Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nemzetiségről van szó. Segítség?

Nemzetiségről van szó. Segítség?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy Anyukám részéről magyar és szlovák vér keveredik, Apukám részéről kettő is. Apa nagyapám részéről mondhatni ősmagyar vér (1570-ig visszavezetve papíron, de a család már Attila korában is létezett) Apa Nagyanyám DÉDAPJA pedig orosz katona volt. Tehát akkor most mondhatni, hogy orosz is vagyok??? Megzavarodtam. Köszönöm
2010. dec. 31. 02:23
 1/10 A kérdező kommentje:
*Apai
2010. dec. 31. 02:25
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
őőőő...részben igen. kb. nyolcadrészt orosz vagy akkor. én is így vok, csak én szerb.
2010. dec. 31. 02:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen? Érdekes lehetsz Te is, mármint a családom szerint nekem vannak jellegzetes orosz szokásaim.
2010. dec. 31. 02:37
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Attol, hogy papád dédapja orosz katona volt, az még nem azt jelenti, hogy orosz volt...
2010. dec. 31. 03:06
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Igazából akkor néger szokásaid is vannak, mert ugye az emberek Afrikából indultak...
2010. dec. 31. 03:10
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

Nem vagy orosz.

Megnyugodtál?

2010. dec. 31. 04:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Ez 6 generáció, ha Téged is nézünk... szóval 1/32 résznyi orosz van benned. Érdekes dolog ez, mert valszeg jóval több (itt inkább szlávra gondolok), ugyanis a mai magyar népesség nem a sztyeppei nomádoktól ered, hanem lényegében egy szlávos-germános-(stb...) mixtúra. Ma ugye nemzetállamokról beszélünk, meg nemzetiségekről, amik kapcsolódnak valamilyen kultúrkörhöz, azon belül egy nemzethez és így gyakorlatilag adott a skatulya, de nem feltétlenül fedi az egyén valódi származását. Most elég jól megkavarhattalak, bocsi:) Tisztábban... oroszon belül is lehet rengeteg minden, kalmük, kazah, vagy akármilyen származású és akkor már érdekes, hogy hogyan is áll ez az orosz származás (ha csak részben is). Ugyan ez igaz egy akármilyen országban élő emberre, mind egy nagy keveredés eredményei vagyunk szerencsére... ha nem így lenne, akkor most nem ilyen dolgokon gondolkodnánk:)
2010. dec. 31. 12:57
 8/10 anonim ***** válasza:
hatodik. bocsánat
2010. dec. 31. 12:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók, de igen, orosz volt. Orosz családból, orosz állampolgár és katona. Nem tudott magyarul sem. Köszi a HASZNOS válaszokat.
2011. jan. 2. 16:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenki az akinek vallja magát! Én Magyarnak!

De, az én vérvonalamban is van,

Magyar,székely, sváb, cseh,lengyel, szlovák, szerb, osztrák hogy csak néhányat mondjak... Plusz ne feledjük hogy a középkorban a Törökök végig kefélték a magyar nőket rendesen ahogyan azt a tatárok is tették, a két világhábúrúban is a katonák rendesen osztották ám a magyar nőket. Tehet mindenkieben van egy rakás keresztezés de, ez szerintem így is van jól.

2011. jan. 3. 03:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!