Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez segítség lenne, vagy inkább nyomulás?
Párom tavaly elejtett egy ígéretet, miszerint ahogy kap munkát megkéri a kezem, de legkésőbb nyáron összeházasodunk.
Lassan fél éve dolgozik, de lánykérés sehol.
Nem szólok egy szót se, fiatalok vagyunk, bőven ráérünk még az esküvőre.
Szoktunk viccesen évelődni egymással, a múltkor egy bolondságára azt válaszoltam hogy nyugodtan, még úgyse vagyunk házasok.
Erre gondterhelten mondta, hogy nem mer gyűrűt venni nekem: újabban tele a kezem ekcémával, már attól rosszabb lesz, ha kesztyű nélkül fogom meg a kanalat, és az ékszereket sem bírom.
Nem szakértő az ékszer-témában. Gondolkozom rajta hogy elmentek a kedvencek közé egy nemesacél jegygyűrűt, arra elvileg nem lehetek allergiás.
Csak kérdés hogy ezzel segítek neki, vagy csak kifogás volt részéről a dolog :)
Szerintetek?
Szerintem ez gáz lenne, bocs.
Ha annyira azt akarja, hogy a felesége legyél, akkor nem fog közétek állni egy ekcéma. Ha akarja, akkor magától is megtalálja a megoldást.
Ne nyomulj, annak nem lesz jó vége.
Nem, nem is szeretnék nyomulni, ezért is kérdeztem meg mások véleményét.
Csak ismerem a párom: az a fajta, akinek ha nem mondom meg reggel milyen zoknit vegyen föl, akkor inkább zokni nélkül indul dolgozni.
Gondolom amúgy is probléma neki a méret, a kinézet, ráadásul még ez az allergia is.
A szemébe azért nem mondanám hogy ilyen gyűrűt vegyen, mert tényleg nem rá akarom tukmálni a dolgot.
Ráadásul anyósom újabban állandóan azt kérdezgeti tőlem hogy mikor lesz az esküvő, így szerintem a párom már tőle is kért segítséget.
Bár, igazad van inkább hagyom a dolgot, csak egy kósza ötlet volt :)
Legalább ebben a témában álljon már a talpára kicsit :P
Nem, baj biztosan nincsen.
Fél éve is voltam már ekcémás, de nem ennyire. Egyre több mindenre leszek allergiás, nem segít a kezemen semmi: így félig használhatatlan; vagy felszakad több helyen, vagy semmihez nem bírok hozzányúlni, plusz ocsmány is.
Megérteném ha a páromat zavarná, meg is mondtam neki, de szerencsére nem. Legalábbis eddig semmiben sem akadályozta :)
Segített a tehetetlenséggel járó depresszióval is megküzdeni, így biztos hogy komolyan gondolja.
Viszont így jobban belegondolva tényleg marhaság volt ez az ötlet, csak úgy eszembe jutott :)
Köszönöm a válaszokat!
Mondd neki tréfásan , ha gyermeked születne, elmúlna még az ekcémád is :D
(ami lehet, hogy igaz lenne, ismertem valakit, akinek annyira fém-allergiája volt, hogy nem hordhatott farmernadrágot, mert a fém gomboktól is begyulladt a bőre, és vagy kesztyűben, vagy műanyag evőeszközzel evett, mert a keze sem bírta még a kés-villa-kanál fémet sem. Aztán az első terhességénél mintha elvágták volna, és bár mindkét fia már 15 éven felül van, azóta sem jött vissza az allergiája :)
Ez szerintem fura kifogás, bár ki tudja, ha ilyen "tehetetlen" magában.
Jó tanács 1 : gondolkodj el rajta, hogy el tudod-e viselni. Az enyém is ilyen, sokszor már odáig jutok, hogy fel akarom kötni magam, mert olyan, mintha a hátamon cipelnék egy gyereket, mert mindig, mindent pontosan a szájába kell rágni, mindig mindent el kell intézni, utánanézni, elolvasni, kitalálni, eldönteni - helyette. Nem lesz jobb.
Jó tanács 2: Gondold át miket használsz kenőcsöket például. Nekem a kezem hólyagos ekcémás volt hosszú ideig, kemény, felszakadt, nagyon fájt, ronda volt stb. Küldözgettek mindenhova, a végén már rám fogták, hogy idegi alapon van, meg ilyesmi. Közben meg magamtól véletlen rájöttem, hogy egy rohadt kézkrémtől van az egész. Mióta nem használtam semmi bajom.
egyszerűbb ha nyalkáncot,karláncot nézegetsz,és elég érthetően mondod előtte hogy a nemesacélból készült milyen jó,mert azt tudod hordani
(bár amugy nem feltétlen,én is ekcémás,fémallergiás vagyok,és nem mindet tudom hordani,viszont a tiszta aranyat tudom)
ne siettesd...próbáld meg rávezetni, h mit szeretnél, de konkrétan NE mond meg
nekem nyomulásnak tűnne, ha a csajom azt mondaná, h házasodjunk össze
Köszönöm a segítségeteket!
A végén valóban csak megmutattam neki egy nemesacél fülbevalót, hogy olyat kéne hordanom, mert azt tudok.
Valóban felcsillant a szeme :)
Aztán majd kiderül, lesz-e valami a dologból, én türelmes vagyok :D
A kezemmel sajnos nem nagyon tudok mit csinálni, mosódióval mosok, bioszappant használok, egyedül sampont nem találtam jót bio-ban, de kesztyűben mosom a hajam...
Jövő hónapra meginvitált egy magándoki immunvizsgálatra, remélem semmi rossz nem derül ki...
Köszi mégegyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!