Tényleg nem lehet megszokni az új nevemet?
A Vezetéknév azaz családi nevem ugyan az maradt! De a keresztnevem változtattam meg! Soha sem szerettem, gyerekként sem! Ha tudtam volna hogy lehet változtatni, anyám , apám beleegyezésevel megtettem volna mar 14 évesen. Csak ugye nem tudta egyikünk sem hogy lehet ilyet. Nos az apai nagymama kiborult, mert ő adta nekem ezt a nevet , apám és nagyapám meg dédapám után. Persze anyum nagyon örült hogy változtattam. Mert ő sem szerette nevemet.
Nos az apai família kíván borulva , szitkozodnak. És hiába kérem hogy szólítsanak X-nek... Továbbra is Y-nek szólítanak. Pedig ez olyan sok lenne? Ez nem kerül pénzbe, semmibe! Csak egy kis kedvesség, figyelmesség. Én olyan kedves segítokesz vagyok velük. De szerintem direkt csinálják hogy bosszantsanak. Mindig azzal hívatkoznak hogy ők az idősebbek nehogy mar megmondjam nekik hogy ők engem hogy szólítsanak
Aki a régi neveden ismert meg, az azon fog szólítani.
Most jön az új időszak, új név, új emberek, új megszólítás.
Olyan ez, mint egy újjászületés.
De nem dobhatod el a régit, mert az is te vagy. A múltad a részed.
"Nos az apai nagymama kiborult, mert ő adta nekem ezt a nevet , apám és nagyapám meg dédapám után. Persze anyum nagyon örült hogy változtattam. Mert ő sem szerette nevemet."
Hát, khm, anyad se volt teljesen százas, ha olyan nevet adott saját gyerekének, ami neki nem tetszett, mert a nagymama ezt akarta.
#4 de viszont Kovácsnét a családja 10000%, hogy Marikának szólítja, nem Kovácsnénak, és neki csak a vezetékneve változik, ami annyira nem lényeges. Ha egy idegen annak szólítja, meg lehet mondani, hogy bocsi, de én már elváltam. Más aki tudja, nem fogja annak szólítani.
Viszont kérdező, a régi neved a személyiséged része volt. Így szólítottak 18 évig, ne várd el, hogy 1 hónap alatt már Béla helyett Krisztiánnak szólítsanak. Ez nem a Sims, hogy ha akarod más karaktert csinálsz és mindenki tapsolni fog neki. Nekik a szemükben te Béla maradsz, mert úgy szoktak meg. Azért vannak kiakadva, mert az ilyen nem gyakori, hogy valaki nevet változtat, és úgy is várja el, hogy szólítsák. Adj nekik időt. Én is kiakadnék, ha egy nap valaki úgy jönne, hogy már nem Béla, és kikéri magának, hogy ne annak szólítsák. Zsigerből is már Bélát mondasz neki.
Már megint te.... Úgy érzem, a névváltoztatással nem oldódtak meg a problémáid.
De amúgy megértem a családodat is, én sem biztos, hogy tudnám a gyerekeimet hirtelen más néven szólingatni.
Ha a régi neveden szólítanak, ne hallgass rá. Tegyél úgy, mintha nem téged szólítanának.
Majd rájönnek, hogy nem úgy kéne szólítani.
%0 éves vagyok. A Szél Kálmán teret még ma is sokszor említem Moszkva térnek. Nagyon nehezen fogják megszokni az új nevedet. Ha régen Szabó Józsi voltál most meg Szabó Jánosnak hívnak. Akik régen ismertek sokáig fognak még "józsizni".
Felnőtt vagy. Jó lenne ha megtanulnád, hogy felnőttként nem kell mindig foglalkozni a rokonaid haragjával. Ha nekik nem tetszik a János akkor mi van. Éled tovább az életedet Jancsiként. Legalább családi ünnepekre nem kell járnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!