Igaza van a férjemnek, tényleg önző vagyok?
4 és 5 évesek a gyerekeink. Tavaly ilyenkor megpróbáltam visszamenni dolgozni, de a gyerekek annyit voltak betegek, hogy a végén megvált tőlem a munkaadóm (a férjem egyszer sem volt betegszabin velük, csak én). Úgy döntöttem, a teljesállás akkor még korai, úgyhogy elkezdtem részmunkaidő után nézni, most végre találtam, jövő héten egyszerre kezdünk: a gyerekek az ovit, én az új munkát. Engem örömmel teli izgalom tölt el. Nem lesz sok pénz amit keresek(de van mit betapasztani vele), de végre felnőttek közt lehetek, mégha csak fél napot is, be tudom fejezni az egyetemet mellette kényelmesen, és én tudom hozni-vinni a gyerekeket.
A férjem szabályszerűen hisztit csapott, hogy miért nem tanultam a tavalyi kudarcomból, miért nem bírok én inkább otthon maradni a gyerekekkel??? Mindenféle önző dögnek állít be, aki nem képes a családjában gondolkodni. Azt szeretné, ha inkább otthon ülnék és gyerekeznék (nem keres ehhez elég pénzt) főleg ha betegek. Iskolás korukig. Igaza van szerintetek?
Ha nincs feltétlenül szükségetek arra a pénzre, akkor a férjednek van igaza!
Ha kisebbrendűségi komplexusod van, hogy nem dolgozol, hanem "csak" a gyerekekre figyelsz, és emiatt a saját marhaságodat követed, közben a gyerekeid isszák meg a levét!
Választhatsz, magad és a gyerekeid között. Egy felelős szülő nem magát választja...
17:25 Te ezt komolyan így gondolod???
Már elnézést, de a két gyerek du 4-ig oviban van, a kérdező meg 4 órában dolgozna... hol van itt az, hogy a gyerekei elől veszi el a munkát???
Meg akkor ennyi erővel az összes nő egy önző r..anc szerinted, aki dolgozik??? De a rezsit azt meg fizessék csak anyuciék,azért vannak, nem? Gyönyörű hozzáállás mondhatom. pfff
Szerintem neked van igazad. A férjed valahol biztos attól tart, hogy túl önálló leszel, nem ő lesz az "úr" a háznál, ha már te is dolgozol, pénzt keresel. Na meg szerintem neki kényelmesebb úgy a dolog, hogy az otthoni teendőket mind te látod el egyedül.
Ez a háztartásbeliség manapság csak akkor működik, ha azt mindkét fél akarja, különben nagyon nem lesz jó vége. Meg különben is, két ilyen nagy gyerekkel miért kéne már otthon maradni, ha nem muszáj valami miatt?
Teljesen normális igény, hogy visszavágysz felnőtt emberek közé, arról nem is beszélve, hogy a pénz is jól jön. Egy gyereknek meg mióta ártalmas, hogy oviba jár, és nem csak otthon van iskolás koráig?
A kezdeti betegeskedések meg teljesen normálisak, egy idő után megerősödik annyira az immunrendszerük, hogy ne legyenek állandóan betegek. De ehhez kell, hogy találkozzanak más gyerekekkel. Méghozzá rendszeresen.
Nem tud eltartani. Tetszeleg a családfenntartó szerepben, de igazából komoly pénzügyi problémáink vannak, amivel viszont ő nem hajlandó foglalkozni. Tőle akár rá is terhelhetik a lakásra, nem érdekli. Oldja meg más.
Miért az jön le a "leuralós" hozzászólásomból, hogy még tanulnom kellene? Igen, egyetemre járok, de nem azért mert buta vagyok :-) Nem is az első diploma...
De ennyi erővel a gyerekeknek meg nem csak anya, hanem apa is kell, akkor senki ne menjen dolgozni?
Egyébként gyerekvállalás előtt beszéltetek erről?
Igazad van, nem csak anya, hanem apa is kell neki, erre pedig az a megoldás, hogy ne kapjanak anyát se!
(Ironikus írtam...)
Ha ennyire utáljátok egymást, akkor váljatok el, akkor dolgozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!