Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Igaza van a férjemnek, tényleg...

Igaza van a férjemnek, tényleg önző vagyok?

Figyelt kérdés

4 és 5 évesek a gyerekeink. Tavaly ilyenkor megpróbáltam visszamenni dolgozni, de a gyerekek annyit voltak betegek, hogy a végén megvált tőlem a munkaadóm (a férjem egyszer sem volt betegszabin velük, csak én). Úgy döntöttem, a teljesállás akkor még korai, úgyhogy elkezdtem részmunkaidő után nézni, most végre találtam, jövő héten egyszerre kezdünk: a gyerekek az ovit, én az új munkát. Engem örömmel teli izgalom tölt el. Nem lesz sok pénz amit keresek(de van mit betapasztani vele), de végre felnőttek közt lehetek, mégha csak fél napot is, be tudom fejezni az egyetemet mellette kényelmesen, és én tudom hozni-vinni a gyerekeket.

A férjem szabályszerűen hisztit csapott, hogy miért nem tanultam a tavalyi kudarcomból, miért nem bírok én inkább otthon maradni a gyerekekkel??? Mindenféle önző dögnek állít be, aki nem képes a családjában gondolkodni. Azt szeretné, ha inkább otthon ülnék és gyerekeznék (nem keres ehhez elég pénzt) főleg ha betegek. Iskolás korukig. Igaza van szerintetek?

2011. aug. 26. 16:10
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
96%
a gyerekek már elég nagyok ahhoz , hogy munkába állj . a férjed igazán több megértést mutathatna . ha most nem mész el dolgozni , akkor még inkább belefásulsz az otthonlétbe . egy feleség is vágyik az elismerésre és a külvilágból jövő ingerekre . ez teljesen érthető . a gyerekeknek pedig boldog kiegyensúlyozott szülőkre van szüksége , akik mellett öröm az életük. próbáljatok meg egymással kiegyezni , hogy mindenkinek jó legyen. sok sikert .
2011. aug. 26. 16:22
 12/47 anonim ***** válasza:
90%

nincs igaza!

neked is jár hogy kiszabadulj a gyerekek mellől

egy dolgozó családapa, férfi nem értheti meg ezt

sokkal kiegyensúlyozottabbak azok az anyák akik érvényt szereznek a saját akaratuknak is a családban vagyis ha te

nem akarsz 100%ban gyereket nevelni az nem önzőség, jogod van és jót is tesz ha van egy munka helyed ahol felnőttek közt vagy

2011. aug. 26. 16:23
 13/47 anonim ***** válasza:
89%
ne haragudj de kicsit úgy hangzik ez mintha a férjed bele akarna kényszeríteni az otthonülő családanya szerepbe hogy ő legyen az egyedüli pénzkereső otthon így a fő döntéshozó
2011. aug. 26. 16:24
 14/47 A kérdező kommentje:
16:24-esnek: pontosan így érzem én is. Arra hivatkozik ugyan, hogy a gyerekeknek az a jobb, ha mindig rendelkezésükre állok, de nem látom Magamat ebben a családképben. Illetve de: mint cseléd, bébiszitter. A férjem nem keres eleget ahhoz, hogy eltartson négyünket, folyamatosan a szüleimtől kaptunk az utóbbi 2 évben segítséget, mert vagy a rezsit fizetjük, vagy pedig eszünk. Ez nem felnőtt élet. Most már nem tudnak többet segíteni nekünk, a férjem döntése: akkor nem fizetünk rezsit :-O Én nem bírok így élni. Ha dolgoznék, a rezsi kérdés megoldódódna. Akkor sem lennénk gazdagok, sőt, de talán nem csúsznánk le teljesen :-((((((
2011. aug. 26. 16:30
 15/47 anonim ***** válasza:
92%

Nem két gyerek mellől kell kiszabadulnod, hanem három mellől... Egyáltalán nem vagy önző, a férjed viszont igenis az! Beszélj vele erről, nyilván neki is jobb lesz egy kiegyensúlyozott, boldog, önálló feleség, mint egy olyan, aki belefásul az otthonülésbe, a gyereknevelésbe... Hosszútávon mindenki jobban jár, idővel remélem, ő is belátja! Sok sikert!:)

Kata(21)

2011. aug. 26. 16:40
 16/47 anonim ***** válasza:
97%

Egyik ismerős családnál, mikor megszülettek a gyerekek, a férj akarta, hogy a feleség otthon maradjon, míg a gyerekek el nem kezdik az iskolát. Időközben a házasság megromlott, a gyerekek felnőttek, a nő dolgozik, de minden egyes alkalommal hallja a nő a férjétől a rágalmazást, hogy x évig én tartottalak el. azóta már persze válnak.

Nehéz. Szerintem a négy órás munkát simán bevállalhatod, igenis neked is szükséged van arra, hogy felnőtt emberek közt legyél, legyen a "kinti életben" is sikerélményed.

2011. aug. 26. 16:41
 17/47 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem irigyellek, de ki kell állnod magadért! Elhiszem, hogy a férjednek marha kényelmes volt, hogy 5 éve otthon vagy neveled a gyerekeket és neki is rálátása van mindenre. Szerintem mindenképpen beszélj vele és vállald el az állást (főleg, hogy anyagilag is jól fog jönni), nehéz manapság munkát találni főleg részmunkaidőset!
2011. aug. 26. 16:42
 18/47 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos azt kell, hgoy mondjam, hogy jobb, ha dolgozol, ez a típusú férfi először csodálja, hogy okos vagy, aztán a gyerekszülés után igyekszik a gyeplőt teljesen a kezébe venni.

Ha nála van csak pénz uralni tud minden döntést, a családi szekér abba az irányba fordul, amerre ő mondja.

Sok 3-4 gyerekes anyuka esik abba a csapdába, hogy a bezártságtól egy idő után kisebbségi komplexusa lesz, a férjet mint messiást várja haza a nap fénypontja, hogy hazajön a családfő, akivel felnőtt dolgokról lehet beszélni.

Rengeteg férfi ezt élvezi, de vigyázat ez egyenes út a férj istenkomplexusának kialakulása felé.

Egy idő után a családanyából is kiábrándul az ilyen, és semmi nem lesz jó, amit az anya mond vagy tesz. Hisz ő a kis hü.lye, aki nem tud dolgozn i, "csak" háziasszony, gyereket nevel.

Szóval ne függj senkitől, még akkor se, ha egykor szerelmes voltál belé.

A túl nagy hatalom egy férfit a zsarnokság irányába terel. Egyedül fog dönteni mindenről, ráveszi a depressziós anyukát mindenre, akár hatalmas hitel felvételére is.

Az anyuka meg a végén már a sarkon is félve fordul be, hátha rosszul csinálja, hisz nincs ott a férj, hogy jóváhagyja.

2011. aug. 26. 16:51
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem valami felelősségteljes hozzáállás, hogy akkor nem fizetünk rezsit.

Ha eddig kicsit szántam is a férjedet, azt hittem kishitű, most már nem teszem.

2011. aug. 26. 16:53
 20/47 anonim ***** válasza:
18%

"le akar uralni engem a férjem"

??? ...hát rád fér a tanulás bőven!!!

2011. aug. 26. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!