Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Jónak, feleslegesnek, esetleg...

Jónak, feleslegesnek, esetleg szánalmasak a spórolási technikáim?

Figyelt kérdés

Nem rendelkezem nagy keresettel, így kialakultak bennem spórolási dolgok, teknikák, és kíváncsi vagyok ki melyiket alkalmazza, alkalmazná ezek közül, illetve mit szóltok ezekhez.

Kezdeném onnan, hogy szemüveges vagyok pl és mikor újjat csináltattam, a lencse nem változott, meghagytam a régit, és amikor hazajövök felveszem azt, hogy ne az ujjat koptassam, így nem megy hamar tönkre, nem karcolódik, így nem kell kétévente 'venni' , csináltatni ujjat.

Kaja téren szinte üresre tisztítom ki a hűtőt, mert ha folyamatosan vennék bele dolgokat,lenne az, hogy valami csak vagy megromlana, így tutira elfogy minden, amire kiadtam a lóvét.

Fogkrémnél kivágom a tubus végét, és kikaparom belőle, ami kitesz egy fogmosásnyit bőven. A borotválkozásra nem, de pl hónaljhoz elég erős borotvát arra használom tovább, tehát nem kell újat befogni ahhoz.

Vagy pl régen feleslegesen nem kapcsoltam be a drága laptopot, mert azt gondoltam, minél kevesebbet használom, tovább bírja, később romlik el. Ezt úgyértem, hogy öt percért nem nyomtam be. Vagy feleslegesen nem vettem főleg nem, drága ruhákat, ha úgysem járok el sehova, magamnak itthonra felesleges. Tudom, lehet smucignak tűnök, de valahogy uralkodik bennem a spórolási ösztön, úgy gondolom, fiatalon kell megerősödni anyagilag, nem ficánkolni fiatalon majd családdal mint egy partravetett hal. Amúgy van is lóvém megtakarítva. Csak tesómék szemében vagyok smucig. ( ők nem olyanok mint én) Vélemények? :D

2011. ápr. 24. 19:34
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Még tudok javasolni pár technikát. Először is, amikor vásárolsz, vásárolj mindig úgy, hogy 2-re vagy 7-re végződjön az összeg, így lefelé kerekítenek --> 2 HUF-ot spórolsz!

Használd a vécét sötétben --> spórolsz a villannyal!

Reggel ne otthon sz*rj, hanem a melóhelyen! --> Spórolsz a vízzel. Ha esetleg nem bírod ki, útközben biztos akad valami nyilvános hely, ahol el tudod intézni.

Ne otthon töltsd a telefonod, hanem a melóhelyen, hadd fogyjon ott az áram.

Váltsd vissza mindig a sörösüvegeket!

Ezek nagyon jó, bevált spórolási technikák, én ismerek valakit, aki ezekkel él. :D

2011. máj. 1. 19:34
 42/49 A kérdező kommentje:
A szarásra én is gondoltam, de ezt nem erőltetem. Nem iszok üveges sört. :P Ha otthol meg sötétben szarok, hogy fogom tudni, hogy kitöröltem e rendesen? :D Vagy bízzak benne, hogy az ifa fék nyom nem látszik át? :DDD
2011. máj. 1. 19:40
 43/49 anonim ***** válasza:

Hát sz*rj nyitott ajtónál, úgy beszűrődik a fény, és ki tudod törölni rendesen.

Törlésről jut eszembe, ez az ismerősöm még azt is csinálta, hogy ha ment kocsmázni, lenyúlta a budipapírt a klotyóból, így ezzel is spórolt. Tudom ajánlani!

2011. máj. 1. 19:48
 44/49 A kérdező kommentje:
Nem, nem. Azért van becsületesség is a világon. Hogy az ajtót nyitvahagyni? Te láttál már barlangban ajtót? :DDD
2011. máj. 1. 20:12
 45/49 anonim ***** válasza:

nekem alegnaygobb spórolás az volt amikor elkezdtem vezetni a kiadásokat:

kaja, luxus, váratlan(valami elromlik, betegség), utazás, muszáj(rezsi-számlák, sárgacsekkek, fogamzásgátló-ugye ha idő előtt ne legyen gyerekünk aza muszáj kategória)

elvileg nekem is kifolyik a pénz a zsebemből, de azóta már nem, mert látom utóbb mi volt felesleges arra később odafigyelek.

Természetesen a boltban megnézem hol mit veszek meg, és mennyiért, figyelem a sajátmárkés termékeket hol gyértják, pl a Spar-ban mindig feltüntetik a gyártás helyét, így lehet látni mi micsoda (sparos gyümilé:Rauch/Happy Day feleannyiért) pl

xart azért nem veszek meg mert rámegy az egészségem.

Előre heti menüt készítek és aszerint veszem a hozzávalókat.

odafigyelek a vízre...stb (egyedül az árammal vannak bajok, a szgép állandóan megy:()

2011. máj. 22. 11:36
 46/49 A kérdező kommentje:
igen ez valóban így van, én amúgy a Rauchba dolgoztam, annyi azért különbség, hogy annyi a gyümitartalma a nem raucos termékeknek, hanem akiknek csak bértöltenek, amennyibe megrendelik. szóval nem annyi a gyüm.tartalom. Jók ezek a kategóriák, csak én is most mégis megkívántam magamnak egy új bill. és egeret, néha muszály megvenni, nem lehet az ember magához ennyire smucig sem, mert visszaüti a sors magától is. Én még úgy tudok amúgy, hogy nem viszem el az összes kézpénzt magammal ami kintvan, hanem max egy ezres plusz mégegy eldugva a pénztárcába ami a mentőlóvé, hogy be ne égjek a pénztárnál akármikor is, de szóval így nem tudok elcsábulni a boltban sem, mert ingyen nem adnak semmit, az ezres meg magától nem fial, er-go nem veszel többet kisfiam a megengedettnél. :) próbáljátok ki.
2011. máj. 22. 13:42
 47/49 anonim ***** válasza:
Egy-egy ruhadarabot azért vehetsz,ha nem is havonta,de kéthavonta a duriba.Minden szezonba betévedek egyszer a duriba és kb.2-3000ft értékbe vásárolok.Egy év alatt így felújul a ruhatáram.
2012. okt. 16. 13:29
 48/49 anonim ***** válasza:

háztartás,konyha:Nem tartok nagy bevásárlást,mert előre elköltöm a kosztpénzt.Ahogy kifogynak a dolgok,úgy vásárolom és csak 2 napra tervezek.Vannak olcsó és jól bevált dolgaim mindenbe és azokat keresem.

Mosópor:100ft-os bolt.Öblítő úgy szintén.Egyedül mosogatószerből veszek Járt.

Liszt,cukor,étolaj stb:ezeknél mindig figyelem az akciókat.

wc papírból hol ilyet,hol olyat.A drágább tovább tart.Az olcsóbb hamarabb fogy.Ugyan ott vagy.

Eü betétből találtam olcsóbbat ami jó:százasokba kapható pl.szeretem az Andi márkát 210ft,Naturellát amit akkor veszek meg ha nem 7-800ft,hanem 4ooft körül van.

Szépségápolás:

Feleslegesnek tartom a túlzásba vitt szépségápolást is pl:műköröm,szolárium,havonta kozmetikus,gyakori hajfestés ha nincs őszhajszál

Áttértem szappanra tus fürdőröl. Nem szárít jobban és utána úgy is bekenem magam testápolóval.Intim szappant se veszek most már.Amelyik ,,normális" az 800ft minimum és lehet nem is tesz jót.Csak együttlét előtt-után használom így sokáig elég.Testápolóból nem veszek 1000ft-kat csak ha min.fél liter van benne.Testápolókra nem vagyok allergiás.Márka mindegy.Arckrém:gyógyszertári.Arctej helyett mosakodókrém természetesen feliratva.Így kijön max 200ft-ból.Szeretem látogatni a fodrászboltot.Ott sok olcsó és jó cucc van.Nem rég vettem 600ft-os hajvég ápolót ami isteni jó meg 1literes hajbalzsamot 600ft-ért.

Szórakozás:

Aki rendelkezik korlátlan internettel,annak majdnem felesleges újságot venni.Minden lényeges hírek a neten is fönt van.Nagyon sok könyvet az internetről is le lehet tölteni.Az angol kiejtés simán gyakorolható az interneten.

Sok filmet meg lehet nézni és sok zenét meghallgatni.

Egészség:

Az egészségen nem szabad spórolni.Ha az olcsóbb gyr.is jó akkor nem kell a drágábbhoz ragaszkodni.

Ha nem muszáj nem megyek magándokihoz,főleg ha szakin is ugyanúgy bánnak velem mint magán.

Fogamzásgátló tablettát nem szedek.Nem sorolom a muszáj kategóriába.Amelyik normális az is 2000ft és káros.Óvszert veszek Masculant.

2012. okt. 16. 22:42
 49/49 anonim ***** válasza:
23 as nem volt tul szimpatikus a valaszod, foleg ugy nem hogy nem tudtuk mi a vegzettsege a kerdezonek. De elmondanam neked hogy nem mindig a diplomak es tanulas az ami lehetove teszi hogy valaki jol eljen.az en ferjem a ket diplomajaval elmehetett a sohivatalba olyan jol megfizettek Mo on. aztan eljottunk onnet es itt vegzett el nehany tanfolyamot amikkel tobb tizszereset kereste havonta az elmult kozel 30 ev alatt mint otthon. olyannyira hogy siman meg tudtunk elni nem is rosszul az o fizetesebol. egyebkent a sors ironiaja hogy amig otthon eltunk en sokkal jobban kerestem mint nehany egyetemet vegzett regi iskolatarsam holott nekem semmi ilyen jellegu vegzettsegem nem volt.
2015. jún. 15. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!