny, azért vesztette el a nő a türelmét. De szerintem ez nem kifogás, én is vártam gyereket és vissza tudtam fogni magam. Természetes, hogy rászólnak ezzel semmi bajom nem lenne, ha valamit kifogásoknak a viselkedésükben és mivel ők vannak otthon, ezt nem szabad. Mondtam is a kicsiknek, mielőtt elmennek, hogy tessék szót fogadni, amivel eddig nem is volt baj.

A lányom egész este sírt ezek után, nagyon kibuktam én is. Mit tegyek?

2014. okt. 23. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 A kérdező kommentje:
Csak azért ciki kicsit, nehogy azt higgyék hogy képes vagyok ilyeneknek odaadni vagy netán én tettem, sajna vannak rosszakaróim akik ha meglátják, még rám fogják hogy én tettem. pff
2014. okt. 23. 20:34
 32/90 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon régen nem tapasztaltam már ekkora egyetértést ebben a rovatban. :)

Remélem, megteszed a kellô lépéseket, kérdezô!

2014. okt. 23. 20:44
 33/90 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana néhány fotót készíteni a kislány arcáról. Még jól jöhet. Attól ne félj, hogy valaki majd rád keni, a gyerek aki igazán eltudja mondani.
2014. okt. 23. 20:48
 34/90 anonim ***** válasza:
100%

De te tudod, hogy nem te tetted, és a lányod is tudja.

Nálunk a fiam szokott monoklikat szerezni magának (pl ha orraesik), tudom, milyen kellemetlenek tudnak az emberek lenni ilyenkor. (És milyen csúnyán néznek!) Vigasztaljon a tudat, hogy nemsokára meggyógyul, és többé nem fog elôfordulni!

2014. okt. 23. 20:48
 35/90 Puliszkas ***** válasza:
86%
Hát én biztosan feljelenteném,mert írásos nyomnak kell maradnia arról,hogy ez történt,máskülönben egy idő után letagadhatják.A másik fontos dolog,hogy a gyerekkel kell fokozottan foglalkoznod most.Mondd el neki,hogy sajnálod,hogy ez történt,nem gondoltad volna,hogy az ottléte veszélyeket rejtene,és hogy nem kell egyelőre még az apjával sem találkoznia csak nálatok otthon,de a nő közelébe nem kell soha többet mennie ha nem akar.És ehhez tartsa magát az apa is,ezért is kell valamilyen szinten hivatalos mezőre is lépned.Akármilyen idegesítő legyen egy gyerek nem ütjük meg.ezen az alapon főbe vágom a szomszéd Pistikéjét is mert minden este hisztizik és engem idegesít.Két mostohagyerekem van és kihoztak a sodromból párszor az elején,de ilyenkor inkább vettem a kalapom és elmentem vásárolni,bogozódjon az apjuk velük.Értékes,szép és ügyes gyermekek,nem hiszem hogy ütni kellene őket csak mert néha hisztisek,vagy mert az elején "utálják a mostohát".Lehet,hogy erélyesebb fellépésed után a kötelék lazulni fogaz apával,főleg ha meglesz a baba,de ne bándd,még mindig jobb mintha a gyerek is te is rettegnétek bármitől.
2014. okt. 23. 21:13
 36/90 anonim ***** válasza:
40%

Küzdősportolok, és egy edzőtársam mesélte, hogy összeszólalkozott egy manussal, és az illető nekiment. A spanom lekent neki egy pofont, a srác leült, a mokesz ott figyelt a szeme alatt, de semmi baja nem lett. megvárták a rendőrséget, felvették a vallomásokat, jegyzőkönyveket. A rendőrök mondták neki, nyugi, ez önvédelem, arányos volt, nem lesz semmi baja.

3 hét múlva kapott egy hivatalos levelet, hogy jelenjen meg a rendőrségen. Kiderült, hogy az ügyész súlyos testi sértés kísérletével megvádolta, mert bár 8 napon belüli sérülést okozott (monoklit), a csóka fejét ütötte meg, és ez sokkal súlyosabb következményekkel is járhatott volna, és így nem állt meg az önvédelem arányossága. 1 év felfüggesztettet kapott, meg bírságot.

Ha a te kislányodat is így megütötte, biztosan jogi útra terelném az ügyet.

2014. okt. 23. 23:25
 37/90 anonim ***** válasza:
31%

Azert egy apróságot nem szabadna am elfelejteni: a rendőrségi, gyamhivatali feljelentes es következményei vannak. A gyereket kihallgatják, többször is. Normalis ember nem akarja ennek kitenni a gyereket. Aztan lesz valami itelet, hónapok mulva. A gyerek kapcsolata apa uj feleségével egyertelmuen végleg tonkremengy, akármi is lesz az itelet. Ha felmentik, akkor ragalmazva érzi magat, ha elítélik, akkor azert haragszik majd a gyerekre. Nem lattam, hogy írtad, mennyi idos a gyerek, de gondolom pici lehet, 3-5 évesnek tippelem. Tényleg tizenév haragot es gyűlöletet kell rasozni? Az is lehet, hohy az apja is ellene fordulna.

Ehelyett le kellene ülni a felnőtteknek es elbeszélgetni komolyan. Nincs mentség az ülésre, nem azt mondom. De lehet, hogy a nonek ez normalis volt - talán bántalmazó gyerekkora volt. Lehet, hogy fel se fogta, mekkorát ütött - mellesleg az en gyerekemnek olyan a bőre, hogy ha picit erősebben fogja meg valaki, azonnal bepirosodik, es belilul

masnapra. Meg kel vele beszélni, hogy ilyen tobbet ne forduljon elo. Ha nem tud kezelni egy helyzetet, akkor szóljon az apukanak, hívjon téged, igyon egy pohár vizet, akármi, de ne érjen hozza a gyerekhez. Egyertelmuen, ha ujra előfordulna, akkor hivatalos lépést is tennék, de nem inditanek ezzel.

2014. okt. 24. 05:02
 38/90 anonim ***** válasza:
36%
vidd el látleletre, és az apját is vond felelőségre. Meg kell hallgatni mint két félt, de akkor sem szabad 1 gyereket így pofon vágni.
2014. okt. 24. 07:27
 39/90 anonim ***** válasza:
63%
látleletet csináltatni és feljelenteni a nőt, mert legközelebb még durvább lesz. és ne engedd a gyereket oda menni többé. a rendörség majd rápírít a nőre és a volt férjedre is, mert ő is felelős ezért.
2014. okt. 24. 07:31
 40/90 anonim ***** válasza:
39%
Ha annyiban hagyod a dolgot te sem vagy különb náluk.
2014. okt. 24. 08:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!