Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek is nagyon gázosak...

Szerintetek is nagyon gázosak a mai tinik?

Figyelt kérdés
Le vagyok döbbenve hogy hogy néznek ki,neg tele vannak vassal,meg mutogatják magukat,még a srácok is.
2011. júl. 29. 21:42
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
6%
a kérdező egy "kicsit" túlreagálja a dolgokat..
2011. júl. 29. 22:39
 32/43 anonim ***** válasza:

Mondjuk az azért egy kicsit meredek, hogy az itt kommentelők között (akik ugyebár mind "normális" emberek) mindenki egybehangzóan állítja, hogy ha másképp neveli valaki a gyerekét, akkor kiközösítik, és az rossz.

Nem azért, de egy normális értékrendű gyerek pontosan tudja, hogy ha valaki a külseje miatt kiközösíti, azzal nem érdemes foglalkoznia. Elég szomorú, hogy itt mindenki csak birkamódra meg akar felelni a közösségnek, és a külsővel foglalkozik.

2011. júl. 29. 22:43
 33/43 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló: kb 2 vagy talán 3 hozzászóló volt aki a kinézetet hozta fel, mint kiközösítés oka.

A többi csak felhozta a kinézetet, mint mai probléma. Lásd 12-3 éves kislányok miniszoknyában, magassarkú cipőben, agyon mázolt fejjel.

2011. júl. 29. 22:47
 34/43 anonim ***** válasza:

Ja és az egyáltalán nem h.ülyeség, hogy valakit manapság ha olyan osztályba kerül, hogy a kinézete és a ruhái alapján válasszák meg, vagy közösítik ki. Ezt már csak tapasztalatból is tudom. Bár rólam lepereg, de hidd el, hogy nem minden gyerek vágja le ilyen egyszerűen. Van akinek másképp csapódik le, és neki mondjuk az egész életére kihagyhat, és van akit meg egyáltalán nem érdekel, hogy miért pont a külseje miatt közösítik ki. De döntő lehet a gyerek személyiségének kialakulásához. És nem mindegy ki hogy viszonyul hozzá, mert ha nem derül ki, hogy a gyereket 4 éven keresztül csúfolták csupán a kinézete miatt, az bizony kihathat felnőtt korára is. Mondom, tényleg nem egyformán reagálja le mindenki. Rólam már pl lepereg, de 13-15 éves koromban biztos, hogy rosszul esett volna, ha a kinézetem miatt csesztettek volna. Pedig amúgy meg is történt, és azóta is eszembe jut, de már azóta szerencsére rájöttem egy két dologra, és már nem fáj annyira, mint akkor.

És manapság a külsőségekkel teli világban ez így megy. Ahol leginkább csak a külső a fontos, hiszen ezt látja a video klippekben a tini, a gyerek, ezt látja a reklámokban, médiában újságokban, amit megvesz. A szülők meg hagyják is, hogy azt nézzenek amit akarnak..

Az utcákon is vannak olyanok, akik a másik a külsejét kezdi el kritizálni.

2011. júl. 29. 22:56
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Én lesz*rom, hogy néznek ki a "tinik" meg mit csinálnak, egyetemre járok, saját dolgaimmal foglalkozok. Muhahahaha.
2011. júl. 30. 00:06
 36/43 anonim ***** válasza:

19 éves "mai tini vagyok"

Nem mutogatom magam, felöltözöm rendesen.

Ritkán sminkelem magam, egyszínű barna hajam van.

Nem járok bulizni. (bár régen havonta 1X összeültünk sörözni)

Nem rúgok be.

Nem vagyok tele vassal, bár van 1 orrpiszingem.

Nem kefélek mindenkivel, fél éve jegyben járok.

Vannak tetoválásaim, de egyik sem "jól látható" helyen.

Egyetemre járok, tanulmányi ösztöndíjas vagyok.

Nagyon szeretem az anyukámat.

Ilyenkor mi van? :)

2011. júl. 30. 00:16
 37/43 anonim ***** válasza:
00:06-os vagyok : előző, szerintem a kérdező a 13-15-16 éves korosztályra értette a dolgot. Én is 19 éves vagyok, de én már nem érzem magam tininek.
2011. júl. 30. 00:23
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező valóban túlreagálta.

Nem értem mit foglalkozol azzal hogy hogyan néznek ki.Így érzik jól magukat akkor így néznek ki.Téged ne csak ne érdekeljen hogy a tiniknek mi tettszik.Saját véleményed alapján amint olvastam te sem vagy egy szent.Akkor meg álljál le és előbb magad körül nézelődj.Te sem vagy tökéletes ahogy más sem.Akkor mégis milyen alapon szólod le a másikat?Mert talán a tiniknek se tettszik a te ruhád a te hajad vagy a cipőd.Ez van.Örülj neki hogy te "Normális" vagy.Neked is van hibád ahogy nekik is.Neked az a ruha tettszik nekik az.Nem lenne már unalmas a világ hogy ha mindenki úgy nézne ki mint te?Hát de.

Nem kell ezzel foglalkozni.És leírom még1x utoljára:

-ne foglalkozz ilyen felesleges dolgokkal

-ne kapd fel ezen a vizet

-semmi közöd hozzá hogy más hogyan érzi jól magát ,mégis ki vagy te hogy megmond hogy hogyan nézzen ki az illető?

2011. júl. 30. 12:53
 39/43 A kérdező kommentje:
Tényleg bízom benne,hogy szeretettel meg odafigyeléssel el lehet kerülni ezt az őrületet,meg a tinirémséget. Szerintem a 19 évesek már nem tinik. Előbb sikerül magukat tönkretenni szegény páráknak. Aki szerint meg túlreagálom,valószínű,hogy nem szülő. De páran írtátok,hogy szülői hiba,meg az a sok megfelelni vágyás,amit kiszűrnek a tré műsorok, meg a médián keresztül.Szomorú,én is erre jutottam.
2011. júl. 30. 13:09
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy roppant összetett kérdés. Felelős érte a média, a környezet (iskola), és a világ beállítottsága (külsőség túlzott fontossága). De mindenekelőtt a szülő a felelős. És nem csak tini korban, hanem már jóval előtte, a nevelés folyamatában. Hisz azt is meg kell tanítani annak a gyereknek, hogy hiába látja pl. az LA Inket, ha így fog kinézni, akkor az nem olyan szép (hirtelen ez a példa jutott eszembe). A mai rohanó világban senki nem figyel a gyerekeire (tisztelet a kivételnek). Egy felmérés szerint a szülő napi 7 (!!!) percet beszélget gyermekével. Én nem gondolnám, hogy ez elég. És nem változtat rajta, mert felnő az a gyerek. Igen, felfog, de majd kiderül mi lesz belőle, mert nem mindegy hogyan. És ebben nem gondolnám, hogy 100%-ban a szülő a felelős, hanem maga a világ is, mert azért akinek napi 10 órát kell dolgoznia, utána főzni, takarítani, elhiszem, hogy nehéz. Csak miért a gyerek szívja meg??? Ezt sosem fogom megérteni.

Egy Anyuka

Egy anyuka

2011. júl. 30. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!