Ha valakinek a szülei különböző anyanyelvűek, és tegyük fel az egyikőjük nyelvét beszéli anyanyelveként, akkor legkésőbb mikor tudja a másikét is úgy megtanulni, anyanyelvként? Vagy legalábbis segítség nélkül, könnyen.
3 éves kor előtt lehet egy nyelvet anyanyelvként elsajátítani, és egy kisgyerek max. 3 nyelvet tud így megtanulni. Ugyanolyan lesz neki mind, ha használja.
Amúgy okos szülők ilyen helyzetben eleve kétnyelvűnek nevelik a gyereket, hisz az nagy előny később (no meg mert a nagyszülők jó eséllyel nem beszélik a másik nyelvet, tehát nem tudnának kommunikálni az unokával)
Ha a szülők együtt élnek,és mindketten használják is az anyanyelvüket,akkor a gyerek mindkettőt anyanyelveként fogja megtanulni.
Általában egymással valamelyik nyelven beszélnek,a gyerekkel pedig az anyanyelvükön.
Sőt,ismerek olyan családot,a hol a nagymama harmadik nemzetiségű,a gyerek mindhárom nyelvet egyszerre tanulta meg,
és ,én naon megbántam hogy nem tanultam azt is.:(
segíthetek még valamit magamon?vagy teljesen reménytelen a helyzet?:(
Van akinek jó a nyelvérzéke, és ha sose hallott más nyelvet, mégis könnyen veszi fiatalon, vagy akár felnőtten, mert fogja az agya és ha érdekli az segít.
Ha a bizonyos gyerek nem hallja, és nem beszéli a második nyelvet, akkor semmi különbség nincs, mint a legtöbb gyerek ahogy csinálja. Ha legalább hallja sokszor az már segíthet a megértésben, majd a beszélésben, de kell tanuljon hozzá. Viszont kisgyermekkorban sokkal könyebb a gyereknek, nem is tanulás, hanem így nő fel. Később már teher is lehet neki, mert tanulnia kell.
3-4 éves korig totál elsajátítanak anyanyelveket. Szerintem kicsit később is lehetséges, de az már csak közegben, ahol állandóan azt hallja, és kénytelen alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!