Jogos volt a kérdésem, vagy bunkó, rossz gyerek vagyok?
Szüleim előző hét pénteken leutaztak Balatonra a hétvégére. Én nem tudtam velük menni, egyrészt a 2 cicánk miatt, másrészt a nagymamám miatt, aki itt lakik pár házra tőlünk és hozzá mindennap át kell menni, mert már 87 évesen nem igazán képes az önellátásra. De mivel a hétvégéről volt szó, én még biztattam is a szüleimet, mondván ennyi kikapcsolódás nekem sem árt itthon. Erre fel vasárnap kitalálták, hogy lent maradnának még pár napot, de szerdán legkésőbb jönnek, mert apukámnak csütörtökön mennie kell a háziorvoshoz. Oké, mondom ezen a 2 napon nem múlik. Ellátom az itthoni teendőket és a nagyihoz is megyek péntek óta mindennap. Viszont ami már egy kicsit kezdett sok lenni, hogy apu hívogat naponta többször, hogy mit csináljak (ide küldjek emailt, oda küldjek emailt), tehát az ő ügyeit intézem, miközben ő nyaral. De megcsinálom, nyilván, bár őszintén megmondom, hogy b.ssza a csőröm, hogy ők lubickolnak a Balatonban én meg itthon csinálom a teendőket. Ha tudom pénteken, hogy nem csak a hétvégére mennek, akkor elintéztem volna a cicák felügyeletét is valahogy, bár a mama ellátása akkor is kérdéses... mindegy.
Viszont most kaptam újabb telefont apámtól, hogy menjek le az orvoshoz és hozzam el a receptjét majd váltsam ki, és ideküld érte egy futárt (tehát csak a gyógyszer miatt kellett volna hazajönniük ilyen "korán", mert már csak csütörtökig elég neki). Ekkor viszont kicsúszott a számon az, amit éppen gondoltam, miszerint "mit gondoltok meddig fogom még pesztrálni a nagyit anyu helyett?".
Szerintetek bunkó és önző vagyok, vagy érthető az, hogy szerintem ideje volna már hazajönniük?
És itt nemcsak a nagyiról van szó, amit a kérdésben említettem, hanem minden egyéb dologról, amit velem intéztetnek, míg ők nyaralnak.
És félreértés ne essék, nem szakadok bele a munkába meg abba, hogy a nagyit el kell látni, de szerintem ez egy sz.r helyzet, amiben hagytak, hogy ők nyaralnak én meg csináljak meg mindent, még az apu munkaügyeit is. Kicsit úgy érzem kib.sztak velem, még ha nem is teljesen szándékosan, de úgy gondolom tesznek arra mi van itthon.
Talán annyit még érdemes megjegyezni, hogy másik mamám testvére vasárnap meghalt, már kórházban volt egy ideje. Hozzá is én mentem át, hogy legyen egy kis támasza.
Mint írtam, szerintem éppen elég kikapcsolódás péntektől csütörtökig Balatonon lenni, arról nem is beszélve, hogy nyár végén utazni fognak külföldre is, szintén ketten :)
És még egyszer mondom: én NEM VÁLLALTAM ezt, illetve NEM EZT vállaltam. Azért nem mindegy, hogy 2 napig, vagy 5 napig vagy 9 napig kell ellátnom a teendőket EGYEDÜL. Anyám sem egyedül csinálja őket.
Ne foglalkozz a sok bugyuta válaszolóval.
Teljesen érthető a gondod.
Szerintem itt a legjobban hőzöngők akadnának ki előbb egy ilyen esetben.
Elvállaltad a teendőket. Mit is? Problémás nagyi gondozása, házvezetés, állattartás, apád munkaügyei.
Ez nem egyemberes feladat.
Főleg, ha még emellett orvoshoz is el kell rohangálni.
Egy hétvégén derekasan elvégezted a teendőket, ahogy ígérted.
Majd akceptáltad hogy hosszabbodik a meló.
De hogy másodszor is jön a hosszabbítás, az már túlzás.
Ráadásul te is szívesen mentél volna nyaralni.
Nem értem, miért nem érthető a dolog, ez kib@szás.
Anyuci apuci menjen nyaralni amíg jólesik nekik, de ne a gyerekre húzzák már rá a maguk két emberes, összes melóját!
Ők nem mennek suliba ha a lányuknak(?) nincs kedve menni...
Ha egyébként többekben felmerült volna az, hogy anyukám alapból ezeket úgy látja el az én segítségemmel, hogy mellette még dolgozik is, ez nem így van, anyu nem dolgozik, ennek ellenére segítek be neki a teendőkbe - de hát ez szerintem természetes is.
Engem az bánt leginkább, amit már leírtam, hogy ennyi időre én is mentem volna, főleg hogy valószínűleg nem is fogok máshová menni nyaralni, mivel apunak ez volt a nyári szabija. És igen, én sem gondolom, hogy 1 emberes munka lenne az, amit itt hagytak rám eredetileg 2 napra. Nem rokkanok bele, egyértelmű, senki sem rokkanna bele, de attól még sz.r és szerintem igazságtalan, mivel kész tények elé állítanak, hiszen nem ez volt megbeszélve, csak folyton ismertetik velem az új helyzetet.
És tényleg úgy gondolom, hogy 1 hét pihenés elegendő, nem kell még 1 hétvégét ráhúzni, pláne nem úgy, hogy itthon ilyen körülmények vannak. Egy ismerősöm édesanyja évek óta nem ment nyaralni, mert az ő anyukája sincs már rendben agyilag és hozzá is naponta kell átmenni és egyszerűen nem tudja/akarja otthagyni. Így is lehetne. Akkor most értékeljük újra az 1 hét pihenésüket, hogy kevés-e.
(Továbbra sem én pontozgatok.)
A szüleimmel meglehetősen közvetlen a viszonyom, pláne apuval, akár le is hülyézhetem viccesen, úgyhogy abszolút belefért a hangnem szerintem.
A kérdésemben így is sok információt írtam le, de bocs, hogy egyéb, utólag közölt dolgok nem jutottak akkor eszembe, szánom-bánom, de nem magyarázkodás, csupán akkor eszméltem, hogy igen, még azok sem elhanyagolandók. Ez van.
Az pedig, hogy ha nem tetszik valami, mondjam meg nekik - te most tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak tetteted? Miről szólt a kérdésem? Az a tény szülte ezt a témát, hogy én kimutattam apámnak a nemtetszésemet. Mit nem tudsz összerakni/követni?
A többi negatív jelzőt pedig, amikkel engem illettél, kikérem magamnak. Összetennéd a két kezed, ha olyan gyereked lenne (majd), mint a szüleimnek vagyok én. Nem sokan segítenek ennyi mindenben otthon és oldanak meg annyi mindent, mint én. A személyemet ért sértegetésekre pedig magasról teszek. Te nem fogsz rólam véleményt nyilvánítani 1 oldalas leírásból, úgyhogy szánalmas, hogy valakinek a személyiségét minősíted zéró információ alapján.
"Szerintetek bunkó és önző vagyok, vagy érthető az, hogy szerintem ideje volna már hazajönniük? "
A bunkót arra értem, hogy elvárnám, hogy most már hazajöjjenek csütörtökön és ne maradjanak lent vasárnapig, ha eleve csak 2 napról volt szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!