Melyik név tetszik jobban: Iván vagy Flórián? Milyen ember jut eszetekbe e két név hallatán?
Nekem egyik se tetszik.://
Ivánról egy nagydarab orosz ember jut eszembe.
Flóriánról pedig egy kis vékony fehér bőrű gyerek.
Szerintem mindkettőnek a becézése lányosabb:Flrói(Flóra)Ivi(Ivett)
De ha választani kell akkor inkább az Iván.((:
A kettő közül nekem a Flórián tetszik jobban. Igaz, egy Iván és Flórián nevű ismerősöm sincs. Ami hirtelen eszembe jutott a 2 névvel kapcsolatban (de csak hirtelen, semmi rosszindulatból):
Ivanról: Lev Tolsztoj - Ivan Iljics halála
Flóriánról: Flora margarin :-)
sztem az Iván jobb..de nekem is 1 nagydb. orosz jut eszembe
a Flórián meg...olyan kis törékeny alkatú anyuci fiacskája
azt Ivánt becézni...hmm...Ványa,Ványka, Ványocska, Vanyesz
de én nem becézném, max. amíg pici
Vannak olyan nevek, amiket egyszerűen nem kell, nem lehet becézni, mint pl. a Dávid, Ábel. De az Iván is ilyen, az benne a jó, hogy nem lehet agyonbecézgetni, sokan pont ilyen nevet keresnek.
Nagyon sok szép, könnyen becézhető név van, ha ez is szempont, akkor olyat válasszatok.
Szerintem pl. a Flórián is csak így szép, becézve (Flóri) lányos.
Az Iván egyébként tetszik.
Iván tetszik. Volt egy ilyen nevű pasim, jó emlék.
A Flórián lányos nekem, meg túl hosszú. Nem tetszik.
Iván becézése: Ivuska, Ivóka, Ivádlak:-)
Szerintem is az Iván a jobb. És Ivó becézéssel sincs különösebb probléma, de én nem becézném! Iván egy rövid név, nem úgy, mint pl.: Ferenc vagy Pál, ami hülyén hagzik, ha hívod, hogy Pál gyere ide! Ferenc hol vagy?
Na szóal, érted? Meg persze a vezetéknévvel is passzolnia kell. Legalábbis nem árt.
Ivike! :)
Én egyiket sem adnám. Az Iván nagyon zord (mindig az oroszok jutnak róla eszembe), a Flórián meg pöppet b.zis.
Ami nekem tetszik: Álmos, Gilbert, Gábor, Lóránt, Bálint, Bence, Miki, Csongor, ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!