Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Amikor a gyermek kirepül a...

Amikor a gyermek kirepül a családi otthonból pláne, ha egy van, azt nem nagyonlehet megszokni csak tudomásul venni?

Figyelt kérdés
Már több mint 2 éve kirepült a gyermekünk,de én még ma sem tudtam megszokni,bár megértem és tudomásul veszem, hogy azóta van párja, kisgyermeke, de mégis mindig úgy érzem,mintha még mindig velünk lenne, csak éppen nincs idehaza. Hát nem tudom, hogy minden szülő így van ezzel.
2011. nov. 19. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A pároddal mi a helyzet? Milyen a kapcsolat? Szerintem sokminden függ ettől. Én nemrég költöztem el, de a szüleim tök jól elvannak, 30 év után is imádják egymást, boldogok. És persze az is fontos, hogy én is és a bátyám is nagyon sűrűn megyünk látogatóba( én hetente 3szor kb, bátyámék hetente 1)
2011. nov. 19. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

én 19 éves korom óta külön élek anyumtól. ő szeretett volna végre a párjához költözni, akivel 14 éves korom óta együtt volt, és csak miattam laktunk ketten. nem marasztaltam, érettségi után már úgy-ahogy, de egyedül is megálltam a lábamon.

persze heti 1x legalább találkozunk, naponta beszélünk telefonon, és nem lakunk messze egymástól.

szerintem nem kell ezt olyan tragikusan felfogni, hiszen nem a világ végére ment, és nem örökre. gondolom gyakran tudtok találkozni, vagy beszélni.

2011. nov. 19. 21:07
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

"Az élet akkor kezdődik, amikor a gyerekek elköltöznek, és a kutya is megdöglik végre."

:D

2011. nov. 19. 21:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Jó a szülő kapcsolata,de azért mégis hiányzik, főleg ha valaki olyan rendes,figyelmes,nagyon intelligens gyermek.Azért ilyenkor mégis csak elmaradnak a nagy beszélgetések.a találkozások ugyan sűrűek,de már rövidebbek.
2011. nov. 19. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Mostanában olyan sokat gondolkodok el ezen én is. Vajon milyen lesz, ha majd felnő és elhagy a gyermekem? Vajon találok örömet másban? Vagy ő lesz az öröm egyetlen forrása? Reszketek érte és ha nem jön, sírok? Milyen lesz a férjemmel akkor a viszony? Vajon ő ezt túlzásnak fogja tartani? Vajon a gyermekem túlzott ragaszkodásnak fogja tartani? Terhes lesz a viselkedésem? ...

Még gyermekem sincs. Férjem egyetlen gyerek. Anyukája egy aranyaszzony, nagyon szeretem. De életének egyetlen öröme a gyermeke. Elköltöztünk Magyarországról, nagyon gyakran sír és szeretné, ha mindig velük lennénk. Úgy sajnálom, de őszintén gyakran olyan nyomasztó ez a függés-szerű szeretet.

Lehet, nálatok nem ez van. De ahogy olvastam a soraid, egyből a mi életünk jutott eszembe.

Én szeretnék másban is örömet találni, de mi van, ha ez nálam is így alakul?

2011. nov. 19. 21:56
 6/10 A kérdező kommentje:
21.56-nak írom.Azt hiszem pont ugyanazt írtad,ami most az én gondolataimban vannak. Van egy gyönyörű kis unokánk, pár hónapos, érte is majdnem megőrülök, de attól még nem ő az én csemetém,mert úgy szokták mondani, hogy ő a kis "kedvenc",akinek mindent megenged az ember, őt már nem nevelheti csak szeretheti, vigyázhat rá. benne látja a gyermekét, amikor az is ilyen kicsi volt. Értem én, hogy ez az élet rendje, csak valahogy nagyon nehéz megérteni.Azt hiszem túl jó családba született, ezért akkora a hiánya.Aki rossz gyermek, attól szeretnek minél hamarébb megszabadulni még a szülei is. Hát ez nálunk nem így van. Azt kívánom,hogy a kisunokánkat is így neveljék,ahogy mi neveltük őt!
2011. nov. 19. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

: )

Szerintem a rossz gyereket is lehet nagyon szeretni.

Nem tudok neked tanácsot adni. Talán rá kell találnod újra önmagadra. Nem csak anya vagy. Ki voltál, mielőtt anya lettél? Érdekelnek még azok a dolgok? Most mi érdekel? Mi köt le? Találj örömet másban, mert megnehezítheted a magad és a körülötted élők életét. Légy boldog! Mindened megvan! Gyermeked, párod, a gyermeked boldog, teljes életet él! Legyél szabad és lazább. Sok örömet az életben. :)

2011. nov. 19. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Eggyütt érzek veled igaz nekem már két gyerekem repült ki itthonról.A kicsivel naponta találkozunk(nekik már baba is van)és nagyon kötődik hozzám.Én veled ellentétben azt szeretném ha "leválna"rólam,és más felé is nyitna. A nagy sokkal önálóbb,lelkileg is keményebb jobban birja az élet megpróbáltatásait.Nálunk a vasárnapi ebéd az rituálé.Szeretnek jönni és én pedig kényeztetem őket,jókat főzök.Már hétfőn azon agyalok mit főzzek nekik hétvégén.És amikor látom.hogy boldogok a párjukkal már ugy érzem mindenért kárpótolva vagyok.Ha éppen össze zörrennek akkor pedig sirok.Nálam ez igy kerek.Az unokám pedig az eddigi életem értelme!Nem tudom ti milyen sűrűn talákoztok de használj ki minden percet.Örülj a boldogságának és az unokának.Kössd le magad,nézzd a jó oldalát a helyzetnek.
2011. nov. 19. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi a testvéremmel ikrek vagyunk,egyszerre repültünk ki a családból,először az egyetem miatt,aztán pedig a párkapcsolataink miatt.Hétvégenként igyekszünk elmenni anyuékhoz vagy ők jönnek el.Anyuék már betöltötték az 55-t,de még mindig aktívak.Két munkahelyük van és emellett egyetemre járnak.Ők igyekeznek hasznossá tenni a mindennapjukat,kitölteni azzal a szabadidejüket,amit szeretnek.Ez például a tanulás vagy találkoznak a barátaikkal.Van,hogy közös programot szervezünk velük.Érdeklődőek és haladnak a technikai fejlődéssel is,nem érezzük úgy,hogy már nincs közös témánk és úgysem értenek meg.

Sokszor mondják,hogy hiányzunk nekik,de látom rajtuk,hogy a depresszió messze elkerülte őket,mivel van még bőven céljuk az életben.El kell tudni engedni a másikat és berendezkedni egy új életformára,ami már az egyénről szól és nem a gyerekről.

2011. nov. 20. 10:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznosak a hozzászólások! Köszönöm szépen.Végül is nem szoktam soha unatkozni, sok mindennel foglalkozom. Nem vagyok lemaradva semmiről, már úgy értem, agykontrollozok,szem.fejl.jártam,rejtvényezek, de főleg az emberek lelki segítségében hasznoskodom.Mindenben keresem a megoldásokat, de a gondolataim között van,hogy elmaradt az otthoni gondoskodás, esti élménymegosztás. Persze naponta beszélünk. Mivel szüleink nem élnek és ő egyke nekünk,így sokkal nehezebb elengedni, mint ahol nagyobb a család.

Valaki azt irta: akkor jön az igazi élet amikor a"gyerek kirepül a kutya megdöglik" hát nálunk van kutya, és naqyon szomorú lennék, ha a boldogságom kiteljesülését a gyerek kirepülése és a KEDVEN kutyusunk elmúlása jelentené.Az utolsó sort egy igazi állatbarátnak üzenem!!!!

2011. nov. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!