Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Jónak, feleslegesnek, esetleg...

Jónak, feleslegesnek, esetleg szánalmasak a spórolási technikáim?

Figyelt kérdés

Nem rendelkezem nagy keresettel, így kialakultak bennem spórolási dolgok, teknikák, és kíváncsi vagyok ki melyiket alkalmazza, alkalmazná ezek közül, illetve mit szóltok ezekhez.

Kezdeném onnan, hogy szemüveges vagyok pl és mikor újjat csináltattam, a lencse nem változott, meghagytam a régit, és amikor hazajövök felveszem azt, hogy ne az ujjat koptassam, így nem megy hamar tönkre, nem karcolódik, így nem kell kétévente 'venni' , csináltatni ujjat.

Kaja téren szinte üresre tisztítom ki a hűtőt, mert ha folyamatosan vennék bele dolgokat,lenne az, hogy valami csak vagy megromlana, így tutira elfogy minden, amire kiadtam a lóvét.

Fogkrémnél kivágom a tubus végét, és kikaparom belőle, ami kitesz egy fogmosásnyit bőven. A borotválkozásra nem, de pl hónaljhoz elég erős borotvát arra használom tovább, tehát nem kell újat befogni ahhoz.

Vagy pl régen feleslegesen nem kapcsoltam be a drága laptopot, mert azt gondoltam, minél kevesebbet használom, tovább bírja, később romlik el. Ezt úgyértem, hogy öt percért nem nyomtam be. Vagy feleslegesen nem vettem főleg nem, drága ruhákat, ha úgysem járok el sehova, magamnak itthonra felesleges. Tudom, lehet smucignak tűnök, de valahogy uralkodik bennem a spórolási ösztön, úgy gondolom, fiatalon kell megerősödni anyagilag, nem ficánkolni fiatalon majd családdal mint egy partravetett hal. Amúgy van is lóvém megtakarítva. Csak tesómék szemében vagyok smucig. ( ők nem olyanok mint én) Vélemények? :D

2011. ápr. 24. 19:34
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
56%

Igen, azok a tubusok jól vannak kitalálva. Ahogy sok minden más is. Évi x tubus krém felvagdosása nem csak némi pénzspórolás, de azt is megelőzi, hogy gyártsanak belőle még többet, mert kidobáljuk ami a tubusban maradt.

Én akkor is sajnálom kidobni, ha épp bőven telik rá, és már rég vettem másik 2 tubussal. Mert miért pazaroljak?? Kötelező pazarolnom, mert van rá pénzem?? Nem hiszem! És aki szerint ettől valamiképp rossz ember vagyok, az legyen boldog a véleményével.

A diplomához észt nem mindig osztanak, a pénzhez viszont sokszor jár nagy képernyő (na nem a TV). Akinek nem inge...

2011. ápr. 25. 17:38
 32/49 anonim ***** válasza:

nem vagy szánalmas, ha neked így jó, akkor csináld, kárt nem okozol vele :D

a fogkrémes tubust mi is kivágjuk, kajával annyira spórolunk, mmint nem azt nézem, h mi a legolcsóbb, hanem hogy mi az, ami gazdaságos. lehet, h drága műzlit veszek magamnak reggelire, viszont délután 2-ig nem vagyok éhes tőle, így nem kell annyit kajára költenem , és segít a fogyásban.

lehet, h a tészta olcsó, de ingyen sem kéne, mert semmi tápértéke, és nem lehet tőle jóllakni.

csak olyan kaját veszek meg, amit tudom, h meg fogok enni, betárazni max lisztből és cukorból szoktam, azok sokáig elállnak.

ruhát kizárólag turiban vásárolok, havi 5ezerből frissítgetem a ruhatáram, amit megunok, azt anyum hordja tovább nagy örömmel és büszkeséggel, mert imádja az ízlésemet. ezen tudok a legjobban spórolni, és nem tudok megérteni egyes embereket, hogy miért olyan nagy öröm nekik kiadni 5ezret egy vacak pólóra, amikor én ennyiből veszek 2 nagy szatyornyi ruhát...

a vízpazarlás engem is nagyon dühít, de magamon kívül senkit nem tudok ebben szabályozni.

nekem a papám mindig azt mondta, hogyha kevesebb is elég, akkor ne használj többet.

2011. ápr. 25. 19:13
 33/49 A kérdező kommentje:
Na ez tetszik mármint a papád és a te hozzáállásod is. Bár sokan mondják, hogy havonta frissítgetik a ruhatárat, mégha turiból is, te okés, de sokan nem adják sehova, csak ott van a szekrénybe. Én pl amúgy tésztánál nézem max hogy hány tojásos, de azt tisztán látni, hogy a gyermelyi drágább mint ugyanaz csak cba-sba. vagy reálosba. Én nemsokára házat szeretnék venni, és nem mindegy mennyi hitellel kell majd kipótolnom.
2011. ápr. 25. 19:41
 34/49 anonim ***** válasza:
nekem szimatikus vagy! :) bár én tudnék ilyen lenni! De nekem meg kifolyik a kezemből a pénz...pedig nincs sok...
2011. ápr. 26. 00:01
 35/49 anonim ***** válasza:
szimpatikus bocsi :D
2011. ápr. 26. 00:02
 36/49 A kérdező kommentje:
köszi. Ismerem ezt a kifolyik a kezemből efektust is, igenis azt mondom, nem ciki, ha előre gondol az ember még fiatalon is, hiszen mikor fogod meg, mikor van időd, lehetőséged rá, hogy spórolj? biztos nem akkor, ha már gyereked lesz meg családod.
2011. ápr. 26. 08:48
 37/49 anonim ***** válasza:
szerintem a spórolás nem ciki. fizu után 2 héttel azon vernyogni, h nincs egy vasam se: na az a ciki! :D
2011. ápr. 26. 09:44
 38/49 anonim ***** válasza:

Én például szívesen venném,ha megtanitanál engem spórolni! Leírhatnád például,hogy milyen szokásaid vannak még,amikkel spórolni lehet! Egyedül lakom és a számlák meg a kaja elviszi minden pénzemet( egyetemista vagyok)...nem tudok venni magamnak még egy ruhát se...nagyon gáz...:(

küldesz privit? Köszi előre is! :)

2011. ápr. 26. 21:06
 39/49 A kérdező kommentje:
Hát figyi kiírom ide, hogy én is fősulin koliba min tudtam spórolni. Például a kaját, én feleslegesnek tartottam, hogy öt naposan is egyem, éppen ezért max három napnyit hoztam, így nem ment pocsékságba az étel. próbáltam olcsóbb boltba menni, nem a fősuli melletti kis abc-be. Aztán persze tasakosleves, ami nagyon laktat, az a snack csípős marha, amit a teszkóba lehet venni, ez ilyen tészta zacsiba, és kis zacsiba mellette a porja. Én nem voltam nagy étkü, nem is vagyok, tudom kaján nem szabad spórolni, de mégis a legtöbbet azon lehet. nameg ha kapsz ösztöndíjat, meg mást is, nem kötelező azt elkölteni, félre kell rakni. Ja, én dolgoztam nyaranta is pl. Meg aztán sokat számít, ha megbecsülöd amid van pl: cipő, kabát, ha vigyázol rá, nem kell minden második évben venni sem. Ha nem muszály, nem kell használni a zselét a hajadra, az jól jöhet akkor, ha olyan helyre is mész ahol számít is, ergó, tovább tart. Vagy ha lemész a boltba egy percre nem fújod agyon magad spray-vel. Tudom, kicsi dolgoknak tünnek, de én ezen is tudtam biztos ha összeszámolnám pár ezret megtakarítani pár hónap alatt. Szóval hajrá. :)
2011. ápr. 26. 23:26
 40/49 anonim ***** válasza:
köszi! :)
2011. ápr. 27. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!