Melyik név tetszik jobban: Iván vagy Flórián? Milyen ember jut eszetekbe e két név hallatán?
Ivánról egyből egy Ladás orosz jut az eszembe.4 pont
Viszont Flóriánról pedig a tűzoltók védőszentje.7 pont
Iván nekem kicsit oroszos, de ezerszer inkább Iván legyen, mert a Flóriánról az unokatesóm jut eszembe, aki azt várja, mikor halnak ki a szülei a házból.
Iván 10 pont, Flórián 1 pont.
Ismerek Flóriánt, tényleg tipikus menő csávó, mindenféle gerinc nélkül - és igen, előkerült már vele kapcsolatban a pávián kifejezés:)
Az Iván tényleg oroszos, ami számomra előny, nekem jobban tetszik. Becézni nem tudom, hogyan lehet, de nem is kell. pl. Ákos névvel is elélnek az emberek anélkül, hogy Ákinak becézzék őket:)
Nekem a Flórián nagyon tetszik, olyan lágy hangzású, de mégsem lányos. Még a gyerekemnek is adnám.
Az Iván viszont borzasztó, egy kövér, vodkát vedelő agresszív ruszki képe villan be.
Nekem az Ivánról az egyik kedvenc színészem Kamarás Iván jut eszembe. De becézése igen nehézkes.
A Flórián jobban tetszik, s szerintem még jó is, ha nem mindenki Ádám, Máté, Balázs, Martin, Milán stb.
Jobban is lehet becézni : Flóri, Lóri, Fló
De jó lenne tudni, hogy a vezetéknévvel együtt hogyan hangzik.
Az egyik ismerősöm fiát Árminnak hívják. A vezetékneve snassz, így tök jó, hogy különleges neve van.
Iván (június 24.)
Két azonos eredetű név újból való találkozása, egybeesése.
1. A régi magyar Ivános rövidülése.
2. Az orosz Ivan késői átvétele.
Becézés: Ivánca, Ivánci, Iváncsa, Ivánka, Ivó(ka)
Ezt találtam. De én egy Ivánt nem becéznék. Az olyan komoly méltóság teljes név nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!