Melyik név tetszik jobban: Iván vagy Flórián? Milyen ember jut eszetekbe e két név hallatán?
Rettegett Iván. Iván= Orosz, orosz= megszállás.
Flórián:= a tűzoltók védőszentje.
első impilzus. Semmi + nem jut eszembe,ami Iván.
Iván
A név eredete:
A János névnek a szláv formájából, illetve a régi magyar Jovános, Ivános alakjából származik.
Férfi név
A név gyakorisága:
Igen ritka.
Becenevek:
Ivánka , Ivanuska , Ivi , Ivike
Névnapok:
június 24
Flórián
Képeslapot küldök Neki!
A név eredete:
A latin Florianus rövidülése.
A név jelentése:
virágos, virágzó.
Férfi név
A név gyakorisága:
Igen ritka.
Rokon nevek:
Flóris , Fóris
Becenevek:
Floresz , Flóri , Flórika , Flóris , Floti , Fola , Lóri , Lórika
Névnapok:
május 04.
az Istvan jobban tetszk, ne nyomoritsd meg azzal a gyereked h Floriannak. Akkora egy okorseg manapsag az h az en fiamnak v lenyomnak kulonleges legyen a neve...
Inkabb az leygen a neve h Taksony v Porcinkala na a Florian is ilyen
Ivánt nem ismerek, de oroszos, amiről nekem határozottság, magabiztosság jut eszembe.
Flórián nevű személlyel eddig csak Romániában találkoztam, ott elterjedt név, akit én ismertem az férfi létére elég önimádó, akaratos és erőszakos egyén volt, tipikus utcai macsó.
Egyértelműen az Iván tetszik jobban.
Iván: nekem tetszik, egy markáns férfit tudok a név mögé képzelni.
Flórián: Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, először ez jut eszembe a névről. De nem adnám a fiamnak, nem tetszik annyira:)
Nekem is a Flórián tetszik jobban :)))))
Az Ivánról azok a kommunisták jutnak eszembe, akik elfoglalták az országunkat, egy idegen rendszert építettek ki, honfitársaink százait vitték kényszermunkára vagy épp ölték meg, mert nem voltak hajlandóak a nagy "vörös csillag"-ot követni. Plusz a Flóri cuki becenév ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!