Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék segíteni egy...

Hogyan tudnék segíteni egy katonatársamnak?

Figyelt kérdés
Maga alatt van már egy ideje, nem akar semmit csinálni, egész nap egyedül van és alig szólal meg. Na meg egyre többet iszik. A múltkor észre is vették rajta, de hazaengedték és megígérte hogy mégegyszer nem fog előfordulni. Hétvégén mégis olyan részeg volt hogy 2 lépés után mindig elesett, sőt még kisebb bunyóba is került de nem történt semmi komoly. A tekintete is szomorú vagy nem is tudom milyen, meg szerintem sírni is szokott ami nála egyáltalán nem megszokott. Még nyáron dobta a nője, nem vagyok benne biztos hogy miatta ilyen. Sokáig hiányolta de egy idő után nem is említette, és 2-3 hónapja ilyen fura. Régóta jóba vagyunk és segíteni akarok neki de nem mond semmit (néha rákérdezek, ha nem mondja akkor hagyom). Régen nem ilyen volt, mindenkinek hiányzik. Ő mindig hülyéskedett, nevetett, minden hülyeséget megcsinált és mindenkit pillanatok alatt felvidított, tényleg mindenki szerette aki ismeri. Olyan volt mint egy kisgyerek. Hogyan segíthetnék neki? 24 éves férfi.
2012. jan. 19. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Lehet a szakitás előhozott valamit amit ő régen eletemett magában,és most felszinre jött,de lehet történ valami amiről nem akar beszélni.Egyedül nem fog tudni kijönni ebből,pszichológus kéne sürgősen,mielőbb rossazbb lenne,valószinű posztramuás sztress vagy depresszió van a háttérben.
2012. jan. 19. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
8%
Békén kell hagyni, az idő minden sebet begyógyít. Addig keress magadnak más ivócimborát.
2012. jan. 19. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
11%

Óvoda...

Gáz, hogy ilyenekkel van tele a katonaság...

Menjen az iylena fszomba lapátolni, ott majd megtanul küzdeni, nemcsak parádézni a puskávala vállán.

2012. jan. 19. 23:23
 4/8 anonim válasza:

tlán te nyiss először...ülj le mellé sörözni, szomorú fejjel, és meséld el neki egy személyes fájó emlékedet, lehetőleg aktuálisat. ha magától átveszi a szót az jó, ha nem noszogathatod, de ne tolakodj. néha az is elég ha csak ott vagy mellette.

ha józanon találod, mondd el neki hogy hiányzik nektek, és hogy benned bízhat,

vagy ha minden kötél szakad: ha jól tudom, katonaságnál a felettes kötelezheti pszichológiai beszélgetésre, gonolom vannak is kritériumok amiknek meg kell felelni, hiszen töltött fegyvert nem viselhet depresziós ember.

2012. jan. 19. 23:31
 5/8 anonim válasza:
A sikertelen emberek kezdenek alkoholizálni. Nyilván a barátnő volt az utolsó dolog amitől még úgy érezhette hogy valamiben sikere van. Ezek szerint a katonaság nem a legideálisabb munkahely a barátod számára.
2012. jan. 20. 01:25
 6/8 anonim válasza:
Nem kell ide pszichológus! Először meg kell tudni, hogy mi ennek az oka! A legjobb barátja beszélgessen el vele! Nem lehet azt mondani, hogy ezt mondja azt mondja, minden ember más. Ilyenkor a legjobb cimbora tudja, hogy mit is mondjon neki, és többet is ér ezer gyógyszernél, meg orvosnál! Majd megtalálja magát ismét! ;)
2012. jan. 20. 12:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Most tudott meg valamit a volt barátnőjéről, esetleg azt, hogy férjhez megy és ettől kiborult. Lehet, hogy eddig reménykedett, hogy vissza jön hozzá.

Vidd társaságba, mutass be valakit neki, hátha ez segít rajta

2012. jan. 23. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a volt barátnője miatt ilyen. Nekem is volt már, hogy hosszabb idő elteltével jött elő valami "fájdalom". Szerintem keress egy rendes megértő és hozzáillő vicces lányt és mutasd be neki. Hátha megkedveli és elfelejti a régi barátnőjét. Mert ha ez a baj, akkor talán így jobb lesz;)
2012. jan. 24. 00:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!