Miért szeretik jobban, mint engem? Mit tegyek?
Anyukámék mindig nagyon figyeltek arra, hogy mindig mindenből ugyanannyit kapjunk, egyikünk se kapjon többet, pontosabban a másik kevesebbet. Hiszen 2 gyerekük van!
5 év van köztünk, és amikor a tesóm megkapta anyuék autóját, a köve autójukat rám íratták. Minde a kettőnknek külön rakták a lakáselőtakarékosságit, mert ha az egyik kap, a másiknak is kapnia kell. No meg nem beszélve arról,hogy úgy is neveltek minket, hogy szeressük egymást,mert ha ők nem lesznek, akkor csak mi maradunk egymásnak. És ez csak akkor működik,ha a gyerekek között nincsen szálka.
Én a helyedben leülnék, és öszeírnék mindent pro- és konta, és elbeszélgetnék velük. Majd megkérdezném, hogy mégis,miért jár a hugodnak több vagy neked kevesebb. És konkrét választ várnék.
Ha nem kapom meg, akkor magukra vessenek, de akkor ne is várják el,hogy túl gyakran rájuk nyissam az ajtót...
Sok esetben az unokák azonban megtörik a jeget...jobb esetben.
Ha nagyon nehéz,akkor én pszichológus segítségét kérnem, mert az ilyenben lelkileg fel lehet örlődni.
Üdv!
Most hány éves vagy?
Ideje lenne felnőni.Először azt hittem, hogy egy 15 éves kamasz kér segítséget.Felnőtt nő vagy, tessék a szülőkről leválni, önálló életet kezdeni, és magadnak megteremteni azokat a dolgokat, amikre szükséged van.Úgysem tudsz semmit tenni a szülőkkel kapcsolatban, sem a húgoddal.
Szegény... :(
Sose próbáltál még beszélni a szüleiddel erről? Te is a gyerekük vagy, és te is megérdemelnéd, hogy ugyan olyan bánásmódban részesülj, mint a tesód...
Ha egyáltalán nem megy semmi, ami hatással lenne erre pozitív irányban, lehet hogy hülyeség, de mutasd meg nekik ezt a kérdést... Lehet, hogy erre már észbe kapnak, hogy a gyerekük már egy netes fórumra siet segítségért ahelyett, hogy velük beszélné meg a problémát.
Sok sikert Neked. :)
22:06
Paraszt vagy te.
Biztosan te is ilyen anyámasszony katonája vagy.J
22:06
Jó, hogy 30 évesen is nem fogunk ott siránkozni a szülő mellett.B+, 18 éves korom óta önálló vagyok, házat, kocsit vettem magamnak 25 éves koromra, hitel nélkül!Nem egy sz@ros laptopért könyörögtem.
Elhiszem, ha fáj, de nem tudsz mit tenni, ez van és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!