Jónak, feleslegesnek, esetleg szánalmasak a spórolási technikáim?
Nem rendelkezem nagy keresettel, így kialakultak bennem spórolási dolgok, teknikák, és kíváncsi vagyok ki melyiket alkalmazza, alkalmazná ezek közül, illetve mit szóltok ezekhez.
Kezdeném onnan, hogy szemüveges vagyok pl és mikor újjat csináltattam, a lencse nem változott, meghagytam a régit, és amikor hazajövök felveszem azt, hogy ne az ujjat koptassam, így nem megy hamar tönkre, nem karcolódik, így nem kell kétévente 'venni' , csináltatni ujjat.
Kaja téren szinte üresre tisztítom ki a hűtőt, mert ha folyamatosan vennék bele dolgokat,lenne az, hogy valami csak vagy megromlana, így tutira elfogy minden, amire kiadtam a lóvét.
Fogkrémnél kivágom a tubus végét, és kikaparom belőle, ami kitesz egy fogmosásnyit bőven. A borotválkozásra nem, de pl hónaljhoz elég erős borotvát arra használom tovább, tehát nem kell újat befogni ahhoz.
Vagy pl régen feleslegesen nem kapcsoltam be a drága laptopot, mert azt gondoltam, minél kevesebbet használom, tovább bírja, később romlik el. Ezt úgyértem, hogy öt percért nem nyomtam be. Vagy feleslegesen nem vettem főleg nem, drága ruhákat, ha úgysem járok el sehova, magamnak itthonra felesleges. Tudom, lehet smucignak tűnök, de valahogy uralkodik bennem a spórolási ösztön, úgy gondolom, fiatalon kell megerősödni anyagilag, nem ficánkolni fiatalon majd családdal mint egy partravetett hal. Amúgy van is lóvém megtakarítva. Csak tesómék szemében vagyok smucig. ( ők nem olyanok mint én) Vélemények? :D
Én a kézkrém, arckrém, arcmaszk, testápoló, hajbalzsam tubusait vágom fel. A fogkrém tubusát a fogkefével kilapítom, mármint az elejére tuszkolom amit csak tudok.
A többi nem jellemző, de ha neked jó, akkor jó, nem? :)
20:08
Ezek nem sokkal drágább dolgok, mint a normál cuccok?
Ja és turkálóban vásárolok, és 5 dologért 3-4-5 közértbe is el tudok menni, hogy ne vegyem meg drágábban, ha úgyis van egy másik közért 5 perccel odébb.
20:34 vagyok.
Amúgy arckrémen/kézkrémen stb-n sokat lehet spórolni.
Egy nagy tubus "általános testápoló" a gyógyszertárban 500 ft sincs. És elég 4-5 hónapig úgy, hogy én nagyon sokszor kenem magam (ekcéma miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!