Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » AZ exférjem terhes új párja...

AZ exférjem terhes új párja megütötte a kislányom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Következő történt: férjemmel elváltunk, van egy fiunk és egy lányunk. A gyerekek hétvégén az apjuknál voltak, akinek az új csaja gyereket vár most. Pontosan nem tudom mi történt, de a lényeg, hogy a kislányom véraláfutásos arccal jött haza vasárnap este. Köpni-nyelni nem tudtam, a férjem azt mondta, hogy kihúzta a gyufát és a csaja elvesztette a fejét és felképelte a kicsit. Állítólag hisztizett meg ilyenek. Nehezem tudom elhinni (nem vagyok elfogult), mindkét gyerek tisztességesen van nevelve (a bátyja is), nincs rájuk panasz, erre itt van ez. Itthon sohasem hisztiznek, nincsenek elkényeztetve.

Őszintén szólva nem tudom, mit tegyek, teljesen le vagyok fagyva. Nálam nem divat a fenyítve nevelés, soha nem ütöttem meg őket ennyire (ilyen kis odasuhintás volt, de régebben). Nem tudom, mit tegyek, legszívesebben persze elmennék és felképelném én is a kedves új barátnőt ha terhes, ha nem. Pedig amúgy igyekszem kultúráltan kezelni a dolgokat, nem uszítom ellene a gyerekeket, sőt mindig inkább a párjukra beszélek a gyerekeknek, hogy tessék rendesen viselkedni, a "nénivel" kedvesnek lenni meg majd a tesóval is.

A volt férjem azt mondta, hogy biztos mert terhes és ingerlékeny, azért vesztette el a nő a türelmét. De szerintem ez nem kifogás, én is vártam gyereket és vissza tudtam fogni magam. Természetes, hogy rászólnak ezzel semmi bajom nem lenne, ha valamit kifogásoknak a viselkedésükben és mivel ők vannak otthon, ezt nem szabad. Mondtam is a kicsiknek, mielőtt elmennek, hogy tessék szót fogadni, amivel eddig nem is volt baj.

A lányom egész este sírt ezek után, nagyon kibuktam én is. Mit tegyek?

2014. okt. 23. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Mindegyik nagyon hasznos volt, legalább most van valami képem. Tényleg köpni-nyelni nem tudtam, nálunk a családban messze menően nem divat kezet emelni a gyerekre, pláne fejen ütni, mert én is tanultam, hogy sérülékeny a kis fejük, mert egészségügyben dolgozom (de nem orvosként). Persze, hogy az nálunk is előfordult, hogy kicsi odasuhintottunk a fenekére vagy a kezére, de NEM a fejére!!! Orvosnál természetesen voltunk, van látleletem, de egyenlőre feljelentést nem akarok tenni. Egyébként igaz, férjem elismerte, hogy megütötte a csaj és a lányom is elmesélte. Aki írta, hogy beszéljek vele határozottan és erélyesen, de nem agresszíven, neki igaza van: ezt meg fogom neki mondani, hogy többet kezet ne merjen emelni rájuk, mert... és nem vagyok agresszív, de ami sok az a sok!
2014. okt. 23. 16:44
 12/90 A kérdező kommentje:
A volt férjem elmondási szerint a lányom játszott a bátyjával és elesett egy szőnyegben és nagyon elkezdett sírni. Erre jött a csaj és kérdezgette tőle, hogy miért sír, de a lányom nem mondta meg neki, többször is kérdezte ő meg csak sírt tovább. Erre elfogyott a türelme és kapott egyet, hogy miért nem mondja meg :S
2014. okt. 23. 16:49
 13/90 anonim ***** válasza:
80%

Látlelet, gyámügy...nem várnék

Legyen hivatalos nyoma, ebből még bajuk nem lesz, de tuti hogy legközelebb kétszer meggondolja...ha átmész "higgadtan beszélni", pláne így, hogy már eltelt pár nap, csak a hisztis exfeleség leszel és pont szarni fog rá, hogy mit mondasz...nem lesz elég elrettentő...bakker...megütötte a gyerekedet

2014. okt. 23. 16:55
 14/90 A kérdező kommentje:
A lányom is ezt mondta, hogy elesett és a "néni" kérdezte, hogy mi van, de ő nem akarta neki megmondani, mert nem bízik meg benne (?!), fájt a lába, mert megütötte, de csak az apjának volt hajlandó elmondani. Az exem inkább a csajt próbálja mentegetni meg terhességre fogni az egészet, de azt mondta, hogy ő se ütné meg, de így ahogy mondta sztem nem nagyon vette a szívére.
2014. okt. 23. 16:55
 15/90 anonim ***** válasza:
44%
Kicsit ki lehet a no a terhességtől, az tuti.... De a legnagyobb hibásnak en a ferjedet latom. Hol volt o ezalatt?
2014. okt. 23. 17:05
 16/90 anonim ***** válasza:
60%
A gyerek elesett,sírt a sokk miatt nem válaszolt, erre a nő ütött. Menj sürgősen a látlelettel a gyámhivatalba. Semmi nem ad arra okot, hogy egy idegen kezet emeljen a lányodra. Az apja ugyanolyan felelős a történtekért, de nem veszi komolyan. Itt a probléma gyökere. Emiatt is van félni valód, kitudja legközelebb mit csinál mivel tartja sakkban a nő a gyerekeidet. Intézd el, hogy felügyelet mellett nálatok látogasson otthonodban az apa.
2014. okt. 23. 17:06
 17/90 anonim ***** válasza:
80%

Azért az egy szint, hogy egy síró gyereket megüt valaki. Én nem beszélnék meg ezen semmit. Nincs mit.

Akármilyen rossz a gyerek, egy felnőtt nem ütheti meg úgy , hogy véraláfutásos legyen az arca. Ez bűncselekmény, ráadásul kiskorú sérelmére, aki csak korlátozottan tud védekezni.Kötelességed, hogy megvédd a gyerekedet. Én megmondanám az apukának, hogy soha többet nem lehet a gyerek felügyelet nélkül a nő társaságában. Hivatalos mederbe is terelném az ügyet. Úgysem fognak elmeszelni egy terhes nőt, de valamilyen következménye csak lesz. Ezt nem szabad következmények nélkül hagyni.

2014. okt. 23. 17:09
 18/90 anonim ***** válasza:
84%

13-as vagyok újra...szerintem a terhesség nem mentség a megütésre...ez csak az első lépés...jön a közös utód, egyre jobban csak idegesíteni fogja a már két meglévő gyerek...jön majd a "minek ennyi gyerektartás" és a miért jönnek ilyen sűrűn

A gyerek megütésére nincs mentség

2014. okt. 23. 17:14
 19/90 A kérdező kommentje:
Most, hogy így írjátok, lehet komolyabb mederbe kellene terelni, tehát bíróság, hogy "elmenjen a kedve" ettől. Komolyan, megtehettem volna, nem képeltem volna már fel régen? Persze, hogy meg akarom védeni a kicsit, a lányom retteg, hogy újra találkozni kell vele. Szerintetek, ha ezt látom rajta, nem lenne kedvem odamenni és -sorry- de szétverni a képét?? Az exem gőzöm sincs hol volt, csak az ordításra ment oda, mert már neki is gyanús volt valami.
2014. okt. 23. 17:22
 20/90 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, látlelet, feljelentés... MOST.

(a terhessége teljesen érdektelen körülmény)

2014. okt. 23. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!