Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mesélnél egy kicsit a nagyszül...

Mesélnél egy kicsit a nagyszüleid, dédszüleid által mesélt történetekről?

Figyelt kérdés
Pl. aratás, szokások, szellemvilág (akkori tévhitek akármik), szerelem, háború bármiről, ami érdekes.
2011. júl. 29. 01:26
1 2 3 4 5
 41/42 josek ***** válasza:
papámat nem ismerhettem már sajnos de sokat mesélt a mamám, papa orosz hadifogoly volt onnan elszökött és valahogy haza keveredet, papa sok zsidót mentett meg erdökbe bujtatta és vitte biztonságos helyre, amiért malydnem le is lötték, mesélte mama kiásatták a sírját letérdeltették és tarkón akarták löni, de valamiért nem tették még, sok mészárlást láttak a nagyszüleim, amiröl nagyon nehen beszéltek láttak gyerekeket meghalni a családjukkal, nem lehetett könnyü tulélni azt a korszakot,
2011. aug. 18. 07:45
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott még egy sztori. A párom nagyapja 1915-ben született. Már betöltötte a 96-ot, de még mindig nagyon fiatalos a bácsi. Ő nem magyar, a második vh alatt a Gordon Highlenders-nél harcolt. Mindig mond valami sztorit, h mi történt az afrikai harcokban. Múltkor rámutatott a falán hangosan ketyegő órára és elmondta, h mikor Afrikából visszahívták őket a D-Dayre, akkoriban kapott a párom nagyijától egy levelet, h elromlott a fali órájuk, mindig a szomszédott kellett kérdeznie, mennyi az idő. Persze, ő ezzel nem foglalkozott. Szépen partra szállt, mint a többiek és elkezdtek nyomulni. Mikor elérték Németo-ot a települések többsége kihalt volt. Volt olyan, amiben 1 szál embert sem találtak. Ekkor a csapattársak elhatározták, h mindenki visz vmit emlékbe. Ő azt a zománc faliórát vitte, ami a falon ketyek a mai napig is.

Egyébként eleinte mindig megkérdezte, h én ellenség vagyok-e :)

2011. aug. 29. 09:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!