Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Jogos volt a kérdésem, vagy...

Jogos volt a kérdésem, vagy bunkó, rossz gyerek vagyok?

Figyelt kérdés

Szüleim előző hét pénteken leutaztak Balatonra a hétvégére. Én nem tudtam velük menni, egyrészt a 2 cicánk miatt, másrészt a nagymamám miatt, aki itt lakik pár házra tőlünk és hozzá mindennap át kell menni, mert már 87 évesen nem igazán képes az önellátásra. De mivel a hétvégéről volt szó, én még biztattam is a szüleimet, mondván ennyi kikapcsolódás nekem sem árt itthon. Erre fel vasárnap kitalálták, hogy lent maradnának még pár napot, de szerdán legkésőbb jönnek, mert apukámnak csütörtökön mennie kell a háziorvoshoz. Oké, mondom ezen a 2 napon nem múlik. Ellátom az itthoni teendőket és a nagyihoz is megyek péntek óta mindennap. Viszont ami már egy kicsit kezdett sok lenni, hogy apu hívogat naponta többször, hogy mit csináljak (ide küldjek emailt, oda küldjek emailt), tehát az ő ügyeit intézem, miközben ő nyaral. De megcsinálom, nyilván, bár őszintén megmondom, hogy b.ssza a csőröm, hogy ők lubickolnak a Balatonban én meg itthon csinálom a teendőket. Ha tudom pénteken, hogy nem csak a hétvégére mennek, akkor elintéztem volna a cicák felügyeletét is valahogy, bár a mama ellátása akkor is kérdéses... mindegy.

Viszont most kaptam újabb telefont apámtól, hogy menjek le az orvoshoz és hozzam el a receptjét majd váltsam ki, és ideküld érte egy futárt (tehát csak a gyógyszer miatt kellett volna hazajönniük ilyen "korán", mert már csak csütörtökig elég neki). Ekkor viszont kicsúszott a számon az, amit éppen gondoltam, miszerint "mit gondoltok meddig fogom még pesztrálni a nagyit anyu helyett?".

Szerintetek bunkó és önző vagyok, vagy érthető az, hogy szerintem ideje volna már hazajönniük?

És itt nemcsak a nagyiról van szó, amit a kérdésben említettem, hanem minden egyéb dologról, amit velem intéztetnek, míg ők nyaralnak.

És félreértés ne essék, nem szakadok bele a munkába meg abba, hogy a nagyit el kell látni, de szerintem ez egy sz.r helyzet, amiben hagytak, hogy ők nyaralnak én meg csináljak meg mindent, még az apu munkaügyeit is. Kicsit úgy érzem kib.sztak velem, még ha nem is teljesen szándékosan, de úgy gondolom tesznek arra mi van itthon.

Talán annyit még érdemes megjegyezni, hogy másik mamám testvére vasárnap meghalt, már kórházban volt egy ideje. Hozzá is én mentem át, hogy legyen egy kis támasza.

2012. júl. 10. 18:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
59%

Nyugodj meg, teljesen jogos volt a kérdésed.

Sőt, én még azt is megmondtam volna apádnak hogy jöjjön csak ő haza a futárral, majd én csinálom a dolgait a Balatonon.

Így első olvasatra nem tűntök szegény embereknek.

Az oké hogy a nagyit nem bízzák idegenekre, de hogy apád nem tudja másra lőcsölni a munkáját, az valami vicc.

Kitartást :)

2012. júl. 10. 18:11
 2/23 anonim ***** válasza:
59%
Valahol igazad volt, de a stílust nagyon nem találom helyénvalónak. Nem azért, mert te vagy a gyerek, hanem mert így ne beszélj senkivel. Megbeszélni viszont mindenképp meg kell a szüleiddel, hogy egy kicsit igazságtalannak tartod, ami történt. Ha normálisan gondolkodnak, amit feltételezek, akkor biztosan megértik és legközelebb nem lesz ilyen problémátok. ;-)
2012. júl. 10. 18:13
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha elöre megmondták volna, hogy elmennek két hétre, mert nagyon szükségük van pihenésre, és te elöre belelegyeztél volna, akkor tényleg nem lenne szép ez a megjegyzésed. (Ebben az esetben viszont jogos lenne, hogy utána meg te mehetsz el két hétre, mert neked is kell kikapcsolódás).

Viszont igy, hogy eredetileg két napról volt szó, és most már egy hét lesz belöle, jogos, hogy nem tetszik neked a dolog. Mondjuk, én nem a nagymama ápolását emlegettem volna fel, hanem inkább apukád munkáját meg gyógyszerelhozatalát, de gondolom, idegessségedben te sem gondoltad át, hogy mit mondasz.

2012. júl. 10. 18:17
 4/23 anonim ***** válasza:
58%

Nekem egy kicsit más a véleményem.

Te magad döntöttél úgy, hogy maradsz otthon.

A nagymamádat és a macsekokat biztos meg lehetett volna valahogy oldani.

Anyukád egész évben "pesztrálja" a nagyit, ennyi kikapcsolódást ő is megérdemel. Te még ráérsz pihenni a nyáron.

Te magad írtad, hogy nem szakadsz bele a munkába. Most komolyan, olyan nagy gond kiváltani egy receptet?

Végezd el a teendőket, aztán este menj el valahova, vagy hívd meg a barátaidat, használd ki az alkalmat.

2012. júl. 10. 18:42
 5/23 A kérdező kommentje:

Igen, hirtelen ezt gondoltam/éreztem és ezért mondtam ezt. De tény, hogy a nagyival sem egyszerű, mivel már nem teljesen 100as és naponta ha 20szor beszélünk akkor mind a 20 alkalommal felteszi a kérdést, hogy mikor jönnek már haza. Ezzel az állandó telefonálgatásával a másik nagyimat is az őrületbe kergeti már, naponta kell kiosztania a másik öreget, hogy állítsa le magát. Úgyhogy tény, hogy az, hogy itt hagytak vele is 1 hétre, nem egy leányálom az átjárogatással és a folytonos telefonjaival.

Apu nem tudja mással megcsináltatni, ez tény, mivel most akar egy vállalkozásba kezdeni egy ismerősével, ami miatt emailezgetnek külföldi cégekkel, amihez viszont angol nyelvtudás szükségeltetik - ami pedig csak nekem van. Ha itthon lenne is én írnám meg a leveleket, viszont nem kellene hozzá nekem előkeresnem papírokat, címeket, átfutnom teljes excel táblázatokat hogy most miből és mennyi kell és milyen cikkszámmal stb...

Nem vagyunk gazdagok éppen ezért is akadtam ki a futáros kijelentésén, nem tudom mit gondol, hiszen az sem olcsó dolog.... És szerintem éppen eleget tudnak pihenni péntektől csütörtökig, nem kell még ráhúzni az egész hetet....

2012. júl. 10. 18:43
 6/23 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem gyengén bunkó voltál, ha már elvállaltad a dolgot, akkor csináld végig.
2012. júl. 10. 18:46
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha most mentek nyaralni először azóta, hogy megszülettél akkor azt mondom bunkó voltál. Ha nem akkor is, de nem ártott volna megbeszélni a dolgokat mielőtt elutaznak, ha meg a nagymamád ellátása nem okoz gondot akkor nem vele kellett volna példálózni. Nem tudom, hány éves vagy, azt is elismerem, hogy ők vállaltak gyereket, de egy kis kikapcsolódás nem árt a felnőtteknek, mert ha nem kapnak ennyit se akkor majd évek múltán itt fog sírni a szád, hogy anyuék válnak mit csináljak...?
2012. júl. 10. 18:46
 8/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: mint írtam, én a hétvégét vállaltam itthon, nem pedig több mint 1 hetet. Ha tudom, hogy ennyi ideig maradnak, mint írtam, elintéztem volna a macskákat és a nagyit is hogy én is lemehessek nyaralni.

Tévedsz abban is, hogy anyu pesztrálja amúgy a nagyit, mivel felváltva megyünk át hozzá általában és arról nem beszélve, hogy az itthoni teendőket sem egyedül végzi. Most minden az én nyakamba szakadt úgy, hogy nem erről volt szó. Nyilván nem szakadok bele, de attól még nem tetszik, hogy ők nyaralnak én meg nem, pedig ha tudom hogy ennyi időre mennek akkor én is ott lehetnék.

Egyébként én nem pontozok, még mielőtt megkérdezné valaki.

2012. júl. 10. 18:47
 9/23 anonim ***** válasza:
32%

"És szerintem éppen eleget tudnak pihenni péntektől csütörtökig, nem kell még ráhúzni az egész hetet...."

te meg éppen eleget fogsz pihenni a július további részében és az augusztusban, az oly megerőlteti kemény agyi munka után amit szeptembertől végzel, több hetes szünetekkel...

2012. júl. 10. 18:48
 10/23 anonim ***** válasza:
26%
Sztem meg bunkó vagy.
2012. júl. 10. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!