Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha valakinek a szülei különböz...

Ha valakinek a szülei különböző anyanyelvűek, és tegyük fel az egyikőjük nyelvét beszéli anyanyelveként, akkor legkésőbb mikor tudja a másikét is úgy megtanulni, anyanyelvként? Vagy legalábbis segítség nélkül, könnyen.

Figyelt kérdés
azt korra értem.és amúgy könnyű neki a másik nyelv is?könnyen jegyez meg szavakat?könnyen érti?köszönöm a váalszokat előre is:)
2012. jan. 21. 21:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A bátyám 6 évvel idősebb nálam, a szüleim magyarok, a születésem előtt kicsivel költöztek ki amerikába, én már itt születtem, tehát én a magyarral kb. párhuzamosan tanultam az angolt, a bátyám meg ugye már 6 éves volt, de jól megtanult angolul ő is, nincs akcentusa se. Én semmi különbséget nem veszek észre kettőnk angolja között. De ismerek olyan családot, ahol a lány 18 fölött volt, mikor kiköltöztek a szüleivel, és volt egy nyolcéves féltestvére, és a lány akcentus nélkül beszél, a fiú meg küzd az angollal, nem is tudja jól, inkább magyarul beszél. Szerintem ez emberfüggő. :)
2012. jan. 22. 22:48
 12/12 anonim ***** válasza:
Én találkoztam már olyan családdal bp.-en a mammut II.-ben, ahol a gyerekek beszéltek magyarul, angolul, németül, héberül és franciául is ha jól tudom. Az anyukájukkal beszélgettem, aki magyar volt és onnan jött fel ez a téma, hogy nem értettem hogy a gyerekek milyért beszélnek mindenféle nyelven egymás között. Egyébként unokatestvéri ágon összesen vagy hatan voltak és ez normális az ilyen családokban.
2012. jan. 23. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!